Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silikonlu(kefal sahtesi) sırtı takımı
Merhaba sevgili amatör balıkçı dostlar,
Bu hafta balık avı olmadı. Kayınpederin kalp pili operasyonu olunca, Cuma’dan Antalya’ya gidip, Pazar sabahı döndük. Şükür, şu anda durumu gayet güzel. Cumartesi küçük bahçesinde ağaçtan limon portakal greyfurt toplamak ayrı bir güzellikti.

[Resim: 2usirr7.jpg]

Pazar günü eve dönünce balıkçılık olmayacağından biraz internet balıkçılığı, takım temizliği ve hazırlıkları derken; Faruk abinin Yamashita sahteler hakkinda konusunu inceledim. Bu arada geçenlerde aldığım yeni kefal yavrusu silikonları bu düzenekte kullanmak aklıma geldi.(Gene elimdeki Yamashita'larla veya diğer sahtelerle kullanmaya da uygun)

Silikon kefal sahteri(8 ve 10cm’lik);
[Resim: sxys8i.jpg]

[Resim: 14l0gf8.jpg]

Aşağıdaki düzenekle kullanmayı düşünüyorum. Pratik olarak da; sahte yemi, klipsli fırdöndü kısmından değiştirerek dalan tip sahtelerle de kullanabilirim sanırım.
[Resim: 2mc9ke9.jpg]

Kurşunlar;
[Resim: 29wqoo2.jpg]

Ama tabii burada söyle bir konu ortaya çıkıyor;
Bırakılan misina uzunluğu yaklaşık 25-30m olacak.
Hangi hızda, hangi ağırlıkta bu tür silikon kaç metre derinden gelir?

Faruk abinin tespitlerine göre;
5 metre derinliğe kadar yapılan sırtı avlarında, üzerinde 25 gr kurşun ile sahte yüzeyde daha güzel avlanıyor. Daha derin sularda balığın bulunduğu derinliklerde, ağırlık değiştirip aramalar yapmak gerekiyor.”

Hedef balık temelde levrek olacak o yüzden 25 ve 50gr’lık kurşunlarla denemeyi düşünüyorum. Ama kurşun ağırlığı arttırıldığında(100-150-300gr gibi), hangi hızda kaç metre derinliğe inebilirim? Fikirlerinizi bekliyorum.
Selamlarımla…
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
bahadır sahteler çok güzellermiş iş yapacağa benziyorlar,
ağırlık hız olayı derinlik ve denizin dip yapısına göre değişir,
sığ sularda kurşunsuz,
derin suda derinliğe göre kurşunlu,
dip kayaysa hızın ona göre olur,
gibi değişiklikleri ayarlaman için denemeler yapman gerekir.
aynı merada olsak herkes aynı sistemi kullanabilir ama meralar çok farklı.
kolay gelsin bol balıklı avların olsun inşallah.
Bul
LeVrEkCi yazdı:bahadır sahteler çok güzellermiş iş yapacağa benziyorlar,
ağırlık hız olayı derinlik ve denizin dip yapısına göre değişir,
sığ sularda kurşunsuz,
derin suda derinliğe göre kurşunlu,
dip kayaysa hızın ona göre olur,
gibi değişiklikleri ayarlaman için denemeler yapman gerekir.
aynı merada olsak herkes aynı sistemi kullanabilir ama meralar çok farklı.
kolay gelsin bol balıklı avların olsun inşallah.

Teşekkürler Nihat.
Ben de sahtelerden umutluyum. Gerçi Faruk abi gibi 3'lü çekemem amaSiyirdim, tekli denemelere devam edeceğim.
Sırtı ile gezeceğim meralar genelde eriştelik alanlar. Özellikle levrek için denemelerim olacak tabii. Ama tecrübeli arkadaşlardan ağırlık, hız , mesafe ilişkisi konusunda fikir almak istedim. Diğer balıklar için özellikle 15-20m derinliklere inmek için bunların önemli olduğu konusunu Akın Kaptan isimli bir arkadaşın tecrübelerinden biliyorum.
Bakalım arkadaşları tecrübeleri neler.
Selamlarımla, rastgele...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
Bahadır Sarıca yazdı:Teşekkürler Nihat.
Ben de sahtelerden umutluyum. Gerçi Faruk abi gibi 3'lü çekemem amaSiyirdim, tekli denemelere devam edeceğim.
Sırtı ile gezeceğim meralar genelde eriştelik alanlar. Özellikle levrek için denemelerim olacak tabii. Ama tecrübeli arkadaşlardan ağırlık, hız , mesafe ilişkisi konusunda fikir almak istedim. Diğer balıklar için özellikle 15-20m derinliklere inmek için bunların önemli olduğu konusunu Akın Kaptan isimli bir arkadaşın tecrübelerinden biliyorum.
Bakalım arkadaşları tecrübeleri neler.
botta 3 lü sırtı yapmak çok zor olur zaten bahadır belki 2 li olabilir,
levrek genelde kayalık bölglerde ve sıglıkta olacagından derine inmek pek anlamlı olmayacaktır,illada inmek istiyorsan 150 gram kurşun takıp rolantide gitmelisin o zaman hem motor sesi az olacaktır hem sahte dipten gelecetir.
kurşunu sahteden uzağa alman lazım ben 12 kulaçta kurşun kullanıyorum.
av merası kumluksa dibe sürtüne sürtüne gitmesi balığı sesle çekecektir.
ben genelde derinden hep canlıyla balık aldım sahteyle en derinden aldıgım 10 metre derinlikte aldım oda rapalaylaydı.
Bul
LeVrEkCi yazdı:botta 3 lü sırtı yapmak çok zor olur zaten bahadır belki 2 li olabilir,
levrek genelde kayalık bölglerde ve sıglıkta olacagından derine inmek pek anlamlı olmayacaktır,illada inmek istiyorsan 150 gram kurşun takıp rolantide gitmelisin o zaman hem motor sesi az olacaktır hem sahte dipten gelecetir.
kurşunu sahteden uzağa alman lazım ben 12 kulaçta kurşun kullanıyorum.
av merası kumluksa dibe sürtüne sürtüne gitmesi balığı sesle çekecektir.
ben genelde derinden hep canlıyla balık aldım sahteyle en derinden aldıgım 10 metre derinlikte aldım oda rapalaylaydı.

Canlı ile yaptığın düzenek nasıl Nihat?

Bul
Yeni silikonlar hayırlı olsun Bahadır.Belli olmaz derinden trofe sinarit de olabilir. Sahtelerin görünüşü güzel,yüzüşleri de güzelse iş yapar bence.Artık deneme yanılma metodu ile güzel raporlar bekliyoruz..Gulumse
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
konusu var sitede hem yazıyla hem videolu anlatımıda var bi incele istersen.

http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=1799

[gvideo]1989252659717461317[/gvideo]
Bul
ufuktan26 yazdı:Yeni silikonlar hayırlı olsun Bahadır.Belli olmaz derinden trofe sinarit de olabilir. Sahtelerin görünüşü güzel,yüzüşleri de güzelse iş yapar bence.Artık deneme yanılma metodu ile güzel raporlar bekliyoruz..Gulumse
Teşekkür ederim Hocam, gözlerden solungaçlarına kadar inceledim. Denizde de yüzüşlerinin iyi olacağını düşünüyorum. Sonuçları paylaşırız.

LeVrEkCi yazdı:konusu var sitede hem yazıyla hem videolu anlatımıda var bi incele istersen.

http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=1799

[gvideo]1989252659717461317[/gvideo]

Sağolasın Nihat, neyin nerede olduğu bazen karışıyorWink
İncelemedeAlkis

Bul
canlı yemden sonra 12 kulaç salıyorum fırdöndü bağlıyorum yarım kulaç öteye bir fırdöndü daha baglıyorum önce kayaların üstünde kurşunsuz geçiyorum sonra derinliğe göre kurşunu hazır tutuyorum klipsle 12 kulaç ötedeki fırdöndüye bağlıyorum.
dur çizmeye çalışırım şimdi.
Bul
bu şekilde takım kullanıyorum bahadır.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Silikonlu Levrek Çaparisi Bahadır Sarıca 44 7,906 23-09-2011, 15:36
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Yüzey sırtı takımı Bahadır Sarıca 14 5,571 12-05-2009, 00:53
Son Yorum: orhanekmekci

Hızlı Menü: