Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık ayıklama pişirme
#1
Merakettiğim bir konu bazı balıkları ayıklamada balığın kafası kalıyor mesela istavrit kıraça değilse ben kafasını yemiyorum yani kılçığa gidiyor
Kafanın kalmasıda fazladan un yağ zaman ve ateş demektir buda israf oluyor acaba bunun farkındamısınız yoksa görüntü bozulmasın diye kafa dahilmi pişiriliyor
Yani küçük balıklarda kim niye kafayı bırakır kim niye kopartır
Bul
Cevapla
#2
dediğiniz çok doğru fakat benim tarzım pişerkende tabaktaykende balığın kafası olacak bu benim tarzım ben balıkçılığı hiç bir ticari amaç olmadan zevkim için amatör ruhla yaptığım için balığı böyle görmek yemediğim halde bana haz veriyor bu benim şahsi seçimim böyle bir konu açtığınız için cevap yazmak istedim
Bul
Cevapla
#3
HIDIR yazdı:dediğiniz çok doğru fakat benim tarzım pişerkende tabaktaykende balığın kafası olacak bu benim tarzım ben balıkçılığı hiç bir ticari amaç olmadan zevkim için amatör ruhla yaptığım için balığı böyle görmek yemediğim halde bana haz veriyor bu benim şahsi seçimim böyle  bir konu açtığınız için cevap yazmak istedim
Evet gayet güzel bir cevap
Bul
Cevapla
#4
bizim evde balığı hanım ayıklar istavritlerin kafasını çıkarır çünkü kimse yemez ama daha büyük balıklar mesela mercan çupra gibi balıklar olduğu gibi yapılır yanaklarındaki etler ve beynini yemek için tercih meselesi afiyet olsun rastgele
Bul
Cevapla
#5
HIDIR yazdı:dediğiniz çok doğru fakat benim tarzım pişerkende tabaktaykende balığın kafası olacak bu benim tarzım ben balıkçılığı hiç bir ticari amaç olmadan zevkim için amatör ruhla yaptığım için balığı böyle görmek yemediğim halde bana haz veriyor bu benim şahsi seçimim böyle bir konu açtığınız için cevap yazmak istedim

Aynen katılıyorum. Balık yiyorsam tabağımda balık görmek isterim. tabii balık şiş veya fleto balıklar gibi olanlar için değil bu. Ama diğir balıklarda kafasını yemesemde istavrit ve hamsi dahil kafasınla yaparım. kafaların koparılmasına da çok kızarım. (tabii kendi tabağım için)
Bul
Cevapla
#6
lüfer gibi çinekop gibi balıkların kafasını kesmeden tamamen pişiririm ama istavriti kafasıyla pişirmek boşuna yer kaplatıyor diye düşündügümden mangalı veya tavayı doldurmaması için keser atarım
Bul
Cevapla
#7
Ben butun balıkları kafasını keserek pısırıyorum.Kafa yemedıgımden pısırmeye de gerek duymuyorum.
Bul
Cevapla
#8
Küçük balıkların kafaları ile pişirilmesine karşıyım. yağ,un,zaman israfından ve tabakta ekstra çöpten başka bir şeye yaramıyor bence.
Bul
Cevapla
#9
büyük balıklarda sadece yanakları için kafasını dahil ediyorum.
onun haricinde kafalarını koparmadan hayatta pişirmem.
bu arada fırında yaptığım balıklarında (çok büyük olanları hariç)kılçıklarınıda ayıklamam.
Bul
Cevapla
#10
şimdiye kadar sadece balığın b.klaması dışında hep kafasız kopuk olmuştur
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Survivor da ne kadar çok balık var kurusogan 6 1,944 29-04-2013, 13:15
Son Yorum: polat_can
  Kurnaz balık 34lonely 9 1,700 29-10-2012, 21:04
Son Yorum: maxtar
  Balık yakalamanın kolayını bulmuş AmatörBalıkcı19 11 2,130 08-06-2012, 09:34
Son Yorum: orhanekmekci
  Karda Balık Izgara ufuktan26 35 4,389 24-02-2012, 14:55
Son Yorum: ANKARALI3506
  İstanbul kıyılarında kepçe ile balık avı! maxtar 11 2,614 31-01-2012, 09:19
Son Yorum: maxtar
  Balık Ağırlığı muhammed tr 80 6,707 16-08-2011, 19:16
Son Yorum: yycolak
  2011 balık sezonu LeVrEkCi 33 7,266 11-05-2011, 09:14
Son Yorum: Uzun_ahmet
  bu gün balık yalova tatar 35 5,078 20-10-2010, 12:43
Son Yorum: yycolak
  sizce hangisi balık yiyor :) MaVrUşGiL 22 4,275 06-02-2010, 13:00
Son Yorum: mariner8
  Balik Avı ufuktan26 13 2,481 25-01-2010, 15:20
Son Yorum: fotokopici

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi