Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İSKORPİT ÇORBASI
SeerfMALZEMELER
1 kg iskorpit balığı.yarım bağ maydonoz,3 diş sarmısak,3 adet defne yaprağı,az miktar çekilmemiş karabiber,yeteri kadar tuz,3 yemek kaşığı un,1/2 ç.bardağı sirke,1/2 limon,1 yumurta sarısı.
YAPILIŞI
balıklar ayıklandıktan sonra başlarıyla birlikte 2 lt suda maydonoz,defne yaprağı,karabiber,tuzla birlikte haşlanır..(balıkların tulumununu çıkarmaya gerek yok).haşlanırken üstte oluşan köpük alınır.haşlanan balıklar bir kapta kılçıklarından ve tulumundan ayrılır.etler küçük parçalara tane tane bölünür..tencerede unu 1 kaşık tere yağıyla kavurun.bunaa 1.5 lt su ilave edip kaynayana kadar karıştırın.sirke ve sarmısağı ilave edin.kıvamı ne sulu nede koyu olacak.kaynadıktan sonra balık etlerini atın.(yarım limon ,yumurta sarısını çırp,çorbaya ilave et .bunları balıklar beş dakika kaynadıktan**sonra ilave et.)
AFİYET OLSUN....:0523:89

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
BALIK and OZAN teşekkürler arkadaşlar tarifinize bayıldım selamlar rastgele:0507:
iskorpit çorbasını güzel tarif etmişsin teşekkürler.

rasgele
Bul
Paylaşım için çokkkk sağol.Balığı yakalayanlar için denemekte fayda var.Ama ya yakalayamayanlar .Mesela ben.Benim deneme şansım yok hatta hiç yok.Anamın özene bezene yaptığı tarhana benim için en ideali gibi gözüküyor.
Bul
2 gündür bu corba yazılıyor biran önce fırsat bulup iskorpit veya kırlangıç bulmam lazım acilen kayalıga yakın yerlere olta atmam lazım Smile
Bul
beyler bakın çok ayıp oluyo ya yine öğle vakti oldu yine aynı muhabbet başladı beyler burası unkapanı yok böyle şeyler daraltmayın beni çorba morba yok... Okudukça kokusu burnuma geliyor hafif hafif düşünsene sıcakkkkkkk, terbiyeli, hadi bırakın bu işleri ya aten denizim geldi daraldım gitmek istiyorum.....
Adam birde utanmadan resim koymuş oraya bakarmısın ya aman allahım.... yok kesin benim balık çorbası içmem lazım. kesin şişti şişecek inanınki bak sorumlusu siz olacaksınız. Kaybedeceksiniz beni .
yaw eskiden yeniköyde teknede içerdik teknelerde kalktı istinyeye dükkanlara taşındı kötü oldu teknede zebk yapardım sabahları çorba içerdim şimdi bina içi oldu açmıyor beni
Bul
sevgili abilerim..bilseydim bu konuya girmezdim..elimde iskorpit var..isterseniz verebilirim.yada çorbayı hazırlıyım beraber içelim..siz isteyin yeter ki...
Bul
aRKADAŞIM ÇOK GÜZEL BİR TARİF VERMİŞSİN TEŞEKKÜR EDERİM.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yayın Çorbası aygroup 37 12,843 04-10-2009, 16:35
Son Yorum: aygroup
  Balık Çorbası RaPaLaCı 32 9,104 28-11-2008, 02:51
Son Yorum: adem77
  bir balık çorbası daha LeVrEkCi 1 2,772 28-04-2007, 18:29
Son Yorum: AFALA

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi