Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ulusal Egemenlik Bayramımız Kutlu Olsun
23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramımızın biraz içeriğinden ve tarihinden bahsetmek istiyorum;

"Bu bayram, TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı'yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu.

Hakimiyet-i Milliye Bayramı (önceleri 1 Kasım, sonra 23 Nisan), saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Aynı zamanda KKTC'nin de resmî tatil günü ve ulusal bayramıdır."

23 Nisan 1920 ilk Büyük Millet Meclisi'mizin toplandığı gündür. 23 Nisan, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. İlelebet devam etmesi dileklerimle...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
çocuklarımızın bayramı kutlu olsun Alkis
Bul
çocuklarımızın bayramı kutlu olsun SeerfAlkis
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun..Alkis
Bul
Allah'ım lütuflarının değerini bilemeyip özgürlüğümüzü ve ulusal egemenliğimizi ellerimizle hainlere teslim ettiğimiz bu yıllarda sana ve senin lütuflarına ihtiyacımız var.
Rabbim bizleri yanlız bırakmasın inşallah.
Atamızın ve şehitlerimizin ruhları şad olsun. Affet
Sessiz kalıp kaypakça, korkakça ve garibanca kendi köşelerimize çekildiğimiz ve sadece şahsi menfaatlerimizi düşünerek kafesteki maymunlar gibi ülkemizin teslim edilişini izlediğimiz için Allah bizi affetsin.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene!71
Atakan Çetinbilek
Bornova, İZMİR
Bul
ATATÜRK DİYOR Kİ;
Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım.
Atakan Çetinbilek
Bornova, İZMİR
Bul
[Resim: plot.gif] Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.
Atakan Çetinbilek
Bornova, İZMİR
Bul
çocuklarımızın bahtları açık bayramı kutlu olsunAlkisAlkisAlkis
balığa hasret yaşamak zor
Bul
AlkisCocuklarimizin bayramini en icten dileklerim ile kutlarimAlkis
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Rose Ulusal egemenlik ve çocuk bayramımız kutlu olsun Rose
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kandiliniz mübarek olsun yalova tatar 6 364 30-03-2017, 22:36
Son Yorum: HAŞİM77
  29 ekim cumuhuriyet bayraminiz kutlu olsun. bucalıfikret 3 604 29-10-2016, 20:53
Son Yorum: yycolak
  Bayram'ınız mübarek olsun bucalıfikret 13 1,061 14-09-2016, 13:13
Son Yorum: kılçık
  24 kasım öğretmenler günü kutlu olsun bucalıfikret 9 889 24-11-2015, 17:07
Son Yorum: HK-18
  29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun LeVrEkCi 4 572 30-10-2015, 14:51
Son Yorum: YaKaMoZ
  Kurban Bayramınız kutlu olsun HK-18 15 1,355 28-09-2015, 10:13
Son Yorum: murki
  Cumhuriyetimizin 91.Yılı Kutlu Olsun. HAŞİM77 11 1,599 31-10-2014, 07:33
Son Yorum: sessizkuşçu
  bayramınız kutlu olsun LeVrEkCi 19 2,250 31-07-2014, 15:19
Son Yorum: ANTALYALI07
  23 Nisan Ulusal Egemenlik orhanekmekci 10 1,600 23-04-2014, 23:59
Son Yorum: mariner8
  8 mart dünya kadınlar günü kutlu olsun. bucalıfikret 8 1,174 09-03-2014, 15:29
Son Yorum: murki

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi