Yorumları: 1,343
Konuları: 94
Kayıt Tarihi: 22-01-2006
Zahterin (DAĞ KEKİĞİ)taze yaprakları alınır, doğranıp yıkanır. Acı suyunun gitmesi için tuzla ovulur, biber, narekşisi, maydonoz, zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Not: Arzu edilirse yeşil zeytin küçük doğranıp ilave edilir.
Yorumları: 1,201
Konuları: 54
Kayıt Tarihi: 09-05-2006
hemşerim banada bırak bizde yazalım hatay yemeklerini ya ne varsa yazdın neyse bende erzurumdan yazarım
Yorumları: 1,270
Konuları: 189
Kayıt Tarihi: 07-06-2006
hataylı hemşehrim valla seninde bilmediğin yok yaa.yanlız murattan duyduğuma göre tayinin antalyaya cıkmış?doğrumu.gercekse harika beyaa.
Yorumları: 7
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 11-07-2006
Bu zahter salatasının içerisine mutlaka taze yeşil soğan kıymalısınız. Göreceksiniz tadı harika olacaktır. Ama bu tür konuları ramazan ayında gündeme getirip ağzımızı sulandırmanın ne anlamı var şimdi?
Bu arada bende Hatay-Kırıkhanlıyım. İLİMİZİN TÜM SULARINDA SABAHLARA KADAR YILAN BALIĞI AVLAMAYI O KADAR ÖZLEDİM Kİ!
Yorumları: 1,201
Konuları: 54
Kayıt Tarihi: 09-05-2006
ooo hemşerim hoş geldim doğru söylüyorsun taze soğansız tadı olmaz zaten herkese tavsiye ederim
Yorumları: 7
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 11-07-2006
Kahramanmaraş-Andırın civarında yetişen bir zahter türü var. Otsu yıllık bir bitki ve kestikçe yeniden sürgün veriyor. Bu salatanın hastaları onun tohumunu bulup ekerlerse yılın 10 ayı rahat salata yiyebilirler. Ayrıca bizim memlekette onu sera içine ekip ocak ayı içinde turfanda çok pahalı fiyattan pazarlamanız mümkün... Acılığı az olduğundan ve biraz yumuşak olduğundan bu zahter türüyle salata gerçekten harika oluyor.
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
Kayıt Tarihi: 04-05-2006
deneyelim bakayim.Ozoca zehirlenmeyiz değil mi.
İnşaalah güzel olur.Şimdi önce malzemeleri temin etmek lazım.
ana malzeme dağ kekiği .en yakın dağ bana 200 km .ya bunu dağdan bulmak zorundamıyız.market kekiği olmaz mı!!!!!!
Yorumları: 1,201
Konuları: 54
Kayıt Tarihi: 09-05-2006
ozaca cevap yazmadan ben yazayım abi taze olması lazım yoksa olmaz çünkü tazesine zahter diyoruz yap bak ne güzel oluyor bir de taze soğansız olmaz