Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ilıca Söğütlü Köyü Balıklı Göl Efsanesi
Erzurum Ilıca ilçesi güneyinde ilçeye yakın 5-6 km uzaklıkta Söğütlü Köy’ünde Balıklı bir göl vardır.

Bu gölde Anadolu’nun fethi sırasında buradaki Türk Akıncılarının savaşta su içerken arkalarından vurularak şehit oldukları ve Allah tarafından balık oldukları söylenmektedir.

Bir gün, köyden bir adam gölde tuttuğu balıkları eve getirir ve karısına balıkları kızartmasını söyler. Söyler ama bu balıklar balık değil balık gibi görünseler bile her biri Allah tarafından balığa çevrilen şehit akıncılar. Kadın balıkları tavaya koyar ve kızarmaya başladığında, kızaran balıklar tavadan kaybolur. Adam ve karısı gördükleri durum karşısında hayrete düşerler ve kendilerini korkudan dışarıya atarlar ve göle kadar giderler.

Kızartmaya çalıştıkları balıklar sırtları kızarık şekilde gölde yüzmektedirler. O günden sonra bu balıklar kutsal sayılır ve hiç kimse bu gölden balık tutmaz. Göldeki balıkların her birinin muhtelif yerleri yanık gibidir. Bunun tavadaki kızarıklıktan ileri geldiği söylenir.
Bul
Anadolumuzun her köşesinde böyle enteresan rivayetler ve hikayeler hep bulunuyor.Buda çok güzel bir öykü.Teşekkürler Leventcim.
Bul
evet güzel bir öykü teşekkürler levent
Bul
duygulandım teşekkürler levent.AlkisAlkisAlkisAlkis
Bul
anadoluda insanlar böyle büyük olayların yanında ufacıcık olayları bile efsaneleştirmişlerdir.türkün geleneğinde vardır. ama ben inanmam oraya bir uğrasak iyi balık tutarız herhalde..yinede böyle anlatılanlara saygım eyvallahWink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:anadoluda insanlar böyle büyük olayların yanında ufacıcık olayları bile efsaneleştirmişlerdir.türkün geleneğinde vardır. ama ben inanmam oraya bir uğrasak iyi balık tutarız herhalde..yinede böyle anlatılanlara saygım eyvallahWink
Aslında bunun farklı bir versiyonuda var.Bulursam onuda eklerim.Genede dikkatli olmak lazım çarpılmayalımHappy
Bul
levend yazdı:Aslında bunun farklı bir versiyonuda var.Bulursam onuda eklerim.Genede dikkatli olmak lazım çarpılmayalımHappy
yok be kardeş bişi olmaz ben kefilim orada olsam çok balık yerim çokkkkkkkkBobo
şey yolunda demektir

Atatürk olmasaydı
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:yok be kardeş bişi olmaz ben kefilim orada olsam çok balık yerim çokkkkkkkkBobo
Afiyet şeker olsun genede ben yememSiyirdim
Bul
Güzel bir hikaye,paylaşım için teşekkürlerAlkis
Bornova - izmir
Bul
levend yazdı:Afiyet şeker olsun genede ben yememSiyirdim
ben bir kızartayım bak bakalım yicenmi yimicenmiBoboSiyirdim
şey yolunda demektir

Atatürk olmasaydı