LAHOZ / GİRİDA
![[Resim: Epinephelus_caninus2.jpg]](http://www.maestropescador.com/Colaboradores/patzner_robert_a/Epinephelus_caninus2.jpg)
Epinephelus Aeneus,Zackenbarsch,M‚roublanc
Ege ve özellikle Akdeniz'de yaygın bulunan, boyları 1 m. olabilen bir Hani türüdür. Fazla derinlere gitmeden kayalık, taşlık veya çakıllı alanlarda yaşar. Oldukça yırtıcı, etçil bir balıktır. İrili ufaklı her türlü kabuklular, omurgasızlar ve küçük balıklarla beslenir. Mayıs - Haziran arasında üreme yapar. Akdeniz'İn eti çok lezzetli, şöhretli balıklarındandır. Ancak ekonomik değeri bölgeseldir.
Pişirme Biçimi
Buğlama, yahni, ızgara (şiş, fleto), çorba, haşlama mayonezli, plaki, salata
Dönem
Ağustos, Eylül
![[Resim: Epinephelus_caninus2.jpg]](http://www.maestropescador.com/Colaboradores/patzner_robert_a/Epinephelus_caninus2.jpg)
Epinephelus Aeneus,Zackenbarsch,M‚roublanc
Ege ve özellikle Akdeniz'de yaygın bulunan, boyları 1 m. olabilen bir Hani türüdür. Fazla derinlere gitmeden kayalık, taşlık veya çakıllı alanlarda yaşar. Oldukça yırtıcı, etçil bir balıktır. İrili ufaklı her türlü kabuklular, omurgasızlar ve küçük balıklarla beslenir. Mayıs - Haziran arasında üreme yapar. Akdeniz'İn eti çok lezzetli, şöhretli balıklarındandır. Ancak ekonomik değeri bölgeseldir.
Pişirme Biçimi
Buğlama, yahni, ızgara (şiş, fleto), çorba, haşlama mayonezli, plaki, salata
Dönem
Ağustos, Eylül