Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sezonun ilk paragati
10/4/2010..cumartesi
Saat 16:00...Evdeyim.teknem limanda,cumartesi olmasina ragmen paragat atmaya niyetim yok.Ilk neden ,denizlerimizde cok fazla plakton var.Yemlerde(mamunlar),saat 19:00 dan sonra gelecekmis.Ansizin kasinti tuttuSiyirdim.Buzluktaki mamunlari cikarip,hemen paragatimi yemlemeye basladim...
Saat 17:30..Limandan tekne ile ciktim.Paragati atma saatine daha zaman oldugundan sirti yapmaya basladim.Bir melanur ve bir istavrit aldim.Hava karardiktan sonra paragati atip,limana ciktim.Limanda Necmi`ye rastladim.Sirtide guzel bir sinagrit almistiAlkis.Necmi.. genc uyemiz Aykut(Aykut-gr)in babasi.
11/4/2010...pazar
Saat 07:30..paragatimi toplamaya basladim.Fakat durum pek ic acici degildi.Paragatin ana bedeni ,kostek ve kancalarin uzerine plaktonlar sarilmistiSnifsinf.Oldugu gibi toplasam,temizlenmez..cope atmak gerekir.Paragatin ana bedenini devamli gergin olmasini saglayip,toplamaya basladim.Her 2 metrede gitarin teline vuruyor gibi bedene vurarak plaktonlarin dusmesini saglamaya cabaliyordum.Ellerim,parmaklarim maffoldu.Arada melamur ve istavrit cikiyordu.Bu baliklar plaktonun sarilmadigi yemlere tutulmustu.Toplamayi bitirdim.
Saat 08:30.. Kahvemi yaptim.KahveSinagrit merasinda sirtiye basladim.Devaminda sirti yaparak derinde kiyiya dogru gittim.Tek bir vurus almadan,mirmir merasina ulastim.
Saat 10:30..Olta icin aksamdan canli mamun almistim.Oltada devamli trakonyalar cikiyorduHadiordan.Tek bir mirmir alabildim.
Saat 11:30..Tekrar sirtiye basladim..sinagrit merasinda,bir sirti yukari sularda ,bir sirti dipte seyrediyordum.Bu arada Ahmet x2`de baliga gelmis,sirti yapiyorlardi,(Ahmet-mariner8 ve marangoz Ahmet).
Saat 12:30..Ahmet x2 nin yanina gittim.Oltaya baslamislardi.Biraz muhabbet yaptik,kalan mamunlari onlara verip ,teknemi temizleyip limana ciktim74.

Plaktonsuz veya az plaktonlu denizlerde balikcilik yapmaniz dilegim ile...Seerf

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
eline sağlık Faruk abi, afiyet olsunAlkisSeerf paragat yine nevaleyi vermiş sana..paragat beklerken olta zevki de almış olsaydın tam bonuslu olacakmış..planktonlardan dolayıda Allah kolaylık versin abiSiyirdim
Bul
realdeath yazdı:eline sağlık Faruk abi, afiyet olsunAlkisSeerf paragat yine nevaleyi vermiş sana..paragat beklerken olta zevki de almış olsaydın tam bonuslu olacakmış..planktonlardan dolayıda Allah kolaylık versin abiSiyirdim
tesekkurler Omer...
Ben aksam hava karardiktan sonra paragati atiyorum,ve eve geliyorum.Basinda beklemiyorum.Sabah tekrar toplamaya gidiyorum.
plakton olayi cok sakat bilmem nasil olacak...
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
faruk eline sağlık paragat sezonun hayırlı olsun.AlkisSeerfAlkisSeerf
Bul
bucalıfikret yazdı:faruk eline sağlık paragat sezonun hayırlı olsun.AlkisSeerfAlkisSeerf
tesekkurler Fikret..
paragat sezonu ,normalde haziran ayindan sonra basliyor..
fakat yinede atildiginda tavalik veriyor..
sizlerede rastgele
Bul
Kaptanım sezon tekrar hayırlı olsun. Harika bir av olmuş. Havyarlı mamunlar bizi daima üzüyor. Daha bereketli avlara inşallah. AfiyetleSeerf Arkadaşlara da selam lütfen76
Bul
ALTAYLI yazdı:Kaptanım sezon tekrar hayırlı olsun. Harika bir av olmuş. Havyarlı mamunlar bizi daima üzüyor. Daha bereketli avlara inşallah. AfiyetleSeerf Arkadaşlara da selam lütfen76
tesekkurler Ercan abi..
sizlerede hayirli sezonlar..
mamunlarin cogunda havyar yoktu,,
fakat uyelerimizden biri actigi bir konuda havyarli mamunlara deginmisti..az olan havyarlilardan bir tane bulup ,fotosunu koydum..
Bul
oralarda bu kadar plankton (salya)varsa marmara ne haldedir kimbilir,gerçi dün kuzenler daldılar su çok güzel dediler demekki gelecek o salya buralara,
faruk abi az olsun ama olsun oda yeter afiyet olsun Seerf<--limonatadırSiyirdim
Bul
Sezonun hayırlı ve bereketli olsun Farukcum.Nasıl olsa yakında denizde temizlenecek ve sana keyifli avlar yaşatacaktır.Balıkların çok güzel Afiyet şekerler olsun.Tüm Greek-team'a sevgiler selamlar.
Bul
Sezonun ilk paragatı leze rağmen bereketli olmuş maşallah.Hafta sonu daha iyilerine inşallah.Afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  sezonun ilk mırmırı mariner8 26 5,380 11-05-2011, 01:13
Son Yorum: mariner8
  Sezonun İlk Sarıkanatları nihatkr 34 5,268 23-09-2010, 18:34
Son Yorum: FuRkAn *
  sezonun ilk kalamarı mariner8 27 5,305 11-06-2010, 14:00
Son Yorum: dincobey
  lapinavcısı'ından sezonun ilk balıkları.... (23nisan) lapinavcısı_brs 24 5,317 04-05-2010, 12:40
Son Yorum: lapinavcısı_brs
  Sezonun İlk Tavalıkları mariner8 28 4,018 18-04-2010, 19:43
Son Yorum: bucalıfikret
  imaret'te sezonun ilk balıkçılığı naxos 5 36 4,907 11-03-2010, 17:16
Son Yorum: Burak Karadeniz
  sezonun ilk mırmırı(benim için) HIDIR 39 5,305 04-09-2009, 02:27
Son Yorum: uzman42
  turna sezonun ilk avı kovboy 19 4,361 04-05-2009, 16:57
Son Yorum: yalova tatar
  çorum çomar barajında bu sezonun ilk sazanları balıkcı uğur 19 3,897 16-07-2008, 23:58
Son Yorum: ilerya
  sezonun ilk turna avı kovboy 26 6,056 17-04-2008, 09:30
Son Yorum: fotokopici

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi