Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
meşhur hatay künefesi
malzemeler:

1 kg künefe 800 gr tuzsuz beyaz peynir 300 gr tereyağı Şurubu: 1 kg şeker Şeker üstünü kapatacak miktarda suyla kaynatılarak ağdalı bir şurup elde edilir. Ateşten indirmeden önce biraz limon suyu damlatılır.

yapılışı:

İnce kenarlı 60 cm çapında bir tepside künefenin ortası açılıp tereyağı konulur. İsteğe bağlı olarak teremyağda olur.Hafif ateşte yağ künefeye yedirilip elle iyice tiftiklenir.Veya bıcakla ince ince doğranır .Ateşten indirilen künefe ikiye ayrılır. Aynı tepsiye biraz tereyağı sürülüp ayrılan künefenin yarısı yarım cm. incelikte yayılıp sıkıca bastırılır.bastırma istenirse temiz bir tencerenin altı ile olabilir daha ince oluyor. Üstüne ufalanmış tuzsuz taze peynir kenarlara taşmayacak biçimde yerleştirilir. bu kısım çok önemli çünkü tepsiye yapışıyor.Künefenin diğer yarısı peynirin üstünü kapatacak şekilde yarım cm incelikte, düzgün bir biçimde yayılıp, sıkıştırılarak kuvvetli ateşin üstünde hafif hafif döndürülerek altı pembeleşinceye kadar kızartılır.Kızartma işlemi sırasında künefenin üstüne bir işaret konulur çünkü neresi daha önce pişirildi karıştırılmasın diye. Ayrı yağlanmış bir tepsiye alt üst edilir. Diğer tarafı da kızartılıp pembeleştikten sonra bir tarafa alınır. Daha önceden hazırlanan sıcak şurup dökülür. Sıcak servis yapılır. isteğe göre yanına kaymak veye dondurma ile servis edilir

İŞTE MEŞHUR KÜNEFE BUDUR YEMEYENE YAZIK OLUR
Bul
OOfffffff buneee nedir bu yawww
olacak iş değil tarifi şu an hanıma yazdırıyorum yarın akşam allahın izniyle afiyetle yiyeceğim oooofffofofofofof
Bul
AFİYET OLSUN HERKESE
Bul
goksen allah senden razı olsun ben de aynen yazdırıp alıyorum ve ilk fırsatta hanımla yapıyoruz tesekkürler
Bul
abi nedemek bende tarif çok siz beğendiyseniz ben yine yazarım
Bul
yaww aslında şu çig köfte tarifini bi yazsan gerçi çig köfte tarifle olmaz derler ama enazından fikrimiz olurdu

yaww siteyi oktay 2 gün bıraktı bi gelecek site yemek tarifleri sitesi olmuşi sen en iisi bana özelden yaz yaww Smile)))))))))
Bul
abi doğrusun fazla abartmayalım
Bul
abi özel olmasın lütfen bizlerlede paylaşın bizide bilgilendirin bizde bilelim yeni evli bir çift olarak repartuvarımız artsın 90
Bul
tamam çok abartmadan yazarım merak etmeyin her gün her gün olmaz ama arasıra yazalım fishermen abiyi kızdırmayalım
Bul
yaz be göksen nasıl olsa oktay yok bu aralar sorumlu benim yetkimi kullanayım biraz aman da havam batsın Smile)))

bu arada ozaca katılımların azaldı dikkatimi çekti hayırdır bi sorun yoktur inşallah
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  turan köyün meşhur fasulyası erdekli 39 10,457 05-01-2011, 09:52
Son Yorum: yycolak

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi