01-12-2011, 00:30
Uzun süredir hava muhalefeti nedeniyle çıkamadığım balık avına met bugün uygun olacağını gösterince dünden hazırlıklarımı yapıp sabah erkenden kalkıp duruma baktım benim mercan avlağında sardalyacılar var merayı bozmuş olsalarda gitmeyi düşündüğümden onlar ağlarını toplarken ben teknemin yanına deniz çok fazla çekilmiş durumda böyle olunca tekneyi deniz atmak daha bir zor oluyor.Teknemin burnunu denize verip malzemelerimi taşımaya başladım ikinci turda benim tekne denize açılmış
haydi koş tekne daha fazla açılmadan yetişdim,yetişmesinede bu soğukta deniz banyosunu hiç tavsiye etmem
malzemelerimi taşırken boy çizmesini giymemenin cezası oldu,tekneyi yeniden kıyıya aldım eve gidip üstümü değiştirip yine teknemin yanına günümde bugün iyi başlamış oldu
sonunda mercan merasına vardım derinlik 65 mt lerde oltayı sardalyayla yemleyip dibe yolladım balık var ama belliki haramiler var anında yemleri temizliyorlar
bir iki üç olacak gibi değil olta takımını daha küçük kancalıyla değiştirdim(numarası arapta) yemde ise hırsızda sardalya kösteklerde taze sülüneze döndüm, başladım haramileri almaya,gelenler mandagöz mercan arada izmarit ve kupes haramilerden nasıl olduysa dört tanede mercan geldi.Öğlene kadar gelenler komşuma ve site görevlilerine bile yetti
akşam ise uyanık iki anne kedinin getirip evimin önüne bıraktığı yedi yavru kediyede iyi bir ziyafet oldu
daha bolları büyükleri sizlerin olması dileğimle,rastgele.

Bornova - izmir