20-01-2013, 22:34
Konu başlığına devam...Boğulma durumları.
FIRIN
Bir süre önce sizin de bildiğiniz gibi Maydanoz'da yakaladığımız balıkların konusunu açmış ama nasıl yocu edildiğini yazmamıştık. KISMET bugüneymiş.
Balığa bile çıkamadığımız bugünlerde içimizi ısıtır ve tarifi işimize yarayabilir diye düşünüp bu konuyu paylaşmak istedim.

Akşamın keraat vakti yaklaşırken
Murat (Fish or Die) telefon açtı. ''Abi balık almayı düşünüyorum, sen ne dersin ne alıp ne yapayım'' deyince ben Çipuralarım çıkardım ve fena halde diş problemi yaşıyorum az sonra çalışmalara başlayacağım istersen sende benim yaptığım gibi yapıp boğabilirsin dedim. İŞTE TARİFİ
1.Öncelikle balığınızı çok iyi temizleyin. İçinde kan kalmamalı. Ben diş fırçası ile bu işi yapıyorum.
2.Temizlenen balığın tek yüzünü çizip kağıt havlu üzerinde bolca tuzluyorum.
3.Çizilen yerine ve içine tereyağı çalışıyorum (Fotoda olduğu gibi)
4.Patatesler elma dilimi gibi kesilip tuz, zeytinyağı ve kırmızı biberle harmanlanır.
5.Bir baş sarmısak sadece kuru kabukları soyulur ve diş diş hazırlanır.
6.Tepsideki pişirme kağıdına az biraz zeytinyağı gönderilir veeee,
7. Balıklar, patatesler ve sarmısaklar yerleştirilir.
8. Fırın açılır ve 220 dereceye ayarlanp tepsi verilir.
9. Bu arada hazırlanan masadan yavaş yavaş süslenmeye başlanır
25 dakika 220'de 5 dakika 260'da pişirilerek servis edilip İtina ile boğulur.
Ben zeytin hastasıyımdır, salatasız zaten olmaz ve yanına sevdiğiniz mezeler serpiştirilirken mutlaka ve mutlaka SEVDİKLERİNİZLE boğulur.
Muhabbetiniz bol ve keyifli, ağzınız tatlı olsun. Masanızda mutlaka canlı yada cansız çiçeğiniz olsun.
A F İ Y E T O L S U N

Bir süre önce sizin de bildiğiniz gibi Maydanoz'da yakaladığımız balıkların konusunu açmış ama nasıl yocu edildiğini yazmamıştık. KISMET bugüneymiş.

Akşamın keraat vakti yaklaşırken

1.Öncelikle balığınızı çok iyi temizleyin. İçinde kan kalmamalı. Ben diş fırçası ile bu işi yapıyorum.
2.Temizlenen balığın tek yüzünü çizip kağıt havlu üzerinde bolca tuzluyorum.
3.Çizilen yerine ve içine tereyağı çalışıyorum (Fotoda olduğu gibi)
4.Patatesler elma dilimi gibi kesilip tuz, zeytinyağı ve kırmızı biberle harmanlanır.
5.Bir baş sarmısak sadece kuru kabukları soyulur ve diş diş hazırlanır.
6.Tepsideki pişirme kağıdına az biraz zeytinyağı gönderilir veeee,
7. Balıklar, patatesler ve sarmısaklar yerleştirilir.
8. Fırın açılır ve 220 dereceye ayarlanp tepsi verilir.
9. Bu arada hazırlanan masadan yavaş yavaş süslenmeye başlanır

25 dakika 220'de 5 dakika 260'da pişirilerek servis edilip İtina ile boğulur.
Ben zeytin hastasıyımdır, salatasız zaten olmaz ve yanına sevdiğiniz mezeler serpiştirilirken mutlaka ve mutlaka SEVDİKLERİNİZLE boğulur.
Muhabbetiniz bol ve keyifli, ağzınız tatlı olsun. Masanızda mutlaka canlı yada cansız çiçeğiniz olsun.

A F İ Y E T O L S U N