Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
şok oldum desem.
yanlış hatırlamıyorsam köpek balığının tatlısu dahil hemen her su birikintisine uyum sağlayabildiği gerçeği var, ona tamam. fakat kesinlikle oraya birileri tarafından getirilmiş olmalı. çünkü, karadenizden, kızılırmak deltasından girdiğini var sayarsak, bırakın bu tarafa kadar olan barajları, sadece kapulukaya ve kesikköprü barajlarının kapaklarını nasıl aşmış olabilir?

burada şunun önemi çok büyük, her balık her suya (göle veya akarsuya, hatta denize) aşılanabilir mi? bunun cevabı da tabiki "hayır".

o balığı, o baraja bırakan vatandaş(!) ya çift olarak getirdiyse (yani aşılama yapmaya kalktıysa) zihniyeti ne olabilir. bu şekilde yanlış bir aşılama o sudaki doğal yaşamı bitirebileceği gibi, doğal bitki çeşitliliğine bile zarar verebilir.

bana göre bu olaydaki kıssadan hisseSmile :arkadaşlar siz siz olun yanyana iki gölde (hatta derede) bile birinden tuttuğunuz balığı öbürüne aşılamaya kalkmayın, bu şekildeki bilinçsiz bir aşılama doğal balık yaşamını sekteye uğratacağı gibi, su altındaki hatta çevredeki bitki çeşitlerine de zarar verebilecektir.
SELAMLAR / SAYGILAR
A. Serdar YALÇIN - ANKARA
(1967, Tokat)
Bul
Neredeyse. Karadeniz den Akdenize geçecekmiş yarı yolda yakalanmış zavallı Big Grin
Kestirme bir yol bulmuş oradan geçiyor hayvan. Ne dolanacak Marmara Ege falan Smile
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
ben bir belgesel kanalında izlemiştim. olay 1945 yılında amerikada bir ırmakta olmuş ırmakta iki kız çocuğu saldırıya uğramış.bir yerde de okumuştum köpekbalıkları farklı yaşam alanlarına kendini çok kısa bir sürede adapte edebiliyormuş. saygılar
arSStore.com alışverişin yeni yüzü
Bul
Sevgili İlker hakikaten de hayretler içerisinde kaldım.Ama o balık kanı akıtıldıktan sonra yeniliyor.Neyse adına yaraşır bi şekilde köpeklere gitmişSiyirdim.Hayvancıklar bayram etmiştir.
Bul
Çok ilginç acaba canlı birşekilde üremesi için başkası tarafından mı bırakıldı.Bafradan üremek için girdi desek barajları nasıl aştıda geldi.Bunlar hep soru işareti ama gerçekten aşılamaya kalktılarsa üremesi halinde sudaki canlıları dar alanda bitirir.İyi ki yakalanmış diyorum.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
araphüso26 yazdı:valla köpek balığını niye köpeklere vermiş annamadım yap ızgarasını götür malı daha öncede muhabbetti olmuştu zaten yayın dio satıolar hehehehhehRoseyazık etmiş koca balığa
Köpek köpeğin etinden anlar Smile belkide ondandır
Bul
ha ha ha harun amma yazmışsın ha yav biri balık ho ho ho adam yemesini bilmiyomuş ne yapalım yaw belkide çok mücadele etti diye onuda dereye çekti diye intikam almak için köpeklerine vermiştir.
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Çok ilginç ilk defa sitemizde duyuyorum bu haberi kaçırmışım. Kızılırmakın Altınkaya barajı taraflarında Sazan ve tatlı su levreği avlamaya çalışıyoruz. Bundan sonra daha dikkatli olmak lazım herhalde. Fakat düşüncesi bile ürpertici.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi