Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Av`da baligin korunmasi
Hep aklima takilmistir...
Ava baslandigindan,av bitinceye kadar zaman suresinde baliklarin ne sekilde korunmasi en uygunudur.
Raporlardan gozlemledigim kadar:
1-Kovaya su koyup,baliklari icine koymak.
2-Baliklari su koymadan oldugu gibi kovaya koymak(bu sekilde baliklarin pulcuklari kuruyor,ve zor temizleniyor)
3-Baliklari bir naylon poset icine koymak.
4-Bir tel sepet veya file icine koyup,suya birakmak.
5-Livar olan teknelerde,livara konulmasi.
6-Baliklari kovaya koyup,uzerine islak havlu veya cuval parcasi atmak.Sicak yaz aylarinda,uzerlerine buz parcalari atmak.(Ben boyle yapiyorum).

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
balık olsunda gerekeni yaparız yeterki balık olsun
paylaşım için teşekkürler.AlkisSeerf
Bul
teknesinde livar olanlar için en güzeli livarda tutmaktır,
livarda balık canlı kalır uzun süre yaşar su devirdayımı oldugundan kolay kolay ölmez,yani en azından balığım tutuldugu gün akşama kadar canlı kalır,
bazen zarganalar canlı kalsın diye tuttugum levrek yada lüferleri kovaya alırım o zamanda kovaya yada teknenin ön tarafına deniz suyu doldurur balıkları oraya atarım.
kıyı avında en çok su dolu kovaya koyar suyu sık sık değiştiririm.
Bul
müsaitse en güzeli tekne livarı yada hüso abinin fotodaki gibi sepet livar bence imkan yoksada kovadan buzdan başka çözüm kalmıyor Smile
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Abicim genelde tatlı sularda avlandığımız için 4.madde daha uygun. Tabi tel yerine ip hapisler mevcut onlar daha kullanışlı oluyor. Ama bence en güzeli yakaladığın yerde direk mideye koymak, hem lezzeti kaçmıyor abiiii.Alkis
Bul
Faruk abi bende tel livara koyup denizde bırakırım...
Zıpkıncı
A rh (+)
YALOVA
Bul
Tekneyle yaz aylarında yaptığımız avlarda Livar bile balığın korunmasına yetmeyebiliyor. Bu yüzden yaz ayları için buzla doldurulmuş buzluğum bu işte, tek kelime ile muhteşem Balık hem cam hem de taş gibi kalıyor. Kış aylarında sorun pek yok. Offf be Faruk şimdi o günleri anımsattın. Bir balığa çıkabilsemGulumse
Bul
Kış aylarında sorun yok,yazın ise tel livar bugüne kadar işimi gördü.
Bornova - izmir
Bul
tesekkur ederim beyler//Seerf
bu kadar zahmet verip tuttugumuz baliklari ,korumak icin herkez kendine gore bir seyler yaptigina emindim..sadece merak etmistim
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Livar en ideali ama biz yazın sıcaklarda 0.5 litrelik su şişelerinde buz yapıyoruz.Bu buzları 5-6 tanesini balık kovasının altına koyuyoruz tabiki tutulan balıklar üstüne kovanın kapak balık balık koyacak kadar aralık.Biraz balık biriktimi kovadan strafor kutuya aktarıyoruz tabiki onunda altı buzla besli.Akşam denizden çıkınca temiz deniz suyuda alıyoruz bu suyla eve gidince balıkları yıkıyoruz prıl prıl oluyorlar. Biz böyle muhafaza ediyoruz. Gulumse
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bu balığın ismi doğrumu? MaVrUşGiL 43 5,823 26-04-2009, 08:26
Son Yorum: Ege
  tuttuğum balığın ismini merak ettim. ozoca51 8 3,482 13-10-2006, 12:59
Son Yorum: ozoca51

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi