Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 YTL lik Kamışın Yaptığına Bakın !!
Geçen hafta bir arkadaşım Bim den 5 YTL kik bir kamış almış ve bana ısrarla sahile gidelim bana balık tutmayı öğret diye baskı yapmaktadır.Bende artık ısrarlara dayanamayarak 6/7/07 Cuma günü akşam üzeri iş çıkışı sahile gelde öğreteyim dedim, kaçamadım bir türlü.
Neyse arkadaş geldi, bir baktım plastikten bir makinası, 2 m lik kalın bir kamış,9-10 m lik 0,35mm misina bağlı, vede istavrit tutmak için almış olduğu 10 lu turuncu renk Palamut Çaparisi. Elimizdeki malzeme bu ve biz bununla istavrit tutacağız. Hemen ben misinasını değiştirip 20m lik 0,25 bir misina taktım makinasına bende kendi oltamı açıp güzel ince bir çapari taktım kendi oltama. onun çaparisinide kesip 5 li palamut çaparisiyle atsın da oyalansın dedim. Biz ustayızya dolduracağız istavritleri, başladık atmaya bende tık yok arkadaş o çapariyle 1-2 götürüyor istavritleri. Aman Allahım nasıl olur dedim. Ben 300 YTL lik muhteşem olta ve 25 senelik tecrübemle hiç balık alamazken ilk defa balık tutan 5 YTL lik olta ve palamut çapariyle arkadaş alıyot tek tek. İşte o zaman anladımki bu iş tamamen kısmet işi ve gerçektende ACEMİ ŞANSI diye birşey varmış balıkçılaıkta. Yaklaşık 1 kg a yakım istavrit aldıktan sonra eve döndük. Tabi en çokda arkadaşım yakaladı.Bakıl avını nırakmamızın sebebi ise arkadaşın makinasının dağılması oldu. Kalın sağlıcakla....
Bul
işte 1 kg istavritte 5 ytl .makinanın parasını bu şekilde çıkarmış oldunuz.
Bul
her zaman acemi şansı bol olur benimde çok başıma geliyor paylaşım için teşekkürler afiyet olsun
arkadaşlar kraçe her yerde var hatta balık biraz kabalasmış durumda kıyılar her yer iştavrit var .
birazda acemi sansıda olur tabii arkadaşlar
bereketli ve afiyet olsun....
Bul
Daha önce benimde başıma gelmişti. "acemi şansına" bende inanıyorum. Hayatında makina ve kamışla balık avlamamış bir arkadaşı balığa getirdim. Nasıl kullanacağını gösterdim. Yeminide ben taktım. Balıklarıda kancadan ben çıkardım. O gün benden fazla balık tuttu. (Güya 30 yıldır balık tutuyorum) Arkadaşlarla biraraya gelince hep bunun muhabbetini yapıyoruz. Banada "ben öğrettim" diyerek avunmak kaldı.
Bul
Smile)) Hocam siz ona öğreticem derken o size öğretmiş oldu. Nasip kısmet işi belli olmuyor işte.
Bul
ben de almıştım o takımdan,ufak avlarda kullanmak için,ama kamış hoşuma gitti,hassas uçlu,atçek için ideal,acemi şansı olabilir ama balık tutmuş adam o takımla,inşallah ben de tutarım Smile)
Bul
makina birazcık daha kaliteli olsaymış güzel olcakmış... küçük avlarda kulanmak için ideal olabilir ama gölde işe yaramaz kesinlikle. ratgele.. acemi şansınıda unutmayalım...Big Grin
Bul
Smile

yıllar önce yaşadığımız bir olay geldi aklıma

bahriyle birlikte yayın avına gidiyoruz
oltacılıkta yayın avına yeni başlamışız bir iki defa gitmişliğimiz var
eski ustalardan bilgi alıyoruz devamlı yem iğne misine falan işte
neyse gittik bizde balığa hava rüzgarlı oltaların tahtalarını çaktık biraz boşluk bırakıp ince bir dala takarak suya attık
öteki balık tutan tanıdıklarımızın yanına uğradık kimsede bişey yok tık dememiş kimseye yayın
hava rüzgarlı olduğu için balık yapmıyor dediler

bahri dediki ben gideyimde oltadan alayım danayı yakalanmıştır şimdi
ibrahim usta diye bir abimiz vardı git git yakalanmıştır ben buradan saldım diye de alay etmişti bizle Smile
bahri oltasını topluyor ucunda bir ağırlık var ama hiç hareket yok oltada
balıkmı değilmi karar veremedik yayın olsa yada başka balık olsa mücadele eder
balık değilde başka bi şeye takıldı diyelim ama ne çuvalmı falan derken olta geldi ucunda balık ama balık ters geliyor
yaklaşık olarak 6-7 kg'lık bir yayın kuyruğundan hemen yüzgecin dibinden takılmış oltaya Smile

ibrahim usta az ötemizden bizi izliyo tabii bu durmu gören herkes sabahtan beri buradayım tık demedi adam gelir gelmez yakaladı hemde kuyruğundan diyerekten kalkıp gittiler hatta oltasını yemini suya atıpta giden bile oldu sinirlenip Smile
Bul
İşte bu yüzden RASTGELE diyoruz ya. RASTGELE hehehe
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi