Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İğnelerde Çaprazlık Hakkında
tahsinmersin yazdı:Ercan bu iğneler hakkında kendi fikrimi söyliyeyim.
balıklar çeşitlerine göre yemlenirler.
bazıları yemi emiştirerek(kefaller gibi)
bazıları yemi bir papağanın çekirdek yer gibi içini alıp kabuğunu atması gibi,yemi yiyip iğneyi atar.(levrek,çipura, karagöz sargoz gibi)
bazıları yemi direk yutarlar.(kaya balığı,mığri,yılan balığı vs.)
av yaparken balığın yemlenişi dikkate alınırsa iğne seçiminde faydalı olur.
kendim kefallerde mustad 1251 tipi düz iğneleri tercih ederken levrek ve yassı balıkta çapraz mustad 505 iğneleri tercih ediyorum.

tahsin abi levrek yemi yutar baktı yabancı bir madde var (misina,kanca)anında yemle beraber kusar.bu nedenle ilk hissedildiği anda tasmalamak tutulma şansını artırır diye biliyorum.yemi yiyip iğneyi atar olayını ilk kez duydum.
Bul
tahsinmersin yazdı:Ercan bu iğneler hakkında kendi fikrimi söyliyeyim.
balıklar çeşitlerine göre yemlenirler.
bazıları yemi emiştirerek(kefaller gibi)
bazıları yemi bir papağanın çekirdek yer gibi içini alıp kabuğunu atması gibi,yemi yiyip iğneyi atar.(levrek,çipura, karagöz sargoz gibi)
bazıları yemi direk yutarlar.(kaya balığı,mığri,yılan balığı vs.)
av yaparken balığın yemlenişi dikkate alınırsa iğne seçiminde faydalı olur.
kendim kefallerde mustad 1251 tipi düz iğneleri tercih ederken levrek ve yassı balıkta çapraz mustad 505 iğneleri tercih ediyorum.

Tahsin Bey merhaba.İlgi ve alâkanız ve detaylı bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Bereketli ve trofe avlar dilerim.Hoşçakalın.Rastgele...ERCAN 1977 BURSA
Bul
LeVrEkCi yazdı:tahsin abi levrek yemi yutar baktı yabancı bir madde var (misina,kanca)anında yemle beraber kusar.bu nedenle ilk hissedildiği anda tasmalamak tutulma şansını artırır diye biliyorum.yemi yiyip iğneyi atar olayını ilk kez duydum.
doğru diyon.burda sana katılıyorum. sadece çoğu zaman sadece iğneyi kusar.yem gider.yani ağzındadır,yutmamıştır.yem çalmada çok ustadırlar.levreğin yemi direk yutma durumu yemin hareket ettiği zamanlardır.benim yemlerim hamsi sardalya fetaları yada fletolarıdır,bunlarıda kurşunsuz attığımda süzülerek iner.inerken bastımı yakalaman daha garanti.yem yerdeyken hareketleri tamaman farklı oluyor.yemi bir kerede yutup gitmiyor.işte o zaman çoğunda yemi çalıp bomboş iğneyi sana bırakıyor.öyleki yemi 3-5 cm.bile götürmeden yemi çalıyor.hani ilk hissedildiği an diyorsun ya o çok önemli,vurdun vurdun,yoksa sana al o iğneni....diyor.Gulumse
sevgilerimle.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Ege Ünv.su ürünleri fak.yaptığı araştırmada (Araştırma süresince avlanan toplam 260 adet balığın %58’i çapraz iğneler ile, %42’si düz iğnelerle yakalanmıştır.)rasgele.
Bornova - izmir
Bul
Bende sazan avında fudonun yada ownerin çapraz iğnelerini kullanıyorum
Ama fudonun iğneleri daha sağlam
Bul
Yemli lüfer familyası avlarımda çapraz kancanın düzden daha iyi iş yaptığını ama barbun ve mavruş avlarında düz kancanın (yemi direk yutduklarından) verimli olduğunu gördüm.
Ama mantığım çapraz kancanın damağa daha rahat oturacağından yana çalışıyor.

En zorlandığım av kefal avıydı çünki sarma değilde tek yemli avlarda en hassas şamandıraya dalga hareketi yaptırarak 20-25 cm altındaki yemi kiloluk kefallerin ağzında çevirip emdikden sonra tükürdüğünü gördüm Siyirdim Tasmanın yeri asla tartışılamaz Smile
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Kefal avında çapraz ve ince vazgeçilmez benim için

Çupra, karagöz avında ise kısa bacak düz iğnelerle daha çok verim aldım
Bul
yaser2sultan yazdı:Bende sazan avında fudonun yada ownerin çapraz iğnelerini kullanıyorum
Ama fudonun iğneleri daha sağlam

yasin ben kancanın çok sağlam olmaması taraftarıyım çünkü barajlarımız çok takılıyor çok iyi olan kanca takımı koparıyor daha zayıf kanca eğilip geliyor Smile ama 8-10 kg balık vurursa işler tehlikeli Sad
İlahi Azrail Sen Adamı Öldürürsün...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bursa'da Karagöz Avın'da Kullanılan İğneler Hakkında ercan1977 6 1,466 29-12-2014, 23:27
Son Yorum: doktor
  Mustad 3191 Model:Carlısle İğne No:4 İğne Hakkında Yardım! ercan1977 4 1,680 03-12-2014, 00:43
Son Yorum: ercan1977
  İğne bağlama makinası hakkında iatabay 41 16,943 11-01-2013, 23:19
Son Yorum: ünal1

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi