Dün yapmış olduğumuz harika Alabalık avından çok mutlu olarak döndüm..Bunun sebebi her ne kadar avın çok verimli geçmiş olması gibi görünse de içimde tarifi imkansız sevincin nedeni gördüğüm bazı oluşumlardır..
Bunlar benim Trofe Alabalık üretim tesisi olarak adlandırdığım naturel oluşumlardır.Gördüğüm bir çok şelalenin kendinden oluşmuş olan göletleri içerdiği fazla oksijen yüzünden Alabalığın sevdiği ve Alabalık avlayan ağcıların en başta tercih ettiği yerlerdendi.
Buralara insanların herhangi bir şekilde müdahalesi ,bazı durumlarda suç oluşturduğu için sirkülerin tayin ettiği koruma tedbirleri ile sınırlı bir koruma sistemi bulunmakta idi.
Sanki görünmeyen bir el bu harika yerleri korumak amacı ile bir çok ağacı getirip oraya atmış gibi bir görüntü vardı göletlerde...Artık oraya hiç bir ağ meraklısı gidemezdi...Artık oradan herhangi bir çeşit ağ ile balık avlamak imkansızdı.
Hatta çok usta olmayan olta avcısı dahi orada balığı avlamayı düşünemez ve zaten çok az bulunabilen takımlarını kaybedebilirdi...
Galiba doğa bozulan dengesini kendi kendine onarmanın yolunu bulmuştu...Ben de iki veya üç yıl sonra oradan trofe Alabalık yakalamanın hayali ile ayaklarım yere basmadan ,yani sevinçten uçarak eve geldim..
Tabii bu haberi de hemen sizlerle paylaştım...Bir çok kişiye örnek olması dileğimdir..
Olduğunu da çok büyük bir mutluluk ile görüyorum...
evet ahmet abi yazınızdan sevinciniz belli oluyor.. demekki azda olsa bu işe gönül vermiş insanlar ellerinden geleni yapıyor. inşallah çok iri alalar tutarsın buralardan.abi sahi alabalık en fazla ne kadar büyüyebiliyor?
araphüso26 yazdı:evet ahmet abi yazınızdan sevinciniz belli oluyor.. demekki azda olsa bu işe gönül vermiş insanlar ellerinden geleni yapıyor. inşallah çok iri alalar tutarsın buralardan.abi sahi alabalık en fazla ne kadar büyüyebiliyor?
Sevgili Hüso...
Bildiğim ve duyduğum kadarı ile bir metre civarı boya ulaşanları bizden önceki kuşak tutmuş.Tahminen 20-30 kg arası olması lazım..Tabii bu zamanda bu bizim için ulaşılması çok zor bir hayal...Dereler o büyüklükte balığın barınamayacağı halde.....
Ahmet abi, böyle yerler gördükçe hem içim gidiyor hemde mutlu oluyorum.
Çocukluğum bu altdaki resimdeki yerde, soldaki yoldan aşağıdaki ortalama 1 metrelik balıkları izleyerek geçti. Oraya giden herkeste benim gibi sadece izliyordu çünki aşağı inmenin hiç bir yolu yoktu .
MaVrUşGiL yazdı:Ahmet abi, böyle yerler gördükçe hem içim gidiyor hemde mutlu oluyorum.
Çocukluğum bu altdaki resimdeki yerde, soldaki yoldan aşağıdaki ortalama 1 metrelik balıkları izleyerek geçti. Oraya giden herkeste benim gibi sadece izliyordu çünki aşağı inmenin hiç bir yolu yoktu .
Sevgili Serkan..
Bir bakıma hizmetimiz oluyorsa ne mutlu...
Resmin Sıvas Gürün'ün güzellikleri.......Orada her vadi bir cennettir....Oralarda da balık tutmak mümkündür ama teçhizatlı olarak tabii...
Resmin Sıvas Gürün'ün güzellikleri.......Orada her vadi bir cennettir....Oralarda da balık tutmak mümkündür ama teçhizatlı olarak tabii...
Selamlar...
Abi, oralarda bitti desem yeridir çünki her taraf üretim çiftliği oldu hali ilede dereler kısır alabalıkla doldu. En son 4 sene önce gittiğimde inanılmaz garipliklerle karşılaştım çünki ekmekle durgun suda alabalık, solucanla akıntıda bıyık yakalıyorlardı (tabi meps hiç bir şekilde iş yapmıyordu) .
Bu arada şu linke bir bakı ver oradaki resimlerde yer alan gölde endemik bir alabalık türü yaşamaktadır ve avı her türlü yasaktır http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=5689
o gölün çıkışı ile büyük bir ırmak oluşur onun 3-4 km. aşağılarında bildiğimiz dağ alası vardır o kadar.
MaVrUşGiL yazdı:Abi, oralarda bitti desem yeridir çünki her taraf üretim çiftliği oldu hali ilede dereler kısır alabalıkla doldu. En son 4 sene önce gittiğimde inanılmaz garipliklerle karşılaştım çünki ekmekle durgun suda alabalık, solucanla akıntıda bıyık yakalıyorlardı (tabi meps hiç bir şekilde iş yapmıyordu) .
Bu arada şu linke bir bakı ver oradaki resimlerde yer alan gölde endemik bir alabalık türü yaşamaktadır ve avı her türlü yasaktır http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=5689
o gölün çıkışı ile büyük bir ırmak oluşur onun 3-4 km. aşağılarında bildiğimiz dağ alası vardır o kadar.
Sen bu yazıyı yazarken ben dediğin linki inceliyordum...Maalesef sahip çıkılmadığı ve ticaretten başka şey düşünülmediği zaman böyle oluyor..
Alabalıkların bozulması veya azalmasından halkın şikayet ettiği güne kadar bozulma devam edecek .Sonra herşey düzelecek...Merak etme...(tabii su sorunu olmazsa)