Yorumları: 4,292
Konuları: 476
İçsularda amatör avcılık
(4) Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (germe, uzatma, sürütme, serpme, pinter, çevirme, tırıvırı gibi) amatör avcılıkta kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.’den büyük olamaz.
Denizlerde amatör balıkçılık
(2) Denizlerde amatör avcılık her türlü olta takımı, serpme ve yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.’den büyük olamaz.
Yorumları: 859
Konuları: 32
fisherman, abi şimdi bu ikinci videodaki avlanma şekli yasak mı?
Yanlış görmediysem yayın balığı ve serme ağla avlanması yasak amatör balıkçı için bu yüzden video'Yu kaldırdım
Yorumları: 859
Konuları: 32
benim gördüğüm alabalıktı sanki...

Abi dereyi gördün orada hangi şekilde avlanılması gerekirdi?
Yorumları: 11
Konuları: 4
Oktay bey 2.video alabalık avlıyanların serpme atma şeklini gösteriyordu.Alabalık ve sazan türü balıklarda serp yasak değildir.Ben onu sadece atım tekniği görülsün diye koymuştum.Teşekkürler
Sirküler açıkça belirmiş içsularda avlama madde 4'de
Ayrıca alabalık içinde
(8) Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.
bu maddeyi eklemiş. Fakat ağdan bahsedilmemiş
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
İçsularda amatör avcılık
(4) Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (germe, uzatma, sürütme, serpme, pinter, çevirme, tırıvırı gibi) amatör avcılıkta kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.’den büyük olamaz.
oktay abi yukardaki maddeye genel olarak bakarsak tüm tatlısu balıkları için ağ yasak anlamı çıkması lazım değil mi.
Alabalıkta avlanma şekli olarakta 8.maddeyi özel olarak yazmışlar.Ama niye sadece alabalık için yazmışlarki oda ayrı bir soru.
bu 2 maddeden benim anladığım alabalık için ağ yasak ve ayrıca avlanmada kullanılacak yem şekliyle ilgili bilgi vermiş.
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
ben yasak oldugunu bilmiyordum ,ama niye o zaman av bayiilerin onunde asili satiliyorki ,ben her tatile gelisimde bir adet kursunlu alirim ,gelirken akrabalara veririm ,derelerde cok kullandik ,jandarma veya halk hic bir uyarma yapmadi,benim bildigim bir set kullanilmasi yasak olan bir seyin satisida yasak olur ,benimde o aklima yatmadi ,yada ben buranin sistemine cok alistim
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
Türkiyede her şey satılır.satılırken yasak yok.ama kullanırken cezalar çok fazla.mesela kurusıkı tabancalar için satış serbest ama kullanırken yasak.Çok çelişkili bir durum.tırıvırı için bile öyle diyorlar.hala satan yerler var.ama kullanmak yasak.
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
serenay66 yazdı:Türkiyede her şey satılır.satılırken yasak yok.ama kullanırken cezalar çok fazla.mesela kurusıkı tabancalar için satış serbest ama kullanırken yasak.Çok çelişkili bir durum.tırıvırı için bile öyle diyorlar.hala satan yerler var.ama kullanmak yasak.
dogrudur ama cezalarada inanmiyorum ,gecen yine hala ogluyla konusuyordum ,millet derelerde serpme ile cok balik aliyor diyordu,ceza ve denetleme yok zannedersem ,isteyen kullaniyor ,gerekli yetkililer onlem almadikca siz veya ben istedigimiz kadar yasak diyelim
burdaki sistemin cok ayrintilarina girsem siz bize yuruyen rabot dersiniz
hemde her konuda