Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mİdye
Midyeler deniz suyunu süzerek, suyun içindeki planktonları ve her türden besin parçacıklarını almak suretiyle beslenen omurgasızlardır. Midyelerin organlarının üzerini kaplayan mantonun kıvrımları arasında "örtenek boşluğu" adı verilen bir boşluk bulunur. Söz konusu bu boşluğun içinde, hayvanın hem solunumunu sağlayan, hem de beslenmesi için gerekli su akışını meydana getiren, kirpiklerle kaplı iki solungaç yer alır. Deniz suyu, hayvanın karın bölgesinden içeri girer, solungaçlarda süzülür ve tekrar dışarı çıkar. Bu hareket sırasında, deniz suyunun içerdiği planktonlar ve diğer besinler, midyenin solungaç kirpikleri tarafından yakalanarak ağıza kadar ulaştırılır.
alıntı:hayvanlar alemi
Bul
tadı da güzel ben yedim abi kızartması güzel oluyor paylaşım için saol..
Okay Gunay
ist/ 1976
A rh+
okay_gunay@hotmail.com
http://okaygunay.spaces.live.com/?lc=1055
Bul
nihat abi sağol paylaşım için sağol,, 10 yaşından beri yiyorum Smile hastasıyım hem kabukluusu hem iç midye dayanamam.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
izmiri bilemem murat istanbulda ben artık yemiyorum bu denizin brak midyesini dip balıklarını bile yemiyoruz artık.
hem pis hem kolestrol.
Bul
nihat abi vallaha 15 senedir bir midyecim var başka yerden yemem kolay bende, benim midyecimde karaburundan alıyor. o yüzden rahat yiyebiliyorum,, izmire gelirsen gönül rahatlığıyla yeriz beraber Smile biraz daha şanslıyız biz izmir olarak denizimiz daha temiz sadece körfez tarafı kötü.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Bul
fish or die yazdı:nihat abi vallaha 15 senedir bir midyecim var başka yerden yemem kolay bende, benim midyecimde karaburundan alıyor. o yüzden rahat yiyebiliyorum,, izmire gelirsen gönül rahatlığıyla yeriz beraber Smile biraz daha şanslıyız biz izmir olarak denizimiz daha temiz sadece körfez tarafı kötü.
izmir kumrusunu tercih ederim teşekkürler murat Smile) yada her ikiside uyar ah ahh bi gelebilsem surf yapmaya alaçatıya gelecemde kaç sene oldu gelecem inşallah
Bul
kumru da yeriz midyede yeriz sabahları sıcak boyoz da yeriz Smile sen gel yeter nihat abi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Bul
not : izmir e özgü bir şey olduğu için resmini koydum boyoz un

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC]

Bul
Murat,boyoz nerede satılıyor.İzmir de senelerce çalıştım her sene İzmir e gelirim.yeni duydum.Bende amma Fransız kalmışım.Acele cevap bekliyorum.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
mehmet abi heryerde var fırınlarda sokakta satanlarda 15 metrede bir bulursun
[SIGPIC][/SIGPIC]

Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi