Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
levrekci ne tutar :) 6-10-2009
dün tekirdağa gidecektim gitmişken balıkta tutarım diye havanın bozuk olmasından dolayı gidişimi bugüne erteledim.
sabah 06:00 da istanbuldan çıktım 10:00 gibi teknedeydim,tüm komşular zarganalarını çoktan tutmuş fenerin yolunu tutmuştu bende acilen zargana tutup giderim dedim ama ne mümkün,dolaş dolaş 3 ufak zargana, 1 büyük zargana ,2 ufak izmarit, 1 büyük izmarit ,birkaç istavrit ,1 büyük ispariyle meraya ulaştım.
meraya yaklaşırken teknelerdeki tüm komşular ve akrabalarım balık çekiyordu bende hemen oltayı açıp beklemeye başladım,
1. vuruş hemen geldi lüfer zarganayı parçaladı gitti,
2. vuruş 2 dakika sonra geldi balık livarda,
3. vuruş daha ne oldugunu anlamadan takımı gagalıktan koparttı,
sonra izmarit takıp dolaştım lüfer izmarite bakmadı bile,
bu sene bizim oraya yeni çiftliğin emeklileri baya bir ilgi gösteriyorlar, hemen hemen hepsiyle artık arkadaş olduk ama bir sorunumuz var ne yazık merada gelişigüzel dolaşıyorlar birde misinaları o kadar çok açıyorlarki devamlı bir karışıklık devamlı teknelerin burun buruna gelmesi sözkonusu oluyor,bugünde durum aynıydı 20 tekne balık kim çekerse hücummm oraya,
baktım olmayacak canlı zarganam yok zargana aramak uzun iş bende direk girdim kayaların içine derinlik bazı yerlerde yarım kulaç motor yosunları kayaları yalayarak geçiyor oltamda en ufak izmarit takılı, kanca olarak uzun süredir kullandığım arkası halkalı sazan kancam yerine halkasız remixon var ama bağlarken dedim ne zamandır halkasız kancayı levreğe kullanmıyorum levrek çok kafa vurdugu için halkalı daha iyi oluyor ama yinede bi denemek istedim.
denemez olaydım daha yemi saldım hemen hemen 20 kulaç geriden kurşunsuz geliyor levrek bindi,başladım çekmeye bayada güzel balık kalamasız gelmiyor,tekneyi bi ara kayalardan uzaklaştırmamla balığıda tekneye yaklaştırdım kepçeyi aldım son 1 kulaç balığı çekip kepçeye alacagım balık gitti bende oldugum yere oturdum.
hemen 2. küçük izmariti bu sefer halkalı kancaya takıp yolladım ama aynı yerden geçersem olmaz aynen devam 1 tur atarım diye düşünürken 2. balık üstünde Gulumsebu sefer takıma güvenim oldugundan rahat rahat kalamamı vererek balıgı yordum ve kepçeledim.sonra büyük izmaritede yine bir levrek geldi ama kancaya takılmadı heralde geçen haftaki gibi küçük birşeydi.
sonrasında izmaritim olmadıgından eve döndüm,yolda birkaç zargana daha tuttum dolaptanda eskilerden aldım,izmarit de denedim bu sefer bulamadım tekrar meraya gittim dolaş dolaş 2 lüfer daha alıp eve sonrada istanbula döndüm.
akşam babam neden fleto atmadın dedi bende canlı izmarite vurmayan lüfer fleto zarganayamı vuracak bilmişliğini yaptım ama ne yazık vuruyormuş hemde çok güzel balık alıyorlarmış,ne yazık gece olmuştu ve benim istanbula dönmem gerekiyordu.artık başka zaman devam edeceğim.
eeee arabada gelirkenki halimi tahmin ediyorsunuzdur artık GulumseSeerf
takım olarak lüfere uzun olta,levreğe tek kanca kullandım.
lüfere zargana levreğe izmarit attım.
daha güzel avlar tüm dostlarımın olsun.rastgele.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Çok iyi Nihat ...

Daha ne olsun..Yanlız ikinci levrek gitti demişsin.İğneden mi kurtuldu ..? Nasıl oldu..?

Büyük reisi dinlemezsen böyle olur işte..Ders olsun sana..Happy

Tebrikler..Bir de onları bir pişirirsin ki düşünemiyorum..Afiyet olsun..

Sevgiler...
Bul
yok abi kancadan kurtulması çok zor elimle zor çıkarıyorum kancayı,
misina açıldı yani halkasız kancaya sağlam bağlamamışım levrek kafa vurmaya başlayınca 2 sağ 2 sol çözüldü misina Snifsinf
Bul
Nihat abi, ne diyim süper iş çıkarmışsın AlkisSeerfAlkis afiyet vede şeker olsun.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
yinede ustalık iş yapmış nihatcım
bu günlükte bu kadar olsun
prensesler süper
ellerin dert görmesin
afiyet şeker olsun
tebriklerAlkisAlkisAlkis
Bul
Alkis Bravo Nihat Alkis yine üç lüferi ve bir levreği aynı ipe bağlamışsın Wink tebrikler , afiyetler Alkis
Bul
Nihat..cok guzel balikcilik olmus....levrek ve luferler cok guzel Alkisafiyet olsun.Seerf.
misina acilip levregin kacmasina uzuldum..Snifsinffakat kismet degilmis,denecek bir sey yok...
dahada bollarina insallah
rastgele

bu arada canakkaleden ipek aldim...bunlar sizinkilerden olmasi lazim,hemde turuncu renk,gittigimde deniyecegim(benimkiler is yapmamisti,eger zargana varsa bunlarin kein yapmasi lazim)
Bul
Dostum tebrik ederim güzel balıkçılık yapmışsın maşallah levrekte güzelmiş afiyet olsun baba ya selam söyle ellerinden öperim.AlkisAlkis76Seerf
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
Yeterli yem olsa avcılık dahada keyifli olacakmış Nihat.Bunada şükür,bir sonraki avında daha bollarına inşallah.Bereketli afiyet olsunAlkisSeerf
Bornova - izmir
Bul
Süpersin Nihat Abi Pazartesi Ordaydım Yağmur Yağdı Bir Ara Çok Kalabalıktı Mera 5 Tane Alabildik Sanırım Babanda İçlerindeydi Zargana Bitti Bitecek Buzlukta Temmuzda Tuttuklarım Olmasa Yandık Büyük Balık Geziyor Galiba Bakalım Hayırlısı Rastgele
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  19-21 ekim balık and ozan-levrekci avı LeVrEkCi 24 2,869 30-10-2016, 16:15
Son Yorum: yycolak
  3-7/10/2016 mavruşgil,levrekci lüfer avı LeVrEkCi 33 3,092 18-10-2016, 11:08
Son Yorum: turna
  5-15/eylül 2016 levrekci lüfer avları LeVrEkCi 15 1,592 22-09-2016, 21:29
Son Yorum: tahsinmersin
  18-22 nisan sarıkanat avı.levrekci. LeVrEkCi 29 2,488 30-04-2016, 17:13
Son Yorum: yycolak
  3-5 kasım 2015 levrekci mavruşgil sarıkanat avı LeVrEkCi 24 2,781 24-11-2015, 10:41
Son Yorum: LeVrEkCi
  ekim 2015 murki-mavruş-levrekci avı LeVrEkCi 37 5,145 27-10-2015, 15:57
Son Yorum: ANTALYALI07
  21-22-23/09/2015 levrekci levrek,lüfer,kırlangıç avı LeVrEkCi 21 3,196 09-10-2015, 22:51
  25-26/09/2015 levrekci levrek ve lüfer avı LeVrEkCi 19 2,667 09-10-2015, 22:40
  28\08\2015 levrekci levrek avı LeVrEkCi 27 3,372 11-09-2015, 17:52
Son Yorum: BALIK and OZAN
  17\11\2014 Levrekci palamut avı LeVrEkCi 19 3,461 04-12-2014, 00:40
Son Yorum: bucalıfikret

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi