Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nisanın son avı
eşimle beraber hem kafaları dağıtalım hemde kısmetimize birşeyler çıkarmı diye akşam 20:00 da konyaaltına sahile indik.sahilde önce bir akdeniz fokuyla karşılaştık,bize biraz şov yaptıktan sonra,bizden ayrıldı,fotolarını çekmeye çalıştım ama malesef karanlıkta sonuç alamadımSad
daha sonra resimlerde gördüğünüz,bölgemizde yalandırma adı verilen balıklar,sardalya ve kolyoz sürüsünü kıyıya sıkıştırdı,ve başladı bir cümbüş.sardalya ve kolyoz sürüsü avcıların saldırısıyla ve dalganında yardımıyla kıyıya vurdu bende hemen torbanın içine biraz deniz suyu koydum ve kıyıya vuran sardalya ve kolyozlara zarar vermeden torbaya topladım.yemlik balığım kendiliğinden hazır hale geldi.acaba kıyıda bu balıkları kıyıya atmaya çalışan neydi diye merak ettim.ve 0.28 misinaya uzun pala düz 6 no tek iğne bağladım, ve yemlik balığa zarar vermeden sırtından iğneye takıp sıkıştırılmış sürünün açığına doğru salladım,ilk atışta sorularımın cevabı ilk atışta geldi,gelenler bizi çok sevindirdi en küçüğü 300 gr lık 4 adet yalandırma aldıktan sonra sürü dağıldı. bizde biraz mola verdik,daha sonra sürü tekrar kıyılayınca cümbüş yine başladı,eşimde balık yakalamanın o inanılmaz duygusuyla tanıştı,toplamda 16 adet yalandırma yakaladık.ve saat 23:00 de avı sonlandırdık.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Bereketli geçmiş tebrikler
Bul
Aytekin tebrikler, avınız kısmetli ve bereketli geçmiş. Taktiğini beğendim , sıkıştırılan balığı toplayıp sıkıştırana yem yapmak. Hayatımda hiç böyle bir olayla karşılaşmadım ama arkadaşların senin yaşadığın olay gibi kıyıdan sardalya topladıklarını duydum. Hayatımda ilk ve tek olarak ağustos ayında seyirtmede bir adet küçük boy yakalamıştım ama lezzeti beni pek açmamıştı.Tebrikler, afiyet olsunAlkis.
Not. Bizim buralarda Yaladerma ya da Liça (Yun.) derler. Lehçe farkı olsa gerek.
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
cranium yazdı:Aytekin tebrikler, avınız kısmetli ve bereketli geçmiş. Taktiğini beğendim , sıkıştırılan balığı toplayıp sıkıştırana yem yapmak. Hayatımda hiç böyle bir olayla karşılaşmadım ama arkadaşların senin yaşadığın olay gibi kıyıdan sardalya topladıklarını duydum.Tebrikler, afiyet olsunAlkis.
Not. Bizim buralarda Yaladerma ya da Liça derler. Lehçe farkı olsa gerek.
teşekkürler serkan bey,gerçektende belki senelerce kıyıda beklesek böyle bir günle karşılaşmak zordur bence.tamamen şans işte,bide yanımda av yapanlarda çok,herkez rapala atıyor,silikon raglou atıyor,balık canlısı varken hiçbirine atlamadı,balıkcı arkadaşlar benim balık çektiğimi gördükçe biraz moralleri bozuldu,kısa süre sonrada vazgeçtiler.burada çıplak diyede anıldığını biliyorum,ama onlar daha büyüklerine deniyor.yaladerma yalandırma sanırım aynı belki arada bazı harfler eksik yada fazla farketmezSmileikiside olur bencede.saygılar sizede rastgele.
Bul
Aytekin, ellerinize sağlık, 3 saat için de güzel bir av yapmışsınız, balıklar süper görünüyor, keyifler daim olsunAlkisSeerf
Bul
realdeath yazdı:Aytekin, ellerinize sağlık, 3 saat için de güzel bir av yapmışsınız, balıklar süper görünüyor, keyifler daim olsunAlkisSeerf
çok teşekkürler ,daha iyisi sizlere rastgelsin.

levend yazdı:Bereketli geçmiş tebrikler
levent bey teşekkürler. sizede rastgele.
Bul
aytekin paporlarını özlemişiz eline sağlık daha büyüklerine rast gele.AlkisSeerf
Bul
aytekin heyecanlı bir gecenin sonu yemeklik balıklarla bitmiş gibi görünüyor,
bereketli olsun kardeşim afiyet olsun.Alkis
Bul
Aytekin..
ilginc bir o kadar da heyecanli ve guzel bir av olmus..
afiyet olsun...
av olan baliklari avciya yem yapmak cok kurnazca...Alkis
guzel avlarinin devamini dilerim
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Tebrikler AytekinAlkisilginç bir o kadarda harika av olmuş.Bereketli afiyet olsunAlkisSeerf
Bornova - izmir
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi