Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Truva Atı VİRÜSÜ hakkında !
Ercan ve Bahri abi faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

Hayrettin ustam abim.. ad aware se personel pek faydalı değil. virüsü buluyor ama temizliyemiyor. nod32'de eğer çok bulaşmamışsa belki temizliyebiliyor. Bu virüs yakın çevremdeki arkadaşlarıma dolayısıyla bana çok çektirdi.. Bir günde 2 makina formatlıyordum Smile Hakikaten sinir bozucu bir virüs bu.
Bul
burhan uzantılarını belirtiğin dosyaları açmamak yeterli olmuyormu??
virüs programları hakkındada belirtiğin anti virüs prog. yetersiz olabilme ihtimali varmı,virüslü programları açmamış olmaklata yetersiz mi kalıyor yani???
Bul
burhan bilgiler için saol
Bul
Kesinlikle yetersiz değildir kabul etmiş olmanız virüsü bulaştırdığınız anlamına gelmiyo Smile Açmanız lazım. bir resmini koyuyorum. nasıl gönderildiğine dair
Bul
teşkrb burahan kardeş...
Bul
Arkadaşlar bi kere truva atı virüsü diye bişey olmaz, ikiside apayrı şeylerdir

zararlı yazılımlar üçe ayrılır:
1 - Trojan (truva atı)
2- worm (solucan)
3- Virüs

yani truva atı bi sınıflama ismidir. truva atı virüsü diye bişey olmaz.
aralarındaki fark kısaca şöyledir, truva atının en önemli özelliği veri çaılp sahibin e aktarmasıdır, worm ler bilgisayarlara zarar verir ve sürekli çoğalırlar virüslerden farkı virüsler üreticisi tarafından kontrol edilebilir aynı anda bazı işemleri yapması sağlanabilir ama wormu yapıp piyasaya salarlar birdaha kontrol edemezler.

mesela "JS/Tivso.15.gen" son zamanların meşhur bi trojanıdır ama piyasada bunun gibi binlerce truva atı (trojan) dolaşmaktadır

"Win32/Netsky.Q" ise yeni türemiş yüzlerce solucandan biridir

"Win32/FunLove.4070" ise bir virüstür

Bide bu tarz dedikodular yüzünden halkımız çok bilinçsiz davranıyor ve ülkemizde online alışveriş maalesef ekonomide olması gereken yere gelemiyor. sizlere iki önemli ipucu vereceğim

1 - alış veriş yapacağınız site herkez tarafından bilinen ve güvenilirliğini kanıtlamış olsun, bu arada adres çubuğuna dikkat edin tıpa tıpa benzeyen bi fake site olabilir. örneğin amator.balikci.net domainini alıp tamamen bu siteye tıpa tıp benzeyen bi site haline getirip insanları tuzağa düşürmek çok kolaydır, yani doğru yerde olduğunuzdan emin olun

2. si ise kredi kartı numaranızı ve şifrelerinizi girerken sitede varsa sanal klavyeyi yoksa, başlat menüsü - Donatılar - Erişilebilirlik kısmında bulunan Ekran klavyesi ni kullanarak rakamları girin. trojanlar klavyeye her bastığınız tuşu kaydedeip çalabilir ama mousunuzla yaptığınız işlemleri çözümleyemez

ve en önemliside özellikle yerli sitelerdeyseniz dahada rahat olabilirsiniz yabancı sitelere pek güvenmeyin, nedeni ise sizin şifrelerinize sahip olmak kolay ama hesabınızdan para çekmek çok zor çünkü bankalar yüklü çekimlerde kullanıcıları uyarıyor uyarmasa bile hemen bi şikayetinizle para nereye kimin hesabına gitmiş anında bulabiliyolar o yüzden kimse cesaret edemiyo, örneğin kanıtlanmış bi gerçek var insanlar genelde çok farklı şifreler kullananmıyo örneğin bir çoğunuzun bu siteye üye olurken kullandığı şifre ile online bankacılık sistemi şifreleri aynıdır mesela sitenin admini fisherman bu sitenin üyrlik şifreleri anında görebilir bide bi şekilde sizin bi online bankacılık kullanıcı adınızı öğrense rahatlıkla şifreniz aynı olduğu için giriş yapabilir.

ha diyelimki pisikiopatın biri niyeti bozmuş ve isviçrede kendine gizli hesap açtırmış ki bu okadar kolay değildir, ozamanda limiti 1500 ytl olan kredi kartlarından çok, daha çok getiri olan hilebazlıklara başvurmayı seçer

antivirüslere gelince, bence antivirüsün en makbulü hem yeterince makinayı koruyan hemde makinanızı en az kastıranıdır. evet kaspersky çok ii tüm virüsleri buluyo ama makinenizi bi nod32 ye göre üç kat fazla kastırıyo, panda eskiden makinaları zorlamamasıyla meşhurdu ama 2007 sürümünden sonra oda bozdu kendini, gönül rahatlığıyla nod32 yi tavsiye ederim

tabi herşey günlük gülistanlık değil, tedbiri elden bırakmamak lazım ama tedbirli olacam diye teknolojinin nimetlerinden korkmak kalkınmamızı olumsuz etkiler,

ben burada çok kısaca bi kaç güvenlik önleminden bahsettim ama internette kısa bi araştırmayla bilgisayarınızı savunma yollarını öğrenebilirsiniz, tabi çevrenizdeki bilenlerdende arada sırada destek isteyin
Bul
ali kardeş teskr bu açıklama dah iyi oldu kedimden birkaç yan buldum en kısa zaman da bazıalrını tekrar gözden geçirecem...
Bul
teşekkürler burhan.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  raporlar hakkında öneri LeVrEkCi 24 3,573 28-10-2011, 18:23
Son Yorum: yycolak
  raporlar hakkında LeVrEkCi 57 11,614 08-06-2010, 21:47
Son Yorum: Albatros-gr
  üyelerimizin DİKKATİNE youtube hakkında öneri erdekli yücel 1 1,683 03-08-2008, 14:21
Son Yorum: H.A.R.U.N
  link hakkında hurriyet 9 2,079 18-06-2008, 11:35
Son Yorum: Lapsetur
  KurŞunlar Hakkinda balıkcızakir1 7 1,959 27-03-2008, 19:46
Son Yorum: LeVrEkCi
  Kefal hakkında balıkcızakir1 15 3,135 06-12-2007, 13:15
Son Yorum: balıkçı_
  İSTAVRİT,TEKİR VE HAMSİ HAKKINDA erdekli yücel 16 3,020 28-11-2007, 12:02
Son Yorum: erdekli yücel
  Elmalı barajı hakkında balıkçızakir 7 2,598 19-11-2007, 22:10
Son Yorum: Balıkcıl
  yeni organizasyon hakkında LeVrEkCi 16 2,615 03-08-2007, 12:53