Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yalan reklama ne ceza verilir?
Arkadaşlar kusuruma bakmayın bu konuyu burada açtığım için ama samimi ailemizdeki dostlarıma danışayım istedim.
Dün oğluma bimeksten hometek 720 tablet aldım.herşey hoş,güzel,tablet güzel ancaak..
bimeksin internet sitesine girin ilgilitableti arattırın 3 mp kamera olduğu yazılı.fakat 0,3 mp sadece ön kamera var,yani görüntülü konuşma için o da.
şimdi bu düpedüz kandırmaca,yalanla,yalan reklamla ürün satma..
bunun cezası nedir,ne yapmak gerekir diye internette araştırdım ama hiçbir sonuç yok..
eminim bu duruma çok kişi düşmüştür,açıkcası bunu yanlarına bırakmak istemiyorum,mümkünse onlarla uğraşacağım..
bilen bir kişi emsal bir davaya örnek verebilirse çok mutlu olurum..
özellikle serkan keşcinin yanıtını bekliyorum
Bul
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun Mahcup maalesef ülkemizde bu konuda bir sürü sıkıntı yaşanıyor. En yakın dün alışveriş yaptığım marketden çıkışta rafta 11,50 yazan şeyin fişe 13,95 olarak yansıdığını görüp geri döndüm Rolleyes bakmasam gitmişti.

Senin sıkıntına gelirsek, elektronik eşyalarda ambalaj açıldığı zaman iade şansı yok malesef ama 3 MP ilanı resim olarak kopyalayabilirsen ve ilgili firmanın müşteri hizmetlerine durumu izah edersen emin olki senin maduriyetini gidereceklerdir.
Ama onlar elektronik eşya ambalajı açıldı diye karşılık verirse o ilan resminin çıktısı ile bölgendeki tüketici derneklerinden birine başvurman gerekecektir.
Ama sana söyleyim onlar illaki bi yerde durumu izah etmiş ve kendini sağlama almıştır Rolleyes

Beni gerçekten onore etdin Gulumse çok teşekkür ederim Seerf.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
rıfat iade hakkın var faturaları kaybetme.
Bul
Bu konuda halk olarak malesef çok bilinçsiziz. Geçmiş olsun...
Bul
Önce müşteri temsicine git, durumu anlat malı geri iade almaya mecburlar, yoksa onlara deki siz tüketici kanununu biliyormusun diye sor, gerisini onlar çok iyi anlarlar.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
aslında mal kusurlu yada kötü değil,sadece olmayan özellikleri varmış gibi reklam yapılmasına kızdım.müşteri hizmetlerine telefonla 3 defa bağlanmayı denedim,telefonda bekle de dur,sabrın varsa yani,sonra birden kesilir hat vs. vs.
serkan ben de senin gibi her alışverişimde mutlaka fişi kontrol eder oldum,yoksa geçiriveriyorlar,hem de en prestijli ve büyük marketler bile (kipa,carrefour,kiler vs..)
carrefourdan 2 sefer açıkta tadına bakılan peynirlerden tadına bakarak paketlisini aldım.sonuç:
marketteki tadına baktırdıkları peynir farklı,paketli olarak sana sattıkları peynir frklı.yani göz göre göre kandırmaca....
öyle bir dünya ki,neremizi kollayacağımızı bilemez olduk...
Bul
rıfat kardeşim hiç bir girişimde bulunmzsa firma doğru tüketici hakem heyetine git bana bu ayıplı malı sattılar paramı geri istiyorum de gerisini onlar hallediyor
ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMA BENZİNLİ ARAÇ KULLAN Smile
Bul
rıfat sana cevaplar gelmiş amma bana olsun şayet kafasına yıkar cındarın alasını yaparım be gözüm
Bobo
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
yalova tatar yazdı:rıfat sana cevaplar gelmiş amma bana olsun şayet kafasına yıkar cındarın alasını yaparım be gözüm
Bobo
senin kaşların ve bıyıkların yeter erden abi Smile
hele bi karşı koymayı denesinler göreyim SmileSmile
Bul
Rıfat abi.Öncelikle geçmiş olsun.Söyleyeceklerim Kişisel Görüşümdür.Bu tarz ucuz yollu tabletlerde herzamanki standart kamera çok fazla yüksek çözünürlükte değildir.Normal kamera ( tabletın arkasında bulunan ) 3.0 mp olabilir,yanlış anlamış olabilirsiniz.Genellikle ön tarafta ki kameralar ise vga kamera olur.Sen yine 0.3 mp olduğuna şükret bence.Kaldı ki ilanın resmini çeksen kopyalasan falan da fayda etmez.Eğer gazete ilanı ise ilanın en alt kısmında küçücük puntolar ile " Baskı hatalarından kaynaklanan sorunlar x firmasının sorumluluğunda değildir " diye bi yazı vardır mutlaka ve bu da onların ekmeğine yağ sürer maalesef.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi