Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DİĞER BALIKLARIN FOTOĞRAFLARI
(((Fotoğrafların üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.)))
(((Devamına da bakın 2. sayfada )))

Yaklaşık 3 günlük bir çalışmadır. Öncelikle ne yaptığımı anlatıyım. İlk olarak Türkiye 'de yaşayan fakat forumlarda veya balık sitelerinde rastlayamadığımız bir çok balık olduğunu düşündüm. Türkçe isimleri ile bunları bulmakta imkansız olduğu için. Türkiyede yaşayan balıkların Latince isimlerini bularak,(bunları Tübitak tan buldum) Google da arattım. Sonra fotoğraflarını bulduğum balıkların ,Latince isimlerinin ,Türkçe karşılıklarını yazarak. Aşağıda gördüğünüz gibi. Tablo haline getirdim.

Bu balıklar Türkiye'de yaşayan fakat bir kısmı az bilinen veya isimleri bilinmeyen balıklardır.

Bu isimler balıkların bilimsel adlarıdır. Mesela bazı yörelerde mezgite Tavuk balığı denir. Fakat burada ki tavuk balığı mezgit türünde ama mezgit olmayan Tavuk balığıdır.

Türkiye de hiç bir forumda bu balıkların bazılarına rastlamanız imkansızdır. İlk defa bizim sitede yayınlanıyor.

Balıkların tamamı Türkiye' de yaşamaktadır. Çoğu Akdeniz, bir kısmı da Ege dedir. 200 e yakın balığı inceledim ve bunları ekledim. Bazı balıkların çok fazla çeşidi olduğu için onları eklemedim. Mesela kaya balıkları ve horozbinalar. Yine de gözden kaçmış ve sitede olan bir kaç balıkta içlerine karışmış olabilir.

Artık sitedeki deniz balıkları ve bu yeni eklenenlerle beraber Türkiye' de en fazla balık fotoğrafı olan forum olduğunu sanıyorum. Hayırlı olsun.

Kaynak: Tübitak. Google arama motoru.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
tebrikler üstat güzel bir palaşim
Bul
Elinize sağlık güzel olmuş
Bul
paylaşım için teşekkürler ilginç balıklar dahaönceden görmediğim balıklar var aralarında
hepsi birarada güzel olmuş elinize saglık emeginize saglık teşekkürler
Bul
çok güzel bir albüm olmuş çok çok teşekkürler......
Bul
çok güzel paylaşım arkadaşım teşekkürler.
Bul
Paylaşım için teşekkürler.
Bul
Hüseyin emeğine sağlık gayet güzel olmuş
Bul
emegine saglık paylaşım icin teşekkürler
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ayvalık dalış fotoğrafları HIDIR 19 4,090 13-10-2011, 21:58
Son Yorum: Dr.Güner
  DİĞER BALIKLARIN DEVAMI Boğaziçi 7 3,666 16-07-2007, 21:30