Yorumları: 289
Konuları: 14
konuyu acmadan once forumda bıraz goz gezdırdım ama tatmın edıcı cevap bulamadım.sorum su.
hem sıtede hem ınternetten gordugum duydugum kadarıyla aynı sahtenın bırden fazla cesıdı var.
mesela ornek verım lufer ıcın uygun olan bı sahtenın 5,7.9,13 cm lık boyları mevcut.bu boy farkı nıye?
yanı aralarında ne fark var kı de boylarını farklı yapıyorlar?
ıllakı bı fark var kı cesıtlı boylarını yapmıslar.ama bu farkın nedenını bılmıyorum.
yardımcı olursanız sevınırım.
hepınıze rastgele.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
mustafa yok aslında birbirlerinden farkı .ama yer ,zaman ,ve kullanış ve yüzüş farklılıkları var .bunuda deneyerek ve kullanarak görüyosun ,işte buda aralarındaki fark bir gün biri diğer gün diğeri işe yarıyor yani denemeler için farklılıklar var.yeterlidir sanırım.
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
mustafa özele yazılanlarıda okuyunca anlarsın
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
yahu bu rapala ısı cok teferruatlı bı ısmıs.
bı hftadır netten rapalalar ıle ılgılı arastırma yapıyorum oku oku bıtmıyor her seferınde de baska seyler okuyorum.
yuzeni batanı yok gece ıcın yok gunduz ıcın hava kararınca su kulanılır gunes acınca su kullanılır.
arastırmalarıma gore kafamda bı kac model belırledım.cesıtlı renk ve boyutlardan 3 tane alıp deneme yapmak ıstıyorum.
sonucta bu sans ısıdır nezaman hangı rapalanın ıs yapacagı bellı olmaz.
gıdıp at cek yapıp deneme yapacam.
kafaya koydum bu luferı kıs bıtmeden tutacam
bugun besıktas ıle kabatas arasında balık tutanlara baktım havalarda sogudu luferler ınmeye baslamıstır herkes lufer tutuyordur dedım gıttım yanlarına okadar kısı gordum balık tutan ıclerınden 3-5 kısı lufere yemlı atıyorlardı hıcbırıde tutamamıs.
bırazda sans ısı.belkıde o anda rapala daha ıyı ıs yapardı.
herhalde akıntı durumuna göre balık nerde gezer bunu bilmen lazım ben boğazı bilmem .ama bazı arkadaşlarımız nerde nasıl akıntı olur ne zaman hangi rapala ile alınır biliyolar. raporlarıda izlersen bunu anlarsın.
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
mustafa kıyıdan at çek avlarda genelde 5 cm lik rapalalar kullanılıyor ama ben tekneden 9 cm likle lüfer ve levrek tutuyorum.
abı kıyıdan 5cm lık ler kullanılıyor dıyorsunda lufere gore kucuk gelmezmı ıgnelerı.
aynı rapalaya levrek palamut gıbı dıslı balıklarda gelıyomus.
o boydakı balıkalra kucuk gelmezmı?