Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
En Değerli Avınız...
brösi yazdı:evet yıl 1979 almanyada biraderin yanınna gittim abi hadi bu haftasonu seni balığa götüreyim özlemişindir dedi bede zaten canım sıkılıyo çok iyi olur dedim cumartesi akşamdan oltaları hazırladım birader de yemleri hazırlamış sabah 06 da alabalık gölüne oltaları attık (günlük ücretli sunni bir göl)başladık beklemeğe at çek at çek bekle balık yok gölün etrafı balıkçı dolu herhalde yerimiz uygun değil onun için tutamıyoruz dedim biradere abi ya daha hiç kımsede balık yok balıklar bugün düğünde herhalde dedi göl alabalık dolu bir ara gözüm sağ tarafımdaki köşeye takıldı balık köşede oynuyor ihtiyar bir alman da orada atmış oltalarını oturmuş bekliyo biradere ben bir oltayı alıp şu ihtiyarın yanından atacam dedim at bakalım bende seni gezinirken hareketli filmini çekeyim dedi video kameralar yeni çikmiş piyasaya kamera rekorder hepsi sirta taşınıyor baya da ağır yani neyse ben alman ihtiyarın yanına gittim oltayı gösterdim elle de işaret edip buraya atabilirmiyim şeklinde oda kafasını salladı ben oltayı attım makaranın boşluğunu alırken misina gerildi baktım şamandıra yok yavaşça tasmalayıp balığı aldım dışarı ya.. şeyatın işi yok ya oltayı suya atar atmaz balık kapıyo derken birader çekimde peş peşe 6 alabalık tam 7 ciyi dişarı alırken ihtiyar başladı bağırmaya biradere bu nediyo ya dedim abi çok kızdı daha bir tane tutamamış sende onun yanında peşpeşe balıkları çıkkartınca kızdı dedi bende başladım gülmeğe senmisin gülen adam kalktı yerinden kepçe elinde geliyo üstüme olatada balık var bırakamıyom ama bir yandanda yan yan kaçmaya çalışıyom bereket yanındaki alman kalkıp ihtiyarı tuttu birader hem çekiyo hem gülüyo derken balığı aldım dışarı eski yerime gittim oltayı attım elimdeki balığı hapise atarken birtane daha takıldı oltaya ihtiyar başladı yine bağırmağa bende yeter bugünlük kalkalım yoksa dövecem ihtiyarı ve kalktık eve gelip video u izlemeğe başladık herkez yerde ya aradan bunca sene geçti filmi izledikçe hala o günkü gibi gülüyorum ... herkeze rast gelsin Seerf
Hayati abi süper bir avmış o ya, elin alamanınada nasio olayını göstermiş oldun harbidenAlkisHappy
Bul
hayati abi şu videoyu seyretmek isterim.. vallahi bir şekilde mutlaka eklekeyfimiz gelsinSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
yalova tatar yazdı:ilk gece avımı anlatayım bende gündüzden zafer77 arkadaşımız ile (aynı vardiyada çalışıyorduk)kararlaştırdık.gece levreğe gidelim diye ama benim sandal ufaktan su alıyor,ordan arkadaşın sandalını alırız dedik tekeleri tutup delikli kovada denizde sakladık,gece 12:30 da işten çıkıp sandalın başındayız işe araba ile gitmiştik,zaman kaybetmeyelim diye motorda arabada benzin deposu full 25 litre ,sandalı denize indirdik fakat gözlerimiz alışana kadar bayağa bi zaman geçti gideceğimiz yer feribot iskelesi çiftlik köyden 25 dk da gittik.meraya feribotlardan fazla etkilenmiyelim diye iki çapa aldık .ama tekneyi bi görseniz adım atcak yer yok .malzemeden.biz çapayı attık ,oltamızı yemleyip suya ,arada kontrol ediyoruz bide soğuk ısınmak içinde bişeyler atıştırıyoz arada Seerf saat 02:30 gibi zafer dedi usta senin şamandra kayboldu ,baktık harbiden görünmüyor ama iskelnin ve gidip gelen gemilerin ışıklarından bazen gerçekten görünmüyordu.hele bi yoklayım dedim.anaaaaa bişi oynuyo oltada gemidende bizi seyrediyolar .bi iki tasma derken balığı yerleştirdim oltaya ,biyandan da bağırışıyoz oley falan .zafer hemen kepçeyi aldı balığı tekneye kadar getirdim.ama hala geziyo bi ara nasıl olduysa yanaştı balık zaferde kepçeledi balığı Ohyandanben nasıl bağırıyom gemideki yolcular da bağırıyor helal falan diye kaptan bile geminin düdüğünü ötüüryo sevinçten sanki balığı onlar tutmuş gibi seviniyolardı.biz balığı fıçıya attık (sanki çok balık alcakmışız gibi büyük fıçı almıştık yanımıza) tekrar yemledik bidaha attık.aradan yarım saat geçmişti bu sefer zaferin şamandra kayboldu ,onunla da mücadeleden galip çıkan biz olduk .bu sefer kepçe bende bayağı bi yorduktan sonra aldık onuda .uykumuz kaçmıştı iyice .ama gün ağaracakken bastı bize bide içtiklerimiz bizi hepten mayıştırdı yeter dedik iki levrek aldık bunlar yeter çapayı topladık dönüşe geçtik .gelirkende kefal sürüsüne denk geldik ben hemen durdurdum tekneyi zafer kancaları taktı at çek kefalin üstüne iki tanede kefal aldık ordan mekanımıza gelmemiz sabah 8 olmuştu .etrafı topladık birer balık alıp eve gittik .ilk gece denizde ki balık avımdı.Alkis

Sevgili Erden..

Sen şırıngayı sağlam yemişsin..Happy..Böyle yakalanması esnasında şansın da önemli unsurlardan olduğu görülen (yani tam kepçelerken balık kaçabilir gibi) balık avları asla unutulmaz..

Allahtan tutmuşsunuz..Mazallah ya bir de kaçırsaydınız...Siyirdim

Konuya olan ilgine ve güzel anlatımına çok teşekkür ederim..

Selamlar..
Bul
brösi yazdı:evet yıl 1979 almanyada biraderin yanınna gittim abi hadi bu haftasonu seni balığa götüreyim özlemişindir dedi bede zaten canım sıkılıyo çok iyi olur dedim cumartesi akşamdan oltaları hazırladım birader de yemleri hazırlamış sabah 06 da alabalık gölüne oltaları attık (günlük ücretli sunni bir göl)başladık beklemeğe at çek at çek bekle balık yok gölün etrafı balıkçı dolu herhalde yerimiz uygun değil onun için tutamıyoruz dedim biradere abi ya daha hiç kımsede balık yok balıklar bugün düğünde herhalde dedi göl alabalık dolu bir ara gözüm sağ tarafımdaki köşeye takıldı balık köşede oynuyor ihtiyar bir alman da orada atmış oltalarını oturmuş bekliyo biradere ben bir oltayı alıp şu ihtiyarın yanından atacam dedim at bakalım bende seni gezinirken hareketli filmini çekeyim dedi video kameralar yeni çikmiş piyasaya kamera rekorder hepsi sirta taşınıyor baya da ağır yani neyse ben alman ihtiyarın yanına gittim oltayı gösterdim elle de işaret edip buraya atabilirmiyim şeklinde oda kafasını salladı ben oltayı attım makaranın boşluğunu alırken misina gerildi baktım şamandıra yok yavaşça tasmalayıp balığı aldım dışarı ya.. şeyatın işi yok ya oltayı suya atar atmaz balık kapıyo derken birader çekimde peş peşe 6 alabalık tam 7 ciyi dişarı alırken ihtiyar başladı bağırmaya biradere bu nediyo ya dedim abi çok kızdı daha bir tane tutamamış sende onun yanında peşpeşe balıkları çıkkartınca kızdı dedi bende başladım gülmeğe senmisin gülen adam kalktı yerinden kepçe elinde geliyo üstüme olatada balık var bırakamıyom ama bir yandanda yan yan kaçmaya çalışıyom bereket yanındaki alman kalkıp ihtiyarı tuttu birader hem çekiyo hem gülüyo derken balığı aldım dışarı eski yerime gittim oltayı attım elimdeki balığı hapise atarken birtane daha takıldı oltaya ihtiyar başladı yine bağırmağa bende yeter bugünlük kalkalım yoksa dövecem ihtiyarı ve kalktık eve gelip video u izlemeğe başladık herkez yerde ya aradan bunca sene geçti filmi izledikçe hala o günkü gibi gülüyorum ... herkeze rast gelsin Seerf

Hayati Bey..

Alabalık konusunda anlattığınız bu güzel hikaye bazı özel kuralları da hatırlamamıza vesile olmuştur..HappyBunlar Alabalıkçılığın kendine has kurallarıdır..Siyirdim

!-Sizler için ihtiyar görüntüsü veren bir Alabalık avcısı aslında bir çok gençten daha saldırgan ve tehlikeli olabilir..Happy
2-Bir Alabalıkçının sevmediği ve en çok nefret ettiği şey ,başka bir Alabalık avcısıdır.Siyirdim
3-Bir av bölgesinde bir Alabalıkçının yanına dahi sokulmak için ,her türlü riski kabullenmek gerekir.Siyirdim
4-Çok şanslı olduğunuzu kabullenmeniz gerekir.Zira sizin durumunuzda , bugüne kadar sağ kurtulan çok azdır.Happy

Arap'ın da dediği gibi filmi yayınlayabilirseniz çok seviniriz.

Konuya ilginize ve şakalarıma katlanmanıza çok teşekkür ederim..

Sevgiler..
Bul
araphüso26 yazdı:hayati abi şu videoyu seyretmek isterim.. vallahi bir şekilde mutlaka eklekeyfimiz gelsinSiyirdim

Hüsocum..

Senin çok önemli bir anın yok mu..??Tüm tuttuğun balıklar önemsiz mi yani...Happy..

Doğrusu merak ettim...Alkis
Bul
aygroup yazdı:Hüsocum..

Senin çok önemli bir anın yok mu..??Tüm tuttuğun balıklar önemsiz mi yani...Happy..

Doğrusu merak ettim...Alkis
tabiiki önemli abi çoğu kişi yazsa yazsa 13,5 luk aynalıyı yazar der. fakat o balıktan daha önemli benim unutamayacağım bir anı var..balık çok az olan bir av biraz benim içinde duygusal.. cesaret edersem yazmaya çalışırım abicimSnifsinf
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:tabiiki önemli abi çoğu kişi yazsa yazsa 13,5 luk aynalıyı yazar der. fakat o balıktan daha önemli benim unutamayacağım bir anı var..balık çok az olan bir av biraz benim içinde duygusal.. cesaret edersem yazmaya çalışırım abicimSnifsinf

Sevgili Hüsocum...

Dikkat ettiysen ben de en büyük avınız demedim..En değerli...En unutulmaz ve en özeli dedim..

Göreyim seni..Kolay olacak ..Selamlar..Alkis
Bul
yalova tatar yazdı:ilk gece avımı anlatayım bende gündüzden zafer77 arkadaşımız ile (aynı vardiyada çalışıyorduk)kararlaştırdık.gece levreğe gidelim diye ama benim sandal ufaktan su alıyor,ordan arkadaşın sandalını alırız dedik tekeleri tutup delikli kovada denizde sakladık,gece 12:30 da işten çıkıp sandalın başındayız işe araba ile gitmiştik,zaman kaybetmeyelim diye motorda arabada benzin deposu full 25 litre ,sandalı denize indirdik fakat gözlerimiz alışana kadar bayağa bi zaman geçti gideceğimiz yer feribot iskelesi çiftlik köyden 25 dk da gittik.meraya feribotlardan fazla etkilenmiyelim diye iki çapa aldık .ama tekneyi bi görseniz adım atcak yer yok .malzemeden.biz çapayı attık ,oltamızı yemleyip suya ,arada kontrol ediyoruz bide soğuk ısınmak içinde bişeyler atıştırıyoz arada Seerf saat 02:30 gibi zafer dedi usta senin şamandra kayboldu ,baktık harbiden görünmüyor ama iskelnin ve gidip gelen gemilerin ışıklarından bazen gerçekten görünmüyordu.hele bi yoklayım dedim.anaaaaa bişi oynuyo oltada gemidende bizi seyrediyolar .bi iki tasma derken balığı yerleştirdim oltaya ,biyandan da bağırışıyoz oley falan .zafer hemen kepçeyi aldı balığı tekneye kadar getirdim.ama hala geziyo bi ara nasıl olduysa yanaştı balık zaferde kepçeledi balığı Ohyandanben nasıl bağırıyom gemideki yolcular da bağırıyor helal falan diye kaptan bile geminin düdüğünü ötüüryo sevinçten sanki balığı onlar tutmuş gibi seviniyolardı.biz balığı fıçıya attık (sanki çok balık alcakmışız gibi büyük fıçı almıştık yanımıza) tekrar yemledik bidaha attık.aradan yarım saat geçmişti bu sefer zaferin şamandra kayboldu ,onunla da mücadeleden galip çıkan biz olduk .bu sefer kepçe bende bayağı bi yorduktan sonra aldık onuda .uykumuz kaçmıştı iyice .ama gün ağaracakken bastı bize bide içtiklerimiz bizi hepten mayıştırdı yeter dedik iki levrek aldık bunlar yeter çapayı topladık dönüşe geçtik .gelirkende kefal sürüsüne denk geldik ben hemen durdurdum tekneyi zafer kancaları taktı at çek kefalin üstüne iki tanede kefal aldık ordan mekanımıza gelmemiz sabah 8 olmuştu .etrafı topladık birer balık alıp eve gittik .ilk gece denizde ki balık avımdı.Alkis
Sağol şekerim.Daha verimli gece avların olsun emeklilikte inşallah.Wink
Bul
darıcalı yazdı:Evet arkadaşlar ben daha geriye gideceğim nedenini de sonunda yazacağım hiç unutmam yıl 1978 ozaman samat yada oturuyorum rahmetli dede sağ birsabah kaldırdı beni erkenden hadi bakal dedi bugün balık günü dede yıllarca boğazda balık avlamış yani boğazın ustası samatya sahile iniyoruz 6.80 bir ahşap içten takma pancar motor denize açılıyoruz sarayburnu açıklarından geçerken dedem birden dümeni kıyıya çevirip bak dedi canavar balığı kıyıya sıkıştırmış bir an ürktüm canavar ??? sonradan canavarın lüfer olduğunu ve kıyıya sıkıştırdığı bir balık sürüsünü biçtiğini gözlerimle seyrettim sonra sarayburnu açıklarında teknelerin herzamn olduğu bölgede ilk lüferimi tutum o heyecanı ömrüm boyunca unutamam dedmin deniz merakını ilk bana aşıladığı gün yani hayatımın ilk balığını tuttğum gün kısmet artık lüferlikten çıkmış bir kofanaydı tabi bunları dedemin söğlediklerinden anlıyorum yoksa balığı tekneye aldığımda ne tuttuğumuda bilmiyordum yaş 10 evegeldiğimizde babamın ve annemiz yüzündeki şaşkınlıktacabası işte ogün bugün nezaman zaman bulsam mutlaka balığa çıkıyorum eee büyüklerin bir sözü var deniz suyu kaçmış bikere diye ......
Teşekkürler Ahmetcim.Aynı olayları Kız Kulesinin az açığında yaşıyorduk bir zamanlar.Hemde bol bol.Şimdi nasıl hep merak ediyorum.İyiki dedeciğin sana bu sevdayı aşılamış.Alkis
Bul
Hikaye çok hoş ama o videoyu bizde bir izlesek dahada güzel olacak Hayati Abicim.AlkisBir gayret daha lütfen...MahcupSnifsinf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  günaydın arkadaşlar avınız bol olsun istavrit 5 1,457 24-10-2007, 12:22
Son Yorum: MaVrUşGiL

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi