03-10-2009, 00:46
Bugün Nihatla gerçek anlamda tanışıp tsirtleri teslim aldım.. kendisine birkez daha ilgi ve alakası için teşekkür ediyorum..
onunda, benimde aklım denizde, balıklardaydı..
saat 17:oo yi geçerken meraya ulaştım...birkaç zıpkıncı arkadaş çıkmış muhabbet ediyordu..
merada balık olacağı süpheli olsada...herkesin kısmeti ayrı sonuçta...
rüzgar yoktu, fakat yoğun bir solağan ve akıntı vardı, benden önce yüzen arkadaşların merayı bozduğu doğal ve malumdu..
yinede suya girdim(solungaçları ıslatmak yeter)
ciddi dip akıntısı ve dalga gelen tek ispendeğe karavana atmama yardım etti...o meraklı meraklı bakınırken ben tutunacak yer arıyordum
ilk sargozada karavana atınca..keyif kaçtı
dahada yakın ve garanti atışlarla iki iri sargozu vurdum,
dönmeden önce son inişi yaptım..iki sargoz geldi...vurmak istemedim..başka birşeyler olduğunu hissediyordum..bu arada yoğun karışıklık kuyruk seslerini duymamı engelliyordu...sargozlar son atış fırsatlarını verip ben ilgilenmeyince ...amaan sende diye bulanıklığın içine doğru süzüldü...zaten nefes bitmiş..biraz hızla yukarı çıkarken 3-4 m solumda 4-5 tanesini görebildiğim levrekler(onlar bana yaklaşmış, ben farketmemişim)
bir anda kuyruk vurup kayboldu..
çok aradım, çağırdım birdaha göremedim..
klasik tabir kaçan balık büyük olur..
klasik tabir olsada..benim söyleyeceğim tekşey..daha sonra o an aklıma ilk gelen görüntü..
belgesel kanallarında gördüğüm..bozkırlarda dolaşan bizonlar gibiydiler.....
olmadı..gerçekten olmadı..her zaman görülecek balıklar değildi...
dönüşte tek gelen sarıkulak, son atışın boşa gitmemesi içindi..
onunda, benimde aklım denizde, balıklardaydı..
saat 17:oo yi geçerken meraya ulaştım...birkaç zıpkıncı arkadaş çıkmış muhabbet ediyordu..
merada balık olacağı süpheli olsada...herkesin kısmeti ayrı sonuçta...
rüzgar yoktu, fakat yoğun bir solağan ve akıntı vardı, benden önce yüzen arkadaşların merayı bozduğu doğal ve malumdu..
yinede suya girdim(solungaçları ıslatmak yeter)
ciddi dip akıntısı ve dalga gelen tek ispendeğe karavana atmama yardım etti...o meraklı meraklı bakınırken ben tutunacak yer arıyordum

ilk sargozada karavana atınca..keyif kaçtı

dahada yakın ve garanti atışlarla iki iri sargozu vurdum,
dönmeden önce son inişi yaptım..iki sargoz geldi...vurmak istemedim..başka birşeyler olduğunu hissediyordum..bu arada yoğun karışıklık kuyruk seslerini duymamı engelliyordu...sargozlar son atış fırsatlarını verip ben ilgilenmeyince ...amaan sende diye bulanıklığın içine doğru süzüldü...zaten nefes bitmiş..biraz hızla yukarı çıkarken 3-4 m solumda 4-5 tanesini görebildiğim levrekler(onlar bana yaklaşmış, ben farketmemişim)
bir anda kuyruk vurup kayboldu..
çok aradım, çağırdım birdaha göremedim..
klasik tabir kaçan balık büyük olur..
klasik tabir olsada..benim söyleyeceğim tekşey..daha sonra o an aklıma ilk gelen görüntü..
belgesel kanallarında gördüğüm..bozkırlarda dolaşan bizonlar gibiydiler.....
olmadı..gerçekten olmadı..her zaman görülecek balıklar değildi...
dönüşte tek gelen sarıkulak, son atışın boşa gitmemesi içindi..
Balık çağırmayı bilmem, onlar beni çağırır...
13-11-1971
Can ARSLAN-İSTANBUL
13-11-1971
Can ARSLAN-İSTANBUL