Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
akvaryum merakı olanlar
2 ay önce akvaryuma merak saldım. Önce 10 litrelik bir akvaryum aldım. İçine Lepstes, kılıç ve moli koydum belli bir süre sönra nedendir bilinmez maalesef bu balıklarımdan bazıları öldü. 1 tane dişi moli aldım tekrar aldığımın gecesi balık doğurdu belli bir süre yavru balıkları yavrukta tuttum 12 tane civarıydı bunlardan 4-5 tanesini yaşatamadım. 1 hafta sonra lepstesde doğum yaptı bende 1 litrelik pet şişeden 2.nci yavruluğu yapıp akvaryumun içine koydum bu sefer 35 cm'lik akvaryumun içinde diğer balıklara yer kalmadı Smile .

50 (70 cm) Litrelik başka akvaryum alıp büyük balıkları bunun içine aktardım küçük akvaryum'ada yavru balıkları koydum. Epey büyüdülerdi fakat ne olduysa dün yavru balıkaların suyunu değiştirmeye karar verince oldu.

Yavru balıkları 5 litrelik pet şişeye aktadım akvaryumlarını temizledim suyunu doldurdum ısı 29 dereceye gelice balıkları içine saldım 5 dakika sonra tüm yavrular teker teker öldü hiç birini kurtaramadım. Sonradan fark ettim su klor kokuyordu sanırım aşırı klor'dan öldüler. Hatamı sonradan fark ettim sularını değiştirmeden önce 2-3 gün koyacağım suyu dinlerdirmem gerekiyordu.

Akvaryuma meraklı olan arkadaşlar varsa burada bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim
Bul
oktay kötü bir başlangıç olmuş senin açından bu işi bilen arkadaşlar seni bilgilendireceklerdir inşallh bıkmazsın gözünün önünde ölünce bir garip oluyor insan yukardaki komşumdan biliyorum şaka yollu ölenleri bana verde yem yapim dedim bana garip garip bakıp olmaz dedi vermedi yani balıkda olsa bağlanmış garibim
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul
Kamil ILIPINAR yazdı:oktay kötü bir başlangıç olmuş senin açından bu işi bilen arkadaşlar seni bilgilendireceklerdir inşallh bıkmazsın gözünün önünde ölünce bir garip oluyor insan yukardaki komşumdan biliyorum şaka yollu ölenleri bana verde yem yapim dedim bana garip garip bakıp olmaz dedi vermedi yani balıkda olsa bağlanmış garibim

Abi garip bir his neredeyse 1 aydan fazla bir süredir gözlerinin içine bakıyordum büyüsünlerde ana akvaryuma aktarayım diye. Valla sabah çocuğa zor açıkladım balıklara ne olduğunu
Bul
patron öncelikle geçmiş olsun 10-15 yaş arasında bütün yaz tatilleri ara tatiller vs.lerde akvaryumcuda çalıştım 300 mt.2 batar katlı bir dükkandı alt katı komple üretimdi, tabiki o zamanlar balık üretimi bana karlı değildi 6-7 sene kadar muhabbet kuşu ürettim sattım evin içinde 55-60 kuş oluyordu daimi tabiki annem sinir krizlerine giriyordu Siyirdim sonra hamstre başladım 1 sene kadar onu ürettim 3 akvaryum dolusu fare evde durdukça annem paranoya geçirdi hepsini sattım Happy balık işinde en önemli şey akvaryum suyu mümkün mertebe temizlenmez değiştirilmez kuvvetli bir gap motorun olursa zaten su kirlenmez, çokçok bozulduğu zaman yarıya kadar hortumla çekip dibindeki pislikleride alarak tekrardan su ilave edersin ( ilave edilen suyun dinlenmiş olmasında fayda vardır.) Ayrıca bu tarzda canlı doğuran balıklar için ayırma yönteminden ziyade akvaryumun içine delikli ufak kayalar ve bitki koyman faydalı olacaktır, yavrular buralarda rahatlıkla saklanabilir.yavrular biraz büyüdükten sonra öteki akvaryumu 1 hafta önceden hazırlayıp dezenfekte ilacını atıp arasıra moturunu çalıştırıp ısıtıcısıyla suyu hazır hale getirip yavrulardan bazılarını akvaryuma gönder eğer 1 iki gün birşey olmazsa 1-2 yavru daha gönder. benim nacizane önerilerim aklımda kalanlar bunlar Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
murat kardeşime sonuna kadar katılıyorum ve şunuda soyleyım dinlendirmeden hiçbir şekilde suyu degiştirmeyin derim bende yaklasık 5 sene besledim tanganika türlerınden ılk baslarda benımde basıma gelmıstı .
dinlemiş su ve ısısı 27*29 arası olsaydı kesınlıkle bısey olmazdı bu arada akvaryum ne kadar buyuk sorun okadar az oluyor kolaygelsın.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
esas zevk ciklet üretmekte aslında ağzında yumurtaları ve yavrularını taşımasını izlemek çok büyük keyif Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Bul
canlı doğuran balıklar hepsi yavrularını yer bu doğanın onlara haz verdiği bir özellik.balıklara bulabilirseniz canlı yem verin o zaman birtane yavru yemezle.canlı doğuranlar için olmazsa olmazlardan biri canlı bitki suyu dengeler ve sağlıklı balıklar oluşmasını sağlar..bu arada yavrulara saklanma yerleri olur.
HERKEZİN OLTASINA GÖNLÜNDEKİ EN BÜYÜK BALIK GELSİN RASTGELSİN....
Bul
İnşallah daha fazla balık öldürmeden bu akvaryum işini öğrenebilirim
Bul
patron bitkiyi bol koy ayrıca florasan takman gerekli bitkilerin yaşaması için , kayaları resifleri bol koy diğer akvaryumu hazır edip dezenfektanlarını atmayı unutma minimum kayıpla atlatacağını umuyorum. Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Bul
fish or die yazdı:patron bitkiyi bol koy ayrıca florasan takman gerekli bitkilerin yaşaması için , kayaları resifleri bol koy diğer akvaryumu hazır edip dezenfektanlarını atmayı unutma minimum kayıpla atlatacağını umuyorum. Seerf

Murat sen benim akvaryumu 200 litrelik sandın galiba ayrıca 2 aydır bitki almaya çalışıyorum burada yok maalesef florasan olarak UV cinsi florasan kullanıyorum sadece akşamları 1-2 saat açıyorum
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Akvaryum ve balıkların bakımı tatar35 1 12,477 26-07-2011, 15:35
Son Yorum: Uzun_ahmet

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi