Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
iğnelere farklı bir bakış
Bilgiler için tesekkürler öğretici insanlara hep ihtiyacımız var eline diline sağlık
Bul
Arkadaşlar oltada kullandığımız kancalarla ilgili önemli bir konu var bu konuda bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istedim konu şu kullandığımız kancaların kutu üstlerinde ingilizce olarak SALT WATER VE FRESH WATER diye yazı vardır bunların anlamı salt tuzlu fresh de tatlı su demektir ben deniz olmayan sadece tatlısularda balık avlıyorum deniz olan yerdeki bir arkadaşda tuzlu suda av yapıyor ikimizinde ayrı ayrı kanca kullanmamız gerekiyor yani ben siyah olan kancayı diger denizde avlanan arkadaşta beyaz kanca kullanmalı ben erzincanda ikamet etmekteyim burdaki balık malzemesi satan arkadaşlara malzeme getiren toptancıya bu konuyu açtığımda adam bana kancamı kanca diyor bilmiyor işin ticaretcisi sadece satma derdinde sattığı malzemenin neye yaradığını bilmiyor dolayısıyla tatlısu kancası yerine tuzlusu kancası veriyor alabalık kefal ve diger tatlısu balıkları kancayı anında fark ediyor çünkü parlıyor ama siyah olsa balığın fark etmesi daha zor olmakta dolayısıyla balık tutma şansı çoğalıyor bir örnek ilimizdeki fırat nehrinde sular bulanıkken balık tutma şansı normal ama su durulduğu zaman arkadaşlar balık tutamamakta duru bir suda kancaya takılan yem kancayı tam kapatmadığı anda az açoık olan bir yeri balığı ürkütüyor dolayısıyla yakalama şansı azalıyor ben genellikle malzemecilerle konuşurum ama arkadaşlar alınmasın sattığı olta malzemesinin neye yaradığını hangi su hangi balığa hangi kanca lazım inanın bilmiyor adam sadece satma derdinde ülkemizdeki bu malzemeleri getiren birinci ele bile mesaş atıyorum adam cevap bile vermiyor adam sedecilik yapıyor hepinize saygı ve sevgilerimle abdullah özdemir erzincan
Bul
abdullah abi özür dileyerek siyah ve bayaz kanca hakkındaki fikirlerine katılmadığımı belirtmek isterim..denizde çaparilerde devamlı olmasada genellikle siyah kanca kullanırlar..tatlısu avındada sazanda beyaz siyah farketmez sizinde dediğiniz gibi yemle nasılsa iyice kapanır. turna avında ****lik beyaz kancalar daha çok iş yapar yayın avında misina kalınlığı ve kanca renginin ve büyüklüğünün önemi yoktur.. caner ne gördüm ne tuttum o konuya siz hakimsiniz.özellikle sazan avında kullandığım iğnelerin fotolarını ekliyorum..tatlısuda bu iğneleri diğer balıklar içinde kullanırım denemenizi tavsiye ederim belkide kullanıyorsunuzdur sevgilerimle.şuna katılmamak elde değil deniz kancaları tatlısu kancalarına göre biraz daha farklıdırRose

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
abdullah abi ben denizde 2 sene evveline kadar sadece beyaz kanca kullanırdım 2 senedir kahverengi ve siyah kancalarda kullanmaya başladım ve özellikle levrekde daha verim aldım bi sıkıntı yaşamadım ama lüfer takımında hep beyaz kanca kullanırım oda istediğim gibi bir kahve yada siyah kanca bulamamdan dolayıdır.
levrekte şu anda kullandığım kanca kahverengi sazan kancasıdır.
Bul
paylaşım için teşekkürler.
Bul
tşkürlerr baya bilgi sahibi oldum sayenizdwAlkisAlkisAlkis
Bul
Hoşgeldiniz Mesut bey,keyifli paylaşımlar dileriz..
Bul
bende genelde siyağ kanca kullanıyorum.AlkisSeerf
Bul
bucalıfikret yazdı:bende genelde siyağ kanca kullanıyorum.AlkisSeerf

Bende başkası yok ta ondandır.SiyirdimHappyHeheBoboWinkSeerf
Bul
yycolak yazdı:Bende başkası yok ta ondandır.SiyirdimHappyHeheBoboWinkSeerf
HeheHeheHeheHehe
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi