Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeytineli Çıkartma(ma)sı
Merhaba sevgili amatör balıkçı dostlar,
Bu hafta kısmet balıksız av raporlarınaymış. Snifsinf Zaten herkesin bol balıklı hafta sonu raporu var, bu başlık boş mu kalsın.Emrinizdeyim76
kasap100 yazdı:Aynen abi.Aldık aldık, alamadık senin rapora bakarız.Siyirdim

Albatros-gr yazdı:kim-kimin raporuna bakacak kayipSiyirdim

Cumartesi akşamı Faruk abiyle konuşurken bu şekilde geçen diyaloğun sonucu ; “Bahadır Faruk abinin raporuna bakacak” şeklinde oluştu. Faruk abi de boş rapor baksın diye ben de bunu yazıyorum. Siyirdim Hem de Zeytineli’ne gitmek isteyen arkadaşlara da biraz son durumdan bahsetmiş oluruz.
Daha önceleri de ne demiştik; Balığa gidince tutulacak diye bir kaide yok Bobo (http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=9463) Gerçi amaç olan balık tutma da olsa fena olmaz.
Pazar sabaha karşı “yok hava müsaade edecek mi?yok yağmur mu” derken yola koyulduk. Botlarımız şişik vaziyette büyük kapalı kamyonette hazır olduğundan, yola çıkmamız uzun sürmedi. Yemlerimizi (yengeç, mamun ve sülünez) de aldıktan sonra Urla’da bizi bekleyen Haluk hocamı(kendisi bizim sitemize Haluk Deniz adıyla üyedir, ayrıca “Amatör Olta Balıkçılığı ve Balık Tutma Teknikleri” adlı kitabı mevcuttur.) da alarak ver elini Zeytineli.

Bu arada Zeytineli yolundan biraz bahsedeyim.Yol çok kötü değil.Ama yolun üzerinde dalga formunda(yaklaşık 20cm de bir) oldukça çok engebe var. Bu dalga formu asfaltta yapılan hız azaltıcı tümseklere benziyor. Bu da araç ve yolcular için biraz sıkıntılı…Yere yakın araçla gitmek bence zor(benim araba dağılırdı sanırım)

Sabah 07.30 gibi oltalarımız su ile buluştu. Haluk hocamla ben, Yılmaz kardeşimle de Vural iki ayrı bot olarak avlandık. Arkadaşlar çupra için sabah suyunda yemli avlanmak istediler. Sabah suyunda Yılmaz dışında balık alan olmadı.(Zaten gün boyu Yılmaz dışında balık alan da olmadıSiyirdim) Çok yakın avlanmamıza rağmen bizde tık yok. BabyRolleyes Çok geçmeden çiftlik çalışanları yanımızda bitti. Avlandığımız bölgeden ayrılmamızı istediler. Daha açığa çıkın diye uyardılar. Yılmaz’ın istememesine rağmen mecburen ayrıldık. Yılmaz’ın balıkları aldığı yer midye çiftliklerine çok yakın olan bölge. Burada balığın olduğu belli. Diğer taraflarda bulunan bir çok teknede de küçük ısparoz ve karagöz dışında bir şey yoktu. Bizdeki ısparoz ve yavru karagözler suya iade edildi. Gün boyu değişik bölgeleri denedik ama nafile. Sıfır balık.

Daha sonra bütün koy kıyılarını(yaklaşım 2-3km) Haluk hocamla birkaç sefer taradık. Sırtıda da bir şey bulamadık. Biz sırtıdayken Yılmaz sabah aldığı lidakilerin çupraya dönüşmesi hayaliyle midye çiftliklerine tekrar yaklaşarak bir adet çuprayı kıstırmış. Ama çiftlik çalışanları resmen devriye geziyor.Hemen uzaklaştırmışlar gene. Biz ise tatsızlık çıkmasın diye bir daha o bölgeye uğramadık. Gidecek arkadaşlar şunu bilsinler; Çiftlik çalışanları her yerde avlanmanıza kesin müsaade etmiyorlar. Bir çiftlik teknesi bu iş için sürekli geziyor. Birkaç tekne ağız dalaşına girdi. Mecburen onlar da ayrılmak zorunda kaldılar.

İşte balıksız geçen Zeytineli çıkartma(ma)mız bu şekilde gelişti. Dönüşte bot ve motor temizliği vs derken oldukça yoruldum. Bundan sonra botla çıktığım avlarda Nihat’ın da dediği gibi;
LeVrEkCi yazdı:tahmin etmiştim yorgun olabileceğini,neyse balıklarda gelmeye başlarsa yorgunluk kalmaz,ben bahadırın yerinde olsam sırtı çekerdim gün boyu büyük ihtimalle güzel balıklar alır sırtıda.

yalnızca sıtıya yada yalnızca yemliye gitmeyi düşünüyorum. Balık alamadım ama dostlarla olmak çok keyifliydi. Başta Haluk hocam olmak üzere Yılmaz kardeşime ve Vural’a çok teşekkür ederim. Gelirken de Haluk hocama takılmamak olmazdı; “Hocam kitabını yazdığınız ama duayı eksik tuttunuz sanırım ” diyerek bol bol güldük.Siyirdim Kısmet gene başka bahara kaldı.

Herkese keyifli ve balık olan avlar dilerim.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Avınız sizin açınızdan az verimli olsa bile az olsa balık çıkmış , umarım bir dahaki avlarınız daha verimli geçer , botu temizleme olayına gelince sanırım zamanla size daha kolay gelecektir , elinize emeğinize sağlık resimler ve muhabbet güzel olmuş teşeekkürler...
[Resim: ax.png]
..::GONYA'lıyım, GONYA'lısın, GONYA'lı, GONYA'lıyız, GONYA'lısınız, GONYA'lılar::..
Bul
Bahadir balikciliginizin raporunun burada yer almasina uzuldumSnifsinf
fakat olsun..boylede olacak..denizde bulunmaini yeri bambaska...orada yapilan muhabbetler,butun haftanin stresini atiyor ..o gun siz balik tutacakmissiniz fakat sizin avi,ciftlik calisani bozmus...iste bunu anlamis degilim,onlar ciftligin icindeki baliga bakarlar..yoksa etraftakilerinide mi yem atiyorlarSiyirdim..anlamis degilim..yani o etraf onlardan mi soruluyor..neyse bu benim fikrim..siz en iyisini yapmissiniz ayrilmissiniz,bende aynisini yapardim..oraya stres atmiya gitmissiniz-stres yuklenmeye degil
botlariniz,cok-cok guzel..o arkadasinin botunu cektigin foto..cok guzel yol aliyor..bu arada bakiyorum arabanin uzerine de guzel oturmus..hayirli olsun..bir dahakine daha bereketli avlara..bu bot ile bu baslik altinda bir rapor yeterli abicim ...ona gore tut isini
rastgele
Bul
bahdır gülü seven dikenine katlanır Siyirdimhaftasonu balksızda geçse sıtresini atmışsın birde botun içinde oldunmu insan herşeyi unutuyor deniz ve sen çok güzel bir duygu birdahaki sefere nasip olur rast gele...AlkisAlkisAlkis
Bul
Bahadır , balık olmasa da güzel macera ve deniz havası olmuş Alkis Keşke çifliktekilere siz açığa gidin deseydiniz.Ben demeden duramazdım Siyirdim Neyse rapor balıklı raporlardan bile daha teferruatlı ve hoş olmuş Alkis
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
Albatros-gr yazdı:Bahadir balikciliginizin raporunun burada yer almasina uzuldumSnifsinf
fakat olsun..boylede olacak..denizde bulunmaini yeri bambaska...orada yapilan muhabbetler,butun haftanin stresini atiyor ..o gun siz balik tutacakmissiniz fakat sizin avi,ciftlik calisani bozmus...iste bunu anlamis degilim,onlar ciftligin icindeki baliga bakarlar..yoksa etraftakilerinide mi yem atiyorlarSiyirdim..anlamis degilim..yani o etraf onlardan mi soruluyor..neyse bu benim fikrim..siz en iyisini yapmissiniz ayrilmissiniz,bende aynisini yapardim..oraya stres atmiya gitmissiniz-stres yuklenmeye degil
botlariniz,cok-cok guzel..o arkadasinin botunu cektigin foto..cok guzel yol aliyor..bu arada bakiyorum arabanin uzerine de guzel oturmus..hayirli olsun..bir dahakine daha bereketli avlara..bu bot ile bu baslik altinda bir rapor yeterli abicim ...ona gore tut isini
rastgele

faruk bizde gittik zeytineline çiftliklerin yanında avlanıyorduk yetkililer geldi burayı terk edin yoksa ipinizi keserimle tehtit etti yok müdür geleçek yok denetleme olaçak vs kelimeler sarfetti tabiki balık çiftliklerin yanında ...Alkis
Bul
uzman42 yazdı:Avınız sizin açınızdan az verimli olsa bile az olsa balık çıkmış , umarım bir dahaki avlarınız daha verimli geçer , botu temizleme olayına gelince sanırım zamanla size daha kolay gelecektir , elinize emeğinize sağlık resimler ve muhabbet güzel olmuş teşeekkürler...
Teşekkürler İsmail.Zamanla alışıyoruz.Sistemler yerine oturuyor.Rastgele...

Albatros-gr yazdı:Bahadir balikciliginizin raporunun burada yer almasina uzuldumSnifsinf
rastgele

Teşekkürler Faruk abi.Kesinlikle stres falan kalmıyor.Biliyorsun hep derim; "Amacım orada(denizde) olma duygusu" . Etrafın güzellikleri, denizin dinginliği, dalga sesleri...vs...
Çiftlik çalışanları hem haklı hem haksız...Haklılar çünkü o bölgeyi kiralamışlar ve kullanım hakkı onlara ait.Ayrıca onlara da emir veren biri var.Haksızlar çünkü bu kadar kıyıya yakın çiftlik yapmak doğru değil.Bu da devletin yaptığı bir hata.Gerçi artık kanunla açığa alınma kararı alındı. Ama hala uygulama eksik. Maalesef sırtı kalın olan işini görüyor.
Geçen hafta Ildır'da olsun bu hafta Zeytineli'nde olsun aynı şeyi gözlemledim.Çiftlikler doğayı ve denizi harap ediyor. Bu konuda hiç bir özen yok. Etraf çiftliklerin pislikleri ile dolu.
Evet abi bu başlığı fazla ziyaret etmek hoş değilSiyirdimAma gel görki bu balıklara laf söz geçirmek kolay değilBaby

bucalıfikret yazdı:bahdır gülü seven dikenine katlanır haftasonu balksızda geçse sıtresini atmışsın birde botun içinde oldunmu insan herşeyi unutuyor deniz ve sen çok güzel bir duygu birdahaki sefere nasip olur rast gele...
Teşekkürler Fikret abi.İnşallah bir dahaki sefere.Rastgele...

thunderbolt yazdı:Bahadır , balık olmasa da güzel macera ve deniz havası olmuş Alkis Keşke çifliktekilere siz açığa gidin deseydiniz.Ben demeden duramazdım Siyirdim Neyse rapor balıklı raporlardan bile daha teferruatlı ve hoş olmuş Alkis
Nedim dediğinde haklısın ama buna izin veren devlet...Maalesef bizim birarada yaşama kurallarımızı yasalarla koyan devlet buna müsaade etti zamanında.KArardan dönmüş de olsalar uygulama hala eksik.
Burada fazla yazmasam iyi olacak, balık olmayınca insanın diline vuruyorSiyirdim
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
Nedim'e bende katılıyorum balıklı raporların çoğundan daha zevkle okudum.
Son fotodakiler balık değilmi,bu rapor bu başlıkta ne arıyor..Smile
Bot o sulara bir alışsın bak ne raporlar yazdıracak..[Resim: icon7.gif]
Rastgele..
Bul
Lakerda yazdı:Nedim'e bende katılıyorum balıklı raporların çoğundan daha zevkle okudum.
Son fotodakiler balık değilmi,bu rapor bu başlıkta ne arıyor..Smile
Bot o sulara bir alışsın bak ne raporlar yazdıracak..[Resim: icon7.gif]
Rastgele..

Teşekkürler Mehmet abi, yani buraya yazmaya devam mı edeyim diyorsunuzSiyirdim
Son fotoğraftakiler Yılmaz kardeşimizin...
Aşağıdaki gibi benim sergiyi koysam daha mı iyi olurduHappyHappyHappy
Sizlere de rastgele...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
kasap100 yazdı:yani buraya yazmaya devam mı edeyim diyorsunuz
Aşağıdaki gibi benim sergiyi koysam daha mı iyi olurdu
Rica ederim, benim hangi cümlemden çıkardınız bunu..[Resim: icon7.gif]
O tepsinin de Orhan kaptanın ''tepsi''si gibi bir slayt show'unu sezon sonunda hazırlayacağımdan adım gibi eminim..[Resim: icon7.gif]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi