Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balıkesir: Marmara'da Kalkan Bereketi
Balıkesir: Marmara'da Kalkan Bereketi

Marmara Denizi'nde Bereketli Geçen Av Sezonunda Kalkan Bolluğu Yaşanıyor.

Marmara Denizi'nde bereketli geçen av sezonunda kalkan bolluğu yaşanıyor.

Marmara Denizi'nde son yıllarda artan balık çeşitliliğine kalkan balığı da eklendi. Bandırma Balık Hali'ne kasalarca getirilen kalkan balığı, balıkçılarda vatandaşlara kilosu 25 YTL'den satılıyor. Büyük boylarının fiyatı 100 YTL'ye kadar çıkan kalkan balığı, lezzetinden dolayı özellikle lüks oteller ve restoranlar tarafından tercih ediliyor. Fiyatının kırmızı etten pahalı olmasından dolayı kalkan balığını tercih etmeyen vatandaşlar, görüntüsüyle de ilgi çeken balığı seyretmekle yetiniyor.

Son günlerde Marmara'da kalkan balığında artış olduğunu belirten balıkçılar, kalkan balığının dünyanın en lezzetli balığı olduğunu belirtti. Marmara'da bu yıl yaşanan hamsi bolluğuyla birlikte pek rastlanmayan çok sayıda balık çeşidinin de arttığına dikkat çeken balıkçılar, Ramazan ayından sonra balık satışlarının da artacağını dile getirdi.
kaynak:iha
Bul
nihatçım en çok kalkan nerede olur biliyorumusun
tam sizin karşınızda umuryeri mobil varya onun son beykoza doğru bir şamandırası var korkunç sular akar orası acayip kalkan yapar rahmetli dede zamanında öğretmişti kerterizini hemde tepsi gibi kalkanlar çıkar orada gitsekmi acaba?????

sevgiler...
cuma günü büyük ihtimalle çalışmıyacagım uyarsa gidelim sen bilirsin sen uyar de bana uyar oradanda karadenize palamut denenebilinir sen daha iyi bilirsin ben lüfer den daha çok palamuta hevesliyim lüfer nasıl olsa çok tuttum ama palamut daha hiç tutmadım74 ben biraz takım alıyım bugün rapala ne tavsiye edersin ne alıyım yani bide bedenleri degiştirecem 60 yada 70 sarıyım 2 senelik oldular artık degişmem lazım bidee ben bogazda hiç tekneyle balık tutmadım kaçlık kurşun alıyım ben en fazla 200gramla avlandım oda nadir benim avyerlerim bogaz olmadıgı için akıntı yoktur 3 ayda 2 kere akıntı olur ondada agır kursun kullanırız normalde 100 gram hatta bazen 50 gram kursun attıgımız 2 kulaç lüfer suları vardır..levrege zaten levrek suyu az rüzgarlı oldugu için hep 125 gram atarız.evet bugün biraz misina sarıyım olta baglıyım bari.
Bul
Levrekci yazdı:cuma günü büyük ihtimalle çalışmıyacagım uyarsa gidelim sen bilirsin sen uyar de bana uyar oradanda karadenize palamut denenebilinir sen daha iyi bilirsin ben lüfer den daha çok palamuta hevesliyim lüfer nasıl olsa çok tuttum ama palamut daha hiç tutmadım74 ben biraz takım alıyım bugün rapala ne tavsiye edersin ne alıyım yani bide bedenleri degiştirecem 60 yada 70 sarıyım 2 senelik oldular artık degişmem lazım bidee ben bogazda hiç tekneyle balık tutmadım kaçlık kurşun alıyım ben en fazla 200gramla avlandım oda nadir benim avyerlerim bogaz olmadıgı için akıntı yoktur 3 ayda 2 kere akıntı olur ondada agır kursun kullanırız normalde 100 gram hatta bazen 50 gram kursun attıgımız 2 kulaç lüfer suları vardır..levrege zaten levrek suyu az rüzgarlı oldugu için hep 125 gram atarız.evet bugün biraz misina sarıyım olta baglıyım bari.

bakalım bende ayarlama yapayım gidelim Bak bi daha bana 125 gr kurşun deme kavga edecez ona göre adamı delirtirsin ya...... o zaman palamutçuluk yaparız dostum ama işleri bir dengelemem lazım bence 0,60 el misinası al çok renkliler var mavi yeşil kırmızı, kurşun teknede hangi ölçekte istersen var 125 gramdan allaallalllll ne diyorum benyine ya 100 gramdan 5 kg maçulaya kadar çok çok var alma. palamut çaparisi teknede 4 takım açılmış var onuda alma rapalalarıda alma epeyce var . gör ondan sonra alırız beraber.

esasında ben başka yere gitmek istiyorum torik tutmaya şöyle adalar civarı falan bakarız neyse konuşuruz dostum. sevindim...ama 125 gr kurşunum yok. bundan sonrada olmayacak

palamut için el oltası en za 100 lük veya 120 lik olmalı
sevgiler....
ok o zaman 1 tane 120 lik 1 tane 60 lık sarıyım ben aslında palamut çaparim hazır var ama o büyük kasnnaga sarılı oldugu için arabada taşıyamıyorum onu yazlıkta bıraktım ama gerekirse alırım bi göriyimde o zman ne gerekliyse alırım o rapala olayına baya ataktım levrege denicem onu kısmetse cumaya ben 100 de 99 çalışmıyorum ama ögleden sonra işlerim var evde olmam lazım uyar dersen konuşuruz adalara gidelim dersen o tarafa geçerim olmassa oraya biyere arabayı bırakırım reis sensin levrege gitsek ben sana söz bırakmam direk levregin içine girer levrek tutarız 76
Bul
Ben Kırklareli İğneada Beldesinde bulunduğum zamanlar kalkanı söyle yakalıyordum.
200 mt 100 lük misina buna bağlı ve 25 metre aralıklarla 150 gr kurşun , takımın başına 5 -6 kg bir taş diger başınada 5 mt don lastiği ve yine bir taş 6-7 kg lık kancalar arası 2 metre kancaların bağlı olduğu misina 40 lık bu takımı şişme botumla atıyordum kardeşim volkan 17 yardım ediyordu yem olarak kılçığı alınmış ıstavrit ikiye kesilip (ortadan) yada sardalya aynı şekilde kullanıyordum , genellikle yakalanması gereken büyüklüge yakın balıklar aldım 2 tane 4 kg lık aldım takım yukarıda anlattığım gibi çok basit ve kullanışlı birde takımın son başını gösteren bir pet şişe takımı kumluk 7-8 mt derinliklere atardım.Burada kalkan olmasının sebebini balıkçı abilerim şöyle sıralardı Bulgaristan devletinde kalkan koruma altına alınan bir tür balıkmış ve yakalanması yasakmış bu yüzden burasıda Bulgar devletine çok yakın olduğu için bu balığın burada çok olduğunu söylerlerdi bazı arkadaşlarımın , ağırlığını bilmiyorum ama neredeyse yer 60-70 cm genişliğinde kalkan tuttuklarını gördüm hemde benim bahsettiğim takımın aynısı ile sadece biraz daha uzunu biraz daha profesyonel baglanmışı ile sevgiler saygılar. Bu olay tarihi 2004 senesi idi  
RASTGELE
Bul
kalkan yeterki olsun 3 kancalı çapariyle bile dip oltası yapıp alınabilinir 3-4 sene önce bi kalkan olmuştu çok tutulmuştu artık komşulara kalkan balıgı ikram ediyorduk o kadar çoktu senintakımda parakete gibi bişey olmuş aslında paraketedede 100 kanca lı takım dibe bırakılarak avlanılıyor
Bul
abi levrekte hiç silikon denemedinmi o tür bir rapala uyduracaz ona bak sen gümbürtüye o zaman benim levrekçiliğimi biliyorsun süperimdir.
tuttuğum balığı yazık olmasın diye içeri almam silkeleye silkeleye atarım aşağı ondan sonrada çok iyi ağlarım.....

sevgiler.
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=1003
aliço burada 9.mesajdaki silikon yemlerle levrekte aldım lüferde ama levregin büyügü daha nasip olmadı bunlara silikonla avcılıkta en büyügü 70 cmlik levrek alabildim ama bu sene bu silikonlarla çok sarıkanat tuttum lüferde tek tük denk geldi bizim bi kayalık üstü yerimiz vardır çok sıgdır orada bunlarla güzel balık alıyoruz.
benim ,yanımda levregi denize bırakacak adamı bende denize bırakırım dostum Smile) tekneme laf söyletmem çünkü seyreden halihazırda 30 kadar tanıdık tekne bize kıçlarıyla gülerler ammmann haaa74
Bul
Levrekci yazdı:http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=1003
aliço burada 9.mesajdaki silikon yemlerle levrekte aldım lüferde ama levregin büyügü daha nasip olmadı bunlara silikonla avcılıkta en büyügü 70 cmlik levrek alabildim ama bu sene bu silikonlarla çok sarıkanat tuttum lüferde tek tük denk geldi bizim bi kayalık üstü yerimiz vardır çok sıgdır orada bunlarla güzel balık alıyoruz.
benim ,yanımda levregi denize bırakacak adamı bende denize bırakırım dostum Smile) tekneme laf söyletmem çünkü seyreden halihazırda 30 kadar tanıdık tekne bize kıçlarıyla gülerler ammmann haaa74

sen gelmeyecekmisin balığa geleceksin denize atmak, gülmek haaa gayet iyi projeler güzel güzel devam et sen böyle devam....

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  marmara denizinde köpekbalığı Cihan Deniz 13 2,159 12-01-2012, 18:33
Son Yorum: Cihan Deniz
  Derin marmara HIDIR 22 12,819 17-12-2011, 09:34
Son Yorum: Ege
  Marmara'dan çıkan tuhaf yaratık LeVrEkCi 11 2,870 25-11-2010, 19:06
Son Yorum: pontevedra
  Marmara denizi'nde fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor ! FuRkAn * 13 3,379 23-04-2009, 11:05
Son Yorum: araphüso26
  Ağlara levrek bereketi tatar35 18 3,614 22-04-2009, 18:53
Son Yorum: LeVrEkCi
  Marmara'daki balıkların türleri hızla tükeniyor LeVrEkCi 8 2,224 25-11-2008, 11:29
Son Yorum: fotokopici
  marmara tepki gösteriyor AFALA 7 1,888 08-10-2008, 12:01
Son Yorum: HIDIR
  Marmara ÖlÜyor! blue_zaire 11 3,311 22-09-2008, 02:19
Son Yorum: adem77
  yaşayan marmara festivali LeVrEkCi 4 1,623 15-08-2008, 22:08
Son Yorum: white gull 17
  Marmara'da İnsana Benzeyen Köpekbalığı çatalca 84 2 1,369 28-02-2008, 22:05
Son Yorum: tomy77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi