Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tatil zamanı balık zamanı
bir aksilik olmazsa haftaya tatile çıkıyorum ve bu sene pek bir yere gidemeyeceğimden istanbulda geçireceğim bu arada pek işim gücüm olmadığında fırsatım oldukça balığa gitmek istiyorum.bazı sorularım oalcak.

1-istanbulda avrupa yakasında nerede güzel avlanırım ve hangi saatler genelde.
2-ben mezgitte yakalamak istiyorum.dedilerki çapariye tavuk göğsü koy gelir diye doğrumudur.istavritte gelirmi o yöntemle.
3-palamut yakalacak desem kıyılarda olurmu ve takım ne gerekir.
4-köprüde bazı yemler satılıyor onları alıp ne yakalayabiliriz.yada biz yem olarak ne koyabilirz.
5-sahte yemler var onları hakkında neler söyleyebilirsiniz.alsam nerede ve nasıl kulanabilirm.
6-kayık kiralayıp denizde tutabileceğim yer varmı yada bu iş nerelerde yapıyorlar.
7-zargana olurmu bu mevsimde .
8-çapari ile ne avlanabilirim.
Bul
ahmet tatilinde bol balıklı günler dilerim cevaplar arkadaşlardan gelir rast gele.AlkisAlkis
Bul
Gönlünce bir tatil geçirmeni dilerimSeerf
Bul
1. Yeşilköyde gece canlı teke ile eşkina,sabah kefal ve zargana olabilir.
2. Yakalayabilirsin. Ama istavrite en güzeli çapari.
3.Boğazda yavaş yavaş başladı. Çapari veya rapala ile yakalama şansın var.
4.Köprüde kurt ve karides satıyolar genelde. Kefal , istavirt , ,izmarit vs..
5.Boğazda palamuta ve lüfere kullanabilirsin.Rapalayı , rapala düğümü ile bağla , kamışın yarısı kadar bırak misinayı sonra da klipse tak. Avlanacagın yere gore de klıpse dırek kursun tak.
6.Avcılarda liman içinde kiralık tekneler mevcut (sandal ya da motorlu)başka nerelerde vardır bilmiyorum Sanırım yeşilköyde de var.
7. yeşilköyde kurt ile zargana alınmaya başlandı.
8.İstavrit

Güzel bir tatil geçirmen dileğiyle rasgele
Sazanları özledim...
Bul
kısmetin açık olsun abi 76 Alkis
Bul
teşekkürler bilgi için ihş 1 hafta da daha iyi bilgiler geleceğini umut ediyorum.
rapala düğümü ile bağla , kamışın yarısı kadar bırak misinayı sonra da klipse tak. Avlanacagın yere gore de klıpse dırek kursun tak.
dedinya dah onları pek bilgim yok sadece atacam çapari o kadar birde mezgite tavukgöğsü tak dedi arkadaş o kadar çapariye koyarsanda gelir dedi.artık bu tatilde biraz bilgilere ulaşacağım
Bul
ssevdim yazdı:bir aksilik olmazsa haftaya tatile çıkıyorum ve bu sene pek bir yere gidemeyeceğimden istanbulda geçireceğim bu arada pek işim gücüm olmadığında fırsatım oldukça balığa gitmek istiyorum.bazı sorularım oalcak.

1-istanbulda avrupa yakasında nerede güzel avlanırım ve hangi saatler genelde.
kalender her zaman istvrit yapar şansın varsa çinekopda yapar.
2-ben mezgitte yakalamak istiyorum.dedilerki çapariye tavuk göğsü koy gelir diye doğrumudur.istavritte gelirmi o yöntemle.
boğazda mezgit zordur köprüde olabilir.tavuk göğsünede gelir küçük küçük istvrit kesip takarsanda gelir.
3-palamut yakalacak desem kıyılarda olurmu ve takım ne gerekir.
palamut tek tük yakalanıyor rapla veya palamut çaparisiyle alıyorlar.
4-köprüde bazı yemler satılıyor onları alıp ne yakalayabiliriz.yada biz yem olarak ne koyabilirz.
köprüde istavrit,izmarit,palamut,kefal yakalanıyor.ama en güzeli çapari.
5-sahte yemler var onları hakkında neler söyleyebilirsiniz.alsam nerede ve nasıl kulanabilirm.
sahte rapala ile emirganda at çek çinekop ve palamut alma şansın yüksek.
6-kayık kiralayıp denizde tutabileceğim yer varmı yada bu iş nerelerde yapıyorlar.
bebekte kiralık kürekli ufak sandallarla kıyıdan az açılıp tonozlara bağlayıp istavrit ve mezgit yakalanıyor.
7-zargana olurmu bu mevsimde .
zargana var hemde tavası çok lezzetli olur kıyıdn at çek ipekle yakalıyordu bu sene hiç denemedim.
8-çapari ile ne avlanabilirim.
çapari ile istavrit,palamut,çinekop yakalanır ama hepsinin çaparisi farklıdır.bu ara istavrit bol.
rastgele.
Bul
rapala nasıl ve at çek biraz öğrendikten sonra ayda gittiğim yerlerde varsa öyle öğreneceğiz.ayrcıa çapariler farklı derken mesela istavrit biraz yakaladım çinekop yakalayasım var çapariyi değiştircemmi yoksa aynı devammı.
Bul
abi, anlaşılan bu işte çok acemisin sorun değil zamanla çok şey ögreniceksin adını bilmediğin hayatında ilk defa duyacagın çok şey var Smile şimdi sana tavsiyem al oltanı yanınada yem olarak evden 1 tane ekmek istediğin kadar tavuk gögsü avuc içi kadarda olur zaten cok kcüück parçlara bölecegin için güneşten sakladııgın sürece tavuk gögsüyle ekmegi pek yem sıkıntısı çekmezsin ..... malzeme olarak git köprüye adamları önce biraz izle cok balık tutanın yanına git vee deki ben yeniyim hangi yemi ve malzemeyi kullanıyorsun şu malzemeciden [ köprü üstündekinden şimdilik sonraları malzemeleri ögrenince av marketlerinden alırsın daha hesaplı olur ] hangi malzemeleri alayım dersin oda sana söyler alırsın ... ney nasıl olur falan söyler orda o malzemeyi ve o malzemenin yakaladıgı balıkları ögrenirsin sonra gide gele gide gele farklı balıkları farklı malzemelerle yakalaya yakalaya ögrenirsin bu işi ve bu hobiden eger vazgeçebilirsen sana helal olsun abi . eger vazgecsende 10sene sonra tekrar dönersin bu bir çeşit kanser gibi ama iyi kanser [inş kötü bir benzetme olmamıştır ] .. abi demek istediğimi anladıysan ne mutlu bana Big Grin cünkü bende 1 senelik amatörüm anlarım halinden Smile ben full köprü üstünden avlandıgım için rapala falan bilmiyorum ama sitede okuyorum ney nasılmış falan sana ufak bi tavsiye daha üstte abiler yazmıs hangi balıklar cıkar diye birde nette arastır gidecegin bölgedeki balıkları sonra o balıklar hakkında bilgi edin ne yem yer nasıl tutulur hangi takımla tutulur .. bide dikakt et kıyıdaki sistem ayrıdır teknedeki sistem ayrıdır ben bildiiklerimi en ufak haliyle özetledim gerisi sana kalmıs abi Alkis Alkis Alkis Alkis
Bul
Şimdiden rasgelsin.Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Spin Balık avı Nedir? nurideniz34 1 827 30-06-2016, 20:08
Son Yorum: tahsinmersin
  Kıyıdan balık avı teknikleri ve malzemeleri LeVrEkCi 8 2,895 30-06-2016, 04:41
Son Yorum: nurideniz34
  Denizde balık avlamak için ? mrtplvc 7 2,127 28-05-2012, 17:16
Son Yorum: mrtplvc
  Balık Tutmak Konusunda Yardımlarınızı Bekliyorum avukat 9 2,016 23-01-2012, 16:39
Son Yorum: ufuktan26
  Kuşadası davutlar kıyıdan balık avı önerisi Kutay 29 16,201 10-10-2011, 01:52
Son Yorum: merttekol
  izmir sahilde kıyıdan balık avı Cihan Deniz 7 4,095 15-09-2011, 16:23
Son Yorum: Cihan Deniz
  galatada balık varmı ssevdim 6 2,808 04-09-2011, 20:53
Son Yorum: ufuktan26
  balık tutmak için nereye gitmek lazım ssevdim 14 3,809 06-08-2011, 04:24
Son Yorum: SerenaY66
  baraja ve dereye gitcem balık tutma malzemeleri orhun1453 8 2,600 29-07-2011, 15:13
Son Yorum: Albatros-gr
  iskeleden balık tutamıyorum orhun1453 13 3,489 02-07-2011, 09:42
Son Yorum: yycolak

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi