Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SAROZ ;ERİKLİ - MECİDİYE BÖLGESİNDE NİYE BALIK YOK YAHU?
uLaSh yazdı:
fayik yazdı:Bu sene Temmuz ve Ağustos aylarında oradaydım fakat bir kac levrek dışında balık diye birsey göremedik..Balıkcılar tekne ile gidiyor bomboş geliyor.. Orada balık neden yok ? Varda bizmi tutamıyoruz..

19.08.2007 pazar günü Saros körfezi, Güneyli köyü önlerinde 15mt sularında; saat 10.00 civarında tutulan 32 kg. akya ve aynı günün akşamı (15.00 gibi) resmi şu an mevcut olmayan 4 kg lık bir sinarit tutuldu.
Saros da her zaman balık var.. SmileSmile

sevgiler..

haklısın abi ben bugüne kadar sarozdan hiç boş dönmedim, zargana olur yine olur, yalnız abinin olta attığı yerler sahil kısımları, oralarıda gece balık yapıyor, birde hiç derin yerler değil, 50 metre gidiyorsun deniz 60 cm.de
Bul
fayik bey aramıza hoş geldin
Bul
Hoş bulduk arkadaşlar.Nisan ile Agustos un 15 i araları gözlemlediğim zamanlar. Kayıklarla dahi giden arkadaşlar en fazla 1 -2 kilo tutup geliyorlar dı ,o da küçük küçük.Ben ise , tabiki sizin anlattıgınız gibi kıyıdan attım.Bir tane tutamadım.

Kıyı balıkcıları iğnelerini karıştırmış ve kopartmış. O arada bende kenarda güneşleniyordum , karışan oltayı deniz kıyıya atmş,beş on metre misina ve üzerinde tek kanca iğne vardı.Deniz ile kumun birleştigi yerden solucan cıkardım , iğneye taktım ve denize salladım yarım saat sonra baktıgımda yarım kiloya yakın çipura takılmış.Sevincimden elimde tutarken oda suya düştü. Sonraki tüm denemelerimde bu belirttigim tarihler arasında hiç balık tutamadım.Bu balık yoktur anlamında değil , tabiki vardır  ama  benim gözlemlediğim 2001-2002 dönemine nazaran hiç yok demek.. Çünkü o dönemlerde önüm ,arkam hertarafım levrek ,çipura sürüsü doluydu.  Bölge olarak sadece erikli ve mecidiye sahılinden bahsediyorum..
Bul
fayik bey ben tayyar körfez tutkunuyum parakete uzmanıyım sarozda 90 lı senelerin bereketi yok ancak benimgibi bu konularda kafayı yemişler balıgı bulabiliyor ben 90 dan beri eriklide paraket atıyorum çok balık yakaladım şimdi kıyılardan balık tutmak çok sabır isteyen bir iş.ancak bizimgibi bir donanımı olan amacına ulaşabilir.bu konuda haklısın balık azaldı beni ararsan sana bigi vsrsbilirim
Bul
(3) Bir amatör en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Bir amatörün bir olta takımındaki iğne sayısı, çapari hariç 6 adedi geçemez.

tayyar bey sirkülere göre parakete avcılıgı yasaktır lütfen bu konu ile ilgili yazılar yazmayınız teşekkürler
Bul
nihat bey olta ile balık bitmez. Balık bomba ve trolle biter ben ne bombacı nede trolcuyum ben denize poşet atanada saygılıyım ben amatör balıkcıların avlanamayacakları yerde avlanırım saygılar
Bul
levrekci Nihat bey balıgı oltacılık bitirmez.Balıgı dinamitcilik ve Trolculuk bitirir.Ben ne dinamitci nede trolcuyum.Ben denize poşet atana karşıyım.Ben amatorlerin avlanamayacagı sularda avlanırım.hassasiyetinize teşekkur ederim Parakete uzmanı
Bul
tayyar abi sirkülerde yazan herşey bizim için geçerlidir türkiyede yaşadığınız sürece sirkülere aykırı balıkçılıgı nerede yaparsanız yapın bizim için yasaktır bu nedenle lütfen parekete ile yaptığınız avları burada yayınlamayınız ve parekete ile ilgili yazılar yazmayınız teşekkürler saygılar
Bul
nihat kardeşim özur dilerim birdaha buraya yazmayacagım
Bul
teşekkür ederim tayyar abi parekete hakkında yazma da diger tecrübelerini bizlerle paylaşırsan seviniriz kolay gelsin saygılar
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  asosda balık safarisi bursacan 3 3,630 04-12-2006, 18:05
Son Yorum: hurkan_2000
  ayvalık taraflarında balık avlamak pardallian 5 4,060 24-08-2006, 10:56
Son Yorum: pardallian

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi