Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dip balıkları
[attachment=1727]

arkadaşlar merhaba,bilenler vardır ama bilmeyenler için eklemek istedim...çok verim aldığım bir olta şeklidir...lüfer oltasına çok benzemektedir ve dip balıklarının bir numaralı düşmanıdır...oltanın yapılışı hakkında biraz bilgi vereyim...gönül rahatlığıyla her yerde kullanabilirsiniz...özellikle ispari,sivriburun karagöz,iri istavrit,izmarit,mırmır,barbun,kefal,yakalandığına bizzat kendim şahit oldum...iğneler 10 mustad veya benzer kalite iğne olmalı ki balık kırmasın, misina 016 ve üzeri fakat 0.22 ye kadar kullanın derim bu iğnelerde...mantar olarak kurufasulye büyüklüğünde bir mantar olsun ve kozmetikçiden aldığınız gri parlak ojeyle mantarı boyayın...60 cm bedene bağladığınız iğneleriniz bir iğne yardımıyla mantardan geçirin ve oltanızı oluşturun mantarınızı iğneye tam oturmayın,mutlaka arada 2 cm mesafe bırakın...ve sonucu görün...saygılarımla hepinize rasgelsin...( bilgisayarda çizim bilmediğim için çizimi bu şekilde ekledim kusura bakmayın)görüşmek üzere....
Bul
paylaşımın için çok teşekkürler ayrıca çiziminde gayet güzel olmuş
ben bişey sormak istiyorum bu mantar kuru fasülye tanesi büyüklüğünde
demişsin ve çiziminde de kurşun ağırlık yok bu takım dibe kadar nasıl
iniyor? bilgilendirirsen sevinirim
ayrıca herkese günaydın
bol balıklı günler
Bul
çizim iyi olmuş aklıma hiç bu gelmemişti çizip resmini çekmek bend eoltaları çizip gönderirim bi arada oje bizi bozmasın yaww başka bişe bulsak Smile)
Bul
sen gelde bendeki el yapımı turna kaşık(mepss)leri gör hepsi ojeli mojeli ama gittiğimde ürün alıyorlar elmi sallıyorlar napıyorlar bilmiyorum suyun içinde ama oje işe yarıyor yani demek istediğim bu özellikle renk olarak yeşille sarı arası olan ojeler
Bul
Levrekcibaba yazdı:çizim iyi olmuş aklıma hiç bu gelmemişti çizip resmini çekmek bend eoltaları çizip gönderirim bi arada oje bizi bozmasın yaww başka bişe bulsak Smile)

abi adamın içi kötü baksana neler diyor gene ya,,
ayrıca kaynakları ekledim. daha istersen yazabilirim....
Bende oje'den silikon balıklara göz yapardım.Şamandıralarımın üst kısımlarını boyarım halen millet ister gülsün kim ne derse desin işe yarıyor.
Bul
bende içinde metal parlayan simli öjeler var,mat renk.onları rapala ve kaşıklarıma sürerim.balık pulu gibi parlar.kaz tüylerinin dip kısmına kırmızı öje sürerim.
Bul
kartallı benim şamandıralı oltada bu şekilde.Bu düzenekle tatlısuda avlanırım.solucan ana yemdir.sinek,kurt,siyah çekirge (aslına sazanın bakmadan geçemeyeceği en iyi yem bunu bulmak çok zor.bir aralar tarlalarda bolca bulurduk ama şimdi tek tük.)  alternatif yemdir.
daha 2 gün önce 20 kadar sazan aldım kızılırmakta.
Bul
Çizim gayet güzel,mantar çok küçük degilmi?kurşunda

kullanmamışsın,hafif olduğundan kıyıdan kullanımıda zorlaşmazmı?
Bul
turna yazdı:Çizim gayet güzel,mantar çok küçük degilmi?kurşunda

kullanmamışsın,hafif olduğundan kıyıdan kullanımıda zorlaşmazmı?

Eğer mesajın bana ise o mantarın altındaki kurşun, kurşun olduğu belli olur diye yazmadım..mantarda bana göre normal.büyük mantar oldumu balığı ürkütüyor.Deneme yanılma ile buldum.hem kıyıdan attığımız 2 metre önümüz.sorun olmuyor.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  sinop balıkları dent61 34 7,713 19-02-2010, 12:07
Son Yorum: fotokopici

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi