Raporlu arkadaşların olmasından dolayı iki haftadır balığa gidemiyordum.bu haftada tatil günümde geceye gelmemi söylediler.23:00 da servise binip işe gittik. vardiyayı aldığım kişi abi ben 4 saat daha kalıcam,sabah gelicek arkadaşta 4 saat erken gelicek demez mi.yanlışlık yapılmış,amire ben geri giderim diyerek karışıklığı telafi ettik.kafamda şimşekler çakıyor.hemen eve varıp balığa yola çıkmalıyım.eve vardım hanım şaşırdı,hayırdır dedi.balık için işten geri gönderdiler
dedim.önceden aldığım hamsileri çıkartıp kovama koydum,sağlam giyinip yola çıktım.saat.01:05.hemen balıkta olan Ramiz abileri aradım,gittikleri yerde Sargozla, Melanur yakalamışlar.bende daha yakın olan eski merayı yoklamaya karar verdim.neticede lodosta vardı.02:30 da merada avlanmaya başladım.20 dk. sonra ilk balık mandagöz mercan geldi.salıp avlandık.arkasından 1-1.5 kiloluk bir ahtapotu kepçeledim.iğnemi kurtarıp onun kendi kendine denize gidişini seyrettim.denize girmeden evvel 6 ayağının üstüne kalkıp 2 koluyla el salladı.
10 dk.sonrada bir lidaki geldi ona da elveda dedik.arkasından yılan balığı geldi,iğneyi çıkartıp onu da saldım.iskorpitte aynı şekilde.iyi yere dükkan açmıştık,satışlar iyi ama kar yok.balık torbası hala boş.
03:50 de elimdeki oltada dokunuşunu hissettim.onun geldiğini anladığımda dahi heyecanlandım.misinamı bana doğru boşalttığında,hızla boşluğu alıp tasmayı yapıştırdım.balık yüzleyince tamam dedim.kepçeleyip torbaya koydum.sonrasında bu keyfimi mıgriler (mıngıri) bozdu.bir yılan balığı 6-7 taneside mıngıri olmak üzere canıma okudular.mıngıriler iğneyi yutuyorlar ha bire olta yapıyorum.mazmoz yapmayı kesiyorum.avlanmayıda iyice rolantiye alıyorum.o kadar bezdim ki neredeyse avlanmıyacağım.biraz hava aydınlanır gibi olsada gitseler diyorum.uzaklardan ezan sesi geliyor,bir çok kez ezan okunurken levrek almıştım,diye aklımdan geçirirken,yeni attığım oltanın hareketlendiğini gördüm.onuda tasmaladım.yanıma getirdiğimde bu hırçını salıp,salıp çekesim geldi.gün çakmadan evvelde son levreği alınca merayı yavru mandagözler sardı.bir saat onları besledim.07:30da avımı sonlandırıp dönüşe geçtim.