Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuvvetli lodostan sonrası...
Bir yakınımla yaptıgım telefon gorusmesi uzerine alel acele Bugun arkadasın teknesini kontrol etmek icin korkuyla yola cıktık..zira cok kotu bir manzara ile de karsılasabilirdik..allahta dalgalar capraz gelmiş teknenin kıcını yalayıp gitmiş..karada cekili vaziyette duruyor..
aliaga petkim limanında 75 adet tekne batmıs cogu kullanılamaz durumda..tekneyi kontrol ettikten sonra da cakmaklıya gittik izmirde oturan arkadaslar yerini bilirler..cakmaklı limanı bitmişti..tam anlamıyla bir savas alanı..içerdeki butun tekneleri ya batırmıs ya parcalamıs..insanlar bir telas batan pancar motorlarını kurtarmaya ugrasıyorlardı..karada duran tekneleri cekmiş almıs tekneler yok meydanda bir cogu da paramparca halde..mendiregin uc kısmında yaklasık 25 mt lik beton bolum yok!denizin icinde parca halde sokmus atmıs..denizle saka olmuyor arkadaslar..defalarca uyardım arkadaslarımı..bu havanın boyle olacagı belliydi..zaten lodos yuzunden de degil..belli bir saatten sonra karayele cevirip gece 12 civarı iyice azıtmıs 7-8 estigini tahmin ediyorum..okadar sert estigi zaman para etmiyor limanlar cunku dalgalar o koca kayaları asıp teknelerin icine girmiş mendiregin o koca tasları teknelerin oldugu yerlerdeydi..soluganları bile giriyor liman içlerine..batanlar daha sanslı cunku fazla zarar gormediler sadece makina bakımları yapılacak..yazık..ama gene de cana degil mala versin allah..deniz kendinden olmayanı kabul etmeyecek hiç bir zaman ..herkese rastgele..
Bul
Cümleten geçmiş olsun bu yoldan ekmek parası kazananlarında inşallah Allah yolunu açsında tekrar ekmek teknelerine kavuşsunlar
Bul
teknesi zarar görenlere geçmiş olsun, gerçekten kötü hava yaptı, daha iyi tedbirler almak lazım
Bul
Tekne sahiplerine geçmiş olsun
Bul
tamam köylüm ilk resim arkadaşın tekne haber verdim zaten kıracaktım çocuklar,içine etmişlerdi dedi maviyi bilmiyorum .herkese geçmiş olsun
Bul
aslında suyla helede denizle şaka olmaz her türlü tedbiri elden bırakmamak gerekir.Yani bu pozisyonla zor durumda kalanlara geçmiş olsun ancak tedbirli olsalardı bunlara benzer şeyler başlarına gelmezdi diye düşünüyorum.bu fırtına öncesi meteoroloji günler öncesinden haber verdi.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  lodos öncesi ve sonrası orhanekmekci 18 3,399 29-11-2008, 23:44
Son Yorum: robinson987

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi