06-10-2006, 22:34
malzemeler:
1 kg künefe 800 gr tuzsuz beyaz peynir 300 gr tereyağı Şurubu: 1 kg şeker Şeker üstünü kapatacak miktarda suyla kaynatılarak ağdalı bir şurup elde edilir. Ateşten indirmeden önce biraz limon suyu damlatılır.
yapılışı:
İnce kenarlı 60 cm çapında bir tepside künefenin ortası açılıp tereyağı konulur. İsteğe bağlı olarak teremyağda olur.Hafif ateşte yağ künefeye yedirilip elle iyice tiftiklenir.Veya bıcakla ince ince doğranır .Ateşten indirilen künefe ikiye ayrılır. Aynı tepsiye biraz tereyağı sürülüp ayrılan künefenin yarısı yarım cm. incelikte yayılıp sıkıca bastırılır.bastırma istenirse temiz bir tencerenin altı ile olabilir daha ince oluyor. Üstüne ufalanmış tuzsuz taze peynir kenarlara taşmayacak biçimde yerleştirilir. bu kısım çok önemli çünkü tepsiye yapışıyor.Künefenin diğer yarısı peynirin üstünü kapatacak şekilde yarım cm incelikte, düzgün bir biçimde yayılıp, sıkıştırılarak kuvvetli ateşin üstünde hafif hafif döndürülerek altı pembeleşinceye kadar kızartılır.Kızartma işlemi sırasında künefenin üstüne bir işaret konulur çünkü neresi daha önce pişirildi karıştırılmasın diye. Ayrı yağlanmış bir tepsiye alt üst edilir. Diğer tarafı da kızartılıp pembeleştikten sonra bir tarafa alınır. Daha önceden hazırlanan sıcak şurup dökülür. Sıcak servis yapılır. isteğe göre yanına kaymak veye dondurma ile servis edilir
İŞTE MEŞHUR KÜNEFE BUDUR YEMEYENE YAZIK OLUR
1 kg künefe 800 gr tuzsuz beyaz peynir 300 gr tereyağı Şurubu: 1 kg şeker Şeker üstünü kapatacak miktarda suyla kaynatılarak ağdalı bir şurup elde edilir. Ateşten indirmeden önce biraz limon suyu damlatılır.
yapılışı:
İnce kenarlı 60 cm çapında bir tepside künefenin ortası açılıp tereyağı konulur. İsteğe bağlı olarak teremyağda olur.Hafif ateşte yağ künefeye yedirilip elle iyice tiftiklenir.Veya bıcakla ince ince doğranır .Ateşten indirilen künefe ikiye ayrılır. Aynı tepsiye biraz tereyağı sürülüp ayrılan künefenin yarısı yarım cm. incelikte yayılıp sıkıca bastırılır.bastırma istenirse temiz bir tencerenin altı ile olabilir daha ince oluyor. Üstüne ufalanmış tuzsuz taze peynir kenarlara taşmayacak biçimde yerleştirilir. bu kısım çok önemli çünkü tepsiye yapışıyor.Künefenin diğer yarısı peynirin üstünü kapatacak şekilde yarım cm incelikte, düzgün bir biçimde yayılıp, sıkıştırılarak kuvvetli ateşin üstünde hafif hafif döndürülerek altı pembeleşinceye kadar kızartılır.Kızartma işlemi sırasında künefenin üstüne bir işaret konulur çünkü neresi daha önce pişirildi karıştırılmasın diye. Ayrı yağlanmış bir tepsiye alt üst edilir. Diğer tarafı da kızartılıp pembeleştikten sonra bir tarafa alınır. Daha önceden hazırlanan sıcak şurup dökülür. Sıcak servis yapılır. isteğe göre yanına kaymak veye dondurma ile servis edilir
İŞTE MEŞHUR KÜNEFE BUDUR YEMEYENE YAZIK OLUR