Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Yorumları: 1,011
Konuları: 12
yazık doğayı mahvediyoruz
Yorumları: 891
Konuları: 60
Yorumları: 3,009
Konuları: 29
jandarmaya niye ihbar etmiyorsunuz yasak av yapanları yoksa böyle avlanmaya devam ederler
Yorumları: 1,719
Konuları: 82
çok kötü içler acısı biz hayatta akıllanamıyacağız ne olursa olsun bu bi gerçek ancak bitince anlıcaz değerini ama işişten geçicek bikere
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
eşref sürek yazdı:jandarmaya niye ihbar etmiyorsunuz yasak av yapanları yoksa böyle avlanmaya devam ederler
Ben İstanbul' da oturuyorum. Sakarya ya en son 5-6 yaşında gitmiştim. Sadece orada oturan akrabalarımız var onlardan duydum.
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
hüseyin duysakya görsekte bunlar yurdumun her yerinde oluyor.hemde her geçen gün artış var.Ama doğayı tahrik etmek sanki insanın yapısında var ve olmazsa olmazlardan gibi içimize sinmiş .ama böyle olmamalı.jandarma veya diğer güvenlik kolları bir yere kadar denetim yapıyor.jandarma ta uzaklardan siren çala çala geliyor.kişi o gelene kadar suç unsurlarını kaybediyor.bunada çözüm yok gibi.
Yorumları: 58
Konuları: 3
Başlık tecrübe ile sabittir arkadaşlar,üstlerine alınmasınlar ama Sakaryalı oltacı dostlarımızın yarısından fazlası kural tanımaz.Özellikle tatlısu avına meraklı oltacıların çok olduğu bir ilimiz,yalnız bu ilde değil yakın olan her ilin içsularına giderler ve kalmalı av yaparlar.Tırıvırı,parakete,derelere kireç,karpit dökme,tüp patlatma,ağ germe,serpme ile alabalık avı ne ararsanız var tatlısuyu sevdiğim ve herilde değişik meralarda avlandığım için çoğu kez karşılaşır ve bu konularda tartıışırız,bu arkadaşların yüzünden özellikle nadir bulunan balıklarımız, alabalıklar tükenmiş durumdadır.Birkaç kişi dere başın yakın yere çıkıyor ve torbalarca kireç döküyorlar,5-10 km aşağılarda ise diğerleri sersemleyen balıkları gerdikleri ağlar ile kepçeler ile topluyorlar resmen katliam her cins irili ufaklı telef oluyor.Bu yüzden bazı köylerde oltacılar öcü gibi karşılanıyor.
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
İnsanımız bu konuda hiç düşünmeden hareket ediyor maalesef.
Karadenizde hani tv lerde ağzımızın suyu akarak izlediğimiz doğa harikası derelerdede çamaşırsuyu dökerek balıkları yakaladıklarını gördüm. Ne desek bişey yapamayız, bu işin tek çözümü her zaman söylediğim gibi. EĞİTİM ŞART...!
Yorumları: 4,028
Konuları: 157
Arkadaşlar hepinizden özür diliyorum ama bir Sakaryalı olarak savunma bana düştü. Bunların çoğu kulaktan duyma. iş harici zamanlarımın çoğu Sakaryadaki nehir, göl, göletler ve deniz sahilinde geçiririm. sizlere bir tek konuda katılabilirim. ağ kullanan çok. biz amatör balıkçıları en çok üzen. Ama diğerlerinin yapılmasına kimse izin veremez. Burada çok balıkçılık yapan var. dört bir tarafımız suyla kaplı olduğu halde Sakarya bize yetmiyor. Bizlerin çoğu yılda 2-3 kez Sinop Altınkaya barajı veya Yozgata haftalık avlanmaya gideriz. anlayacağınız balık bahane muhabbet şahane. Balık yoluna yapılan masraf önemli olmadığı gibi mesafede pek fark etmez. Yeterki Türk Bayrağının dalgalandığı yer olsun.