Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levrek Tuttuk Sevindik,Gördüklerimizle Üzüldük (06.01.2010)
Değerli Arkadaşlarım,

Uzun süredir levrek haberleri alamadığımız için Saros’a gitmiyorduk. Bir önceki hafta hadi bir de o tarafı yoklayalım diyerek, hafta arasında Saros’a gittik.
Gittik de ne mi yaptık? Kısaca sizlere özetleyeyim;
Öyle bir ortamla karşılaştık ki, Erikli’den Karaincirli’ye kadar levrek balığının görüldüğü her yerde gübreden yapılan ve yerel halkın bomba dediği şeyle karadan ve tekneden avlanıldığına şahit olduk. Sahipsiz kalan bu yerlerde bir tek levrek balığı için bile denize bomba atıldığını gördük. Yetkililere durumu anlattık, ilgilenen olmadı. Tek tesellimiz göç levreğinin hala bölgeye akın etmediği için henüz katliamın yaşanmadığı oldu.
Bu bölgelerde avlanmanın mümkün olmadığına şahit olunca, biz de Enez’e gitmeye karar verdik ve Enez’de yaptığımız at-çek neticesinde ben bir adet 1,5 kg’lık levrek yakaladım.
Bu avı resim ve video ile görüntüledik.
Ertesi gün hava iyice lodoslayıp arkasından da şiddetli yağmur başlayınca, kısa bir süre bizim merada at-çek yapmak zorunda kaldık. Sonuç olarak kardeşim Burç yaklaşık 400 gr’lık bir ispendek yakaladı ve onu da daha büyüyerek gelmesi dileklerimizle denize geri bıraktık.
Rüzgarın ve yağmurun çok şiddetli olması nedeniyle bu ispendeğin yakalanış ve suya bırakılış görüntülerini ne yazık ki kaydedemedik.

Sonuç olarak 2 adet levrek yakaladık ama gördüklerimizin ve şahit olduklarımızın üzüntüsü ile İstanbul’a geri döndük.

Sevgilerimizle,

[Resim: cimg0026.jpg]

[SIZE="4"]Videoyu seyretmek için aşağıdaki linke tıklayınız[/SIZE]
http://www.balikavi.tv/video/295/at-çek-levrek-avı
Bul
Tebrikler emeklerinize sağlık güzel balık güzel video olmuş Alkis

Geçenlerde yine duymuştum tekneden bomba ile balık yakaladıklarını hatta videosuda vardı. Adamlar kayığa demir direği dikmiş çıkıp bakıyorlardı sanırım , balığı görüncede...
Snifsinf
Anlayamadığım ise bu tertibatı yetkilerde görüyor ve biliyor ee daha ne bekliyorlar ??
Yazık günah vallahi...
[Resim: ax.png]
..::GONYA'lıyım, GONYA'lısın, GONYA'lı, GONYA'lıyız, GONYA'lısınız, GONYA'lılar::..
Bul
yazık gerçekten yazık bunu yapanada göz yumanada çok yazık...
burak abi bu mevsimde tutulan levrek tam kelimeyle harika olmuş,
bende yakın zamanda bi meramı yoklamaya gidiyorum bakalım kışın neler çıkacak bende merak ediyorum.
bereketli olsun rastgele Alkis
Bul
burak abi levrek harika .Alkis bomba işini ve yöntemini yeni duydum Rolleyes geri iade ispendek için de SeerfAffet teşekkürler video harika idi
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
AlkisAlkisAlkisHarika harika tebrik ederim. Bombacılara söyleyecek söz bile bulamıyorum. Yazıklar olsunRolleyes
Bul
Tebrikler emeklerinize sağlık güzel balık güzel video olmuş.Bomba ile balık avlayanlarıda kınıyorum. Marmarayı kuruttular gene akıllanmadılar.Bu zamanda hala bu cehaletle nereye gideceğiz anlamıyorum.Buna bindiğin dalı kesmek derler.Bu katliama kulak tıkayan yetkililerinde insanlığından şüphe duymak lazım.
SİLİVRİ DEN SELAMLAR
Bul
brawo afiyet olsun daha bollarına inşallah rastgeleee
ASLIN NEYSE NESLİNDE O KARDEŞŞŞŞŞŞ
Bul
burak abi eline sağlık güzel levro almışın afiyet olsun rast gele AlkisSeerf
bombacıların inşallah ellerinde patlar.AffetAffet
Bul
süper bir levrek resimdeki levregin aynısından tutmadan ölürsem gözüm açk gidecekSiyirdim
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
tebrik ederim sevincinizi ve üzüntünüzü paylaşıyorum
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi