Allah sonumuzu hayretsin Can Kardeş...
Bakalım daha neler göreceğiz.
Aslında bunların derinlemesine araştırılması gerek.
Yoksa vay halimize.
Balık yiyeceğiz derken balıklar bizi yiyecek.
Üzgün balığı, küçük üzgün - balığıgiller (Callionymidae) ailesinin başlıca türüdür. Atlantik'te ve Manş denizinde yaşar. Akdeniz'de de bulunur. 25-30 santim uzunluğundaki vücudu arkaya doğru sivri bir uç şeklinde incelir, önde aksine genişlemiş ve yassılmış bulunur. Kafası üçgenimsidir. Burnu sivri, ağzı kafasının alt yüzündedir.
Birol un tespiti ile netten aradım, resim tutuyor..
ilginç olan Atlantik, Manş ve Akdeniz...
ben bu balığı iğneada-karadenizde tarafında kıyıda buldum..işin ilginci ölmüş diye düşünüp suya bıraktığımda kendine geldi..gerçektende muhteşem renkli yüzgeçleri vardı..
öbürü Mehmet abinin belirttiği gibi kayış balığı bencede .
Balık çağırmayı bilmem, onlar beni çağırır...
13-11-1971
Can ARSLAN-İSTANBUL
Can ARSLAN yazdı:Üzgün balığı, küçük üzgün - balığıgiller (Callionymidae) ailesinin başlıca türüdür. Atlantik'te ve Manş denizinde yaşar. Akdeniz'de de bulunur. 25-30 santim uzunluğundaki vücudu arkaya doğru sivri bir uç şeklinde incelir, önde aksine genişlemiş ve yassılmış bulunur. Kafası üçgenimsidir. Burnu sivri, ağzı kafasının alt yüzündedir.
Birol un tespiti ile netten aradım, resim tutuyor..
ilginç olan Atlantik, Manş ve Akdeniz...
ben bu balığı iğneada-karadenizde tarafında kıyıda buldum..işin ilginci ölmüş diye düşünüp suya bıraktığımda kendine geldi..gerçektende muhteşem renkli yüzgeçleri vardı..
öbürü Mehmet abinin belirttiği gibi kayış balığı bencede .
Karadenizde çok varmış Can Bey. Geçenlerde dalarken de rastlamış arkadaşım.