Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Takımı kopartan balığa ne oluyor
Arkadaşlar hepimizin başına gelmiştir balığı çekerken çeşitli sebeplerden takım kopar balıkla beraber gider
sonra bu o durumda balık yaşarmı yoksa ölürmü
hiç ağzında iğne yada sahte olan bir balık yakaladınızmı
ben seneler önce yakaladığım kırlangıcın içinden temizlerken irice bir zoka çıkarmıştım
misinası yoktu belliki tam dipten misina kopmuş veya çözülmüştü
birgün mavrukalı takım ile 50 metre derinlikte avlanırken bir balığı çekerken takımı koparmıştı
balık mavrukanın altındaki iğneye takılmıştı mavrukanın hemen üstündende kopmuştu mavruka 100 gramdı
kopan yere hemen bir kurşun bağladım iki iğne ile takımı yemleyip indirdim beş dakika geçmeden bir balık atladı
çektiğimde köpek balığı olduğunu gördüm ağzındada benden aldığı takım vardı
bunlar benim yaşadıklarım sizlerinde başına böyle olaylar geldimi
bereketli avlarınız olsun rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
Yıllar önce babamla gittiğimizde babam bir yayın yakalamıştı kızılırmakta.Alt çenesinde bir iğne vardı birkısmıda etle kapanmıştı iğnenin.Bence içorganlarında hasar yoksa kesinlikle yaşar.Alkis
Bul
benim bir raporumda anlatmıştım levreğe dolaşırken levrek vuruyor 2 kulaç çekemeden kopuyor ben kayaya takıldı heralde diyorum ve takımı çekiyorum fırdöndüden gitmiş,
yem yakalamak için meradan ayrılıyorum yarım saat 45 dakika sonra aynı yere gelip yeni yaptıgım akımı salıyorum ve balık vuruyor balıgı çekiyorum ama kancamda taktıgım yem var balık yok kancayı görüyorum ama sadece taktıgım izmarit var ,bir bakıyorum kanca bir fırdöndünün ufacık deliğinden geçmiş ve o fırdöndü benim 45 dakika önce dibe takıpta koptugunu sandığım takımın fırdöndüsüymüş,misinayı çekmeye devam ediyorum ve ucunda aslında 45 dakika önce tuttugum 3 kg luk levrek duruyordu.
bunu ne zaman hatırlasam aklım durur 40 yıl ugraşsam o fırdöndünün bırakın deliğine misinasına bile geçiremem kancayı.
o balık kısmetimmiş ve benim livarıma gireceği varmış.Allah büyük Gulumse
bu senede levreğin içinden kanca çıktı sadece tek olarak hiçbiryere takılmamış boş kanca çıktı.
Bul
Eğer kopan misina ise ve iğne balıkla beraber gidiyorsa iğne balığın ağzındaki durumuna göre hayvanın yaşama durumu değişir. Büyük balık genellikle iğneyi kusar bu işte en usta olan Levrek ve sinavrit'tir. İğneyle dolaşan hayvanın beslenme problemi olur ve büyük ihtimalle kendinden büyük olan başka balıklara yem olur. Güzel konu için teşekkürler. Nihat, senin başından geçen olay ise tam bir kısmet hikayesi olacak cinstenSmile
Bul
Geçen senelerde seyrettiğim bir sualtı belgeselinde ağzında olta ile dolaşan bir orfozu su altında kepçe ile yakalayıp ağzından iğneyi çıkarmışlardı
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
Yaşanan heyecanı bile güzel. butür olaylara her zaman hazırız. Ama büyüklerimden duyduğum balık vücudu zokaları çürütüp vücudundan atıyormuş. İki yıl önce bir avda oltaya (kuyruk ve yüzgeç kısmından) tesadüf takılan 5 kg. bir sazan ağzında bir kanca ve ucunda 30 cm. misina bulunmaktaydı. Yani bizden önce bir şahıs tarafından kaçırılmıştı. ve kanca çürümüş erimek üzereydi. Yinede bir köpekbalığı yakalamanın heyacanı yüksek olsa gerek.Alkis
Bul
Bana hiç denk gelmedi iğneli bir balık.Ama Muratın dediği gibi balık vücudunun metalleri çabuk çürüttüğünü duymuştum.
Güzel ve enteresan bir konu açmışsın Eşrefcim teşekkürler.
Bul
bencede iç organları zedelenmesse yaşar benimde yakaladığım bir kaç sazan ın ağzında iğne vardı küflenmiş çürümeğe yüz tutmuştu..konu için teşekkürler abi..Alkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Eşref abi, ben şahsen tutmadım ama ağa ile tutulmuş bir kofananın ağzında iki tane ayrı ayrı beyaz 2 numara küflenmiş kanca vardı. En azından 1 aylıkdır.

Levrekler içinde duyguğum kadarı ile ağzındaki kancayı çıkartarak solungaçlarından attığıdır ( amatör balıkçılık kitaplarında öyle yazıyor)

Benimşahsi fikrim balığın yaşamsal şartlarına mani olmazsa balık yaşamına devam eder tabi 2-3 kancalı kurşunlu takımla imkansız.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Böyle ağzında olta kalmış balık bana hiç rastlamadı ,Wink
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ''Hadi gel balığa çıkalım'' ??? Lakerda 20 3,968 04-03-2013, 01:24
Son Yorum: bahriyeli
  08.05.2013'de Balığa çıkacağım Antepli 27 11 1,742 08-02-2013, 16:50
Son Yorum: Antepli 27