Şuan bir adet şamandıra yaptım kendime ama işe yararmı bilemiyorum.bu çocukların oyun topu içi süngerimsi dışı deri laplı ataçı düz hale getirdim açarak sonrada tam ortasından batırıp diğer taraftan çıkarttım ve iki ucunuda karga burnunun en ucuyla kıvırdım uçlarına en ufak fırdöndü den taktım sallarken hafif olur diye bir ucuna şekildeki gibi takribi 10-15 gr kurşun taktım.sizce nasıl olmuş.
Bu konularda kafa yormak , düşünmek ,birşeyler yapmak çok güzel , takdire şayan bir durum ..
paylaşıncada yeni fikirler , soru işaretleri oluşur .. Buda girişimciyi geliştirir ve tetikler aynı zamanda.....(diyerek başladım)
Sevgili oğuzcan, bu benzeri süngerimsi yapılar da su emmeyen malzemeyi kullan ayrıca teli uzun tut , bir tarafını halka yap, sonra süngerden geçir diger, taraftan çıkart - çıkan uca bir adet delikli kurşun tak , top veya kavun modeli , ve kurşunun dibinden karga burnu ile kastırarak alt halkanı tamamla..bu kurşun topu su üzerinde tutacak kadar agır olsun ..
Herkeze teşekkür ederim süngerin suyu emme olayını düşündüm ama genede kurşunu taktım dediğim gibi ileri atış yapabilmek için eğer sünger suyu çeker ve kurşunda olduğu için eğer batma yaparsa bu sefer kurşunu çıkartmak elimizde sonuçda ve gene suyu çekmeden dolayı batarsa bu sefer aklımda topun her yerini güzelce silikonlamak var.Bu sayede belki su çekmesini engelleye bilirim dediğim gibi sadece aklıma geleni uyguladım 4 4 lük bir şey olmadığını farkındayım ama neticede doğruyu deneme yanılma yoluyla sanırım bulabiliriz.Saygılar...
Valla iyi fikir ama o fırdöndü zamanla paslanıp olmadık bir yerde yarı yolda bırakabilir ayrıca sünger suyu mutlaka emecektir genede işe yarar mı yarar tabiki iyi avlar dilerim .