Yorumları: 675
Konuları: 91
arkadaşlar kıyıdan rapala sallamak için kamış,makina misina ve rapala almayı planlıyorum.bunlar için fiyat-performans olarak en uygun seçimlerim ne olmalı,deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi alabilirmiyim?
kamış:model,uzunluk?
motor:model,büyüklük?
misina:model,kalınlık?
bir de ince misina kullanıyorsak rapalayı direk misinaya bağlamamız doğru olurmu?yani dişli bir balık atlarsa koparmazmı?
bir soru daha:
rapala olarak yozuri crystal minnow yüzen tip rapalaları inceledim.90 mm olanı örneğin çok hafif:7,5 gr
110 mm olanı 11 gr
130 mm olanı 18 gr.
130 mm olan atabilmek için ağırlığı yeterli olabilir ama çok büyük değilmi?
yani 70 yada 90 mm atmak istiyorum ama onlarında gramajları çok hafif.
batan türler sanırım kıyıdan atmak için uygun değil.
derdimi anlatabilmişimdir umarım.yardımlarınızı bekliyorum..
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
Heh tam benim konum Rıfatcım.

Şimdi bilgileri sıralarım.
Canım hayırlısı olsun.Ben hiç anlamıyorum sahte işlerinden.Ama biliyorsun üstatlar var bu kanuda hemde bolca.Şimdi bilgi akmaya başlar.Rasgelsin kardeşim.
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
rıfat ustalardan cevap gelir hayırlı olsun rast gele.

org görmüştüm harun arkadaşım rapala atışları yapıyordu bedene kurşun bir kulaçkadar sonra rapala vardı atıp çekiyordu makinayı doldursun diye önceden kalın misinada bağlamıştı
Yorumları: 675
Konuları: 91
bucalıfikret yazdı:rıfat ustalardan cevap gelir hayırlı olsun rast gele.
org görmüştüm harun arkadaşım rapala atışları yapıyordu bedene kurşun bir kulaçkadar sonra rapala vardı atıp çekiyordu makinayı doldursun diye önceden kalın misinada bağlamıştı
dandik ve hafif sahte ile ben daha önce at-çek yaptım fikret abi.palamut yakaladım üstelik.ancak önde kurşun,arkada rapala olayını sevmiyorum.ben sadece sahteyi direk atmak istiyorum.daha teknik takılmayı düşünüyorum yani.ustalardan hala tık yok
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Tekneden olsa sana destan yazıcam ama kıyı konusunda gerçekten hiç denemem yok Ne yemle ne rapalayla. Kardeşime kolay gelsin.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
rıfat kıyıdan atçekde benimde pek bilgim yok ama gördüklerimi öğreniklerimi az çok yazmaya çalışayım..
birkere kesinlikle atçek spin kamışın 270 den aşağı olmasın ben 2 tane aldım ikisindende verim alamadım şimdi 270 alacağım,makine olarak şhimanonun spine uygun makineleri öneriliyor ki bende öyle bir makine aldım gerçekten iyi makine,misina olarak örgü misinayı tercih ediyorlar,rapala olarak bende denemeler yapıyorum daha hangisini atçek yapsam bilemiyorum.yalnız ozanla gittiğimiz gece avının sabahında ozanın at çek çalışmasını seyrettim önemli olan kamışın ucuna verilen aksiyonlarla rapalayı hareketler yaptırarak çekmek bunu yapan balığı varsa alıyor.rastgele.
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
LeVrEkCi yazdı:rıfat kıyıdan atçekde benimde pek bilgim yok ama gördüklerimi öğreniklerimi az çok yazmaya çalışayım..
birkere kesinlikle atçek spin kamışın 270 den aşağı olmasın ben 2 tane aldım ikisindende verim alamadım şimdi 270 alacağım,makine olarak şhimanonun spine uygun makineleri öneriliyor ki bende öyle bir makine aldım gerçekten iyi makine,misina olarak örgü misinayı tercih ediyorlar,rapala olarak bende denemeler yapıyorum daha hangisini atçek yapsam bilemiyorum.yalnız ozanla gittiğimiz gece avının sabahında ozanın at çek çalışmasını seyrettim önemli olan kamışın ucuna verilen aksiyonlarla rapalayı hareketler yaptırarak çekmek bunu yapan balığı varsa alıyor.rastgele.
nihat senin bu anlattıklarını biz tatlısuda turna için yapıyoruz.Yani kamışa öyle bir hareket verdiriyoruz ki sahte şekilden şekile giriyor.
[url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Kısa mesafe için belki gerekmeyebilir ama uzağa atışlarda mutlaka kurşun kullanmak gerekir diye biliyorum..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Yorumları: 211
Konuları: 7
eğer hafif sahteler kullanacaksanız atar değeri düşük kamış kullanmanız lazım 0-16 gibi sahtenizi sibirlinoylada uzağa atabilirsiniz ama hedef balık levrek'se uzağa atmaya gerek yok zaten rast gele...
Balık avlamaya hastalık diyorlar ama balık avlamak bir tutkudur ve tutukular asla iyileşmez.
Yorumları: 7,271
Konuları: 96
maceratorr yazdı:dandik ve hafif sahte ile ben daha önce at-çek yaptım fikret abi.palamut yakaladım üstelik.ancak önde kurşun,arkada rapala olayını sevmiyorum.ben sadece sahteyi direk atmak istiyorum.daha teknik takılmayı düşünüyorum yani.ustalardan hala tık yok 
Rıfat kardeşim, at-çek avcılığını iki şekilde düşünmek gerekiyor.
1.Kıyıdan hafif rapalalarla ki senin bahsettiğin rapallar bunlar. Levrek v.b avlamak için özellikle çırpıntılı sularda bu rapalaları tek başına kullanabilirsin.Zaten atacağın mesafe 20 metre civarı olacaktır.Daha uzağa gitmesine gerek yok.Levrek de kıyıya yakın yerde atlar rapalaya.
Bu av şeklinde kullanacağın kamışlar ise
parçalı spin kamışlar olmalı.Bu kamışlar da rapalaların ağırlığına göre atarı seçilmiş kamışlar olmalı.Uzunluğu ise 1.80metre ile 2.40 metre arası olur.Benim kullandığım 1.80 uzunluğunda iki parçalı.Oldukça memnunum ama az daha uzun olabilirdi.Özellikle önde takoz veya zargana topu kullanarak slikon sahte ile yapılan at çeklerde 1.80 kısa kalıyor.2.10 yada 2.40 seç bence.
2. Boğazda rapala ile avlanmak istiyorsan eğer o zaman iş değişir.Boğazda ana bedende klipsli kurşun( 100gr-200gr ) ve devamına iki kulaç kadar sonra rapala.İşte bu şekilde Boğazda rapalayı özellikle lüfer ve çinekop için kullanabilirsin.Tabi ki surf kamış 4 metre-4.50 metre uzunluğunda olacak.Atarı da100-250 gr arası olmalı. Senin boyun kısa değil sanırım.Sana 4 yada 4.50 surf kamış yakışır.
Şu anda ilk aklıma gelenler bunlar.Ustalardan bilgiler gelecektir.
Rastgele

[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT]
![[Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930]](http://www.amatorbalikci.net/image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930)
[/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]