Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tatlı Su Balığı İçin Toprak Solucanı?
Abilerım.bı akraba ,kuzen ve ben cumartesı aksamı ömerli barajına gıtmeyı dusunuyoruz.orada balıklara yem olarak kullanmak ıcın toprak solucanı gerekıyormus heralde.cumartesı balıga gıdecez.ben en gec yarın aksama dogru toplayabılırım solucanları.cuma aksamı toplasam cumartesı aksama kadar olurlermı?
olmemesı ıcın ne yapmam lazım neyın ıcıne koyımkı 24 saat sure ıcerısınde olmesınler?
bılgılendırrsenız sevınırım.
Bul
Bir kaba biraz toprak koy solucanları da içine at hiçbirşey olmaz. Günlerce yaşatabilirsin.
Sazanları özledim...
Bul
Bir kabın içine biraz gübre topladığın kadarını koy serin yerde muhafaza et ağzı kapalı olsun yeter.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
mustafa rast gele bak cevablar gelmiş Alkis
Bul
bucalıfikret yazdı:mustafa rast gele bak cevablar gelmiş Alkis
evet abı sagolsunlar cevaplar hemen gelmıs.
bakalım abı bı aksılık cıkmazsa gıdecez ıns.makınenın sarjınıda doldurdum hersey hazırHappy
bol bol resım cekerım sonra da sızlerle paylasırımSiyirdim
Bul
Sizlere bol şanslar Mustafa,rastgeleGulumse
Bornova - izmir
Bul
sizlere bol sanslar Mustafa..
rastgeleyin..
bol fotolu raporu bekliyoruz
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
ustam61 yazdı:mustafa kardeşConfusedolucanları en az 5 kğ lık yoğurt kabında ,içinde toprakla muhafaza edebilirsin.kabın kapağına delikler açmayı unutma yoksa solucanlar bu sıcakta pişer.kabın içindeki toprağın üzerine nemli bez koyarsan solucanları daha iyi korursun.sana gideceğin avda rastgele.Alkis
abı bız kuzenle su sekılde dusunuyorduk.5 ltrelık su sısesını yarısına kadar toprak doldurup daha sonra ıcıne solucanları atacaktık.tabı topragı bıraz ıslatacaktık nemlendırecektık.
ısımız bıttıkten sonra da golge bıeyre koyup kapagını sıkmadan kapatacaktık.yanı sadece kapagı uzerıne koyup kapatacaz cevırıp sıkmıcaz.

o sekılde bızım ıcın daha ıyı olur abı.
neden dersenız yogurt kovası bulmak bıraz zor olur.hazır yogurt kullanmıyoruz cunku.

hee drsenkı yogurt kovası bulun daha ıyı olur dıye ozaman bı sekılde buluruz artıkGulumse
Bul
Teşekkürler orhan abi faruk abi ilk büyük balık avımız olacak inş güzel geçer bol bol resimler çekeceğiz paylaşacağızGulumse
Bul
ustam61 yazdı:Winkmustafa kardeş su şişesi dedğin büyük ihtimalle bet bidon.şeffaftır onlar.ne kadarda toprak koysan dışardan içeri güneş ışığı aldığında düdüklü tencere görevi görür ve solucanları haşlarsın.hele hele koyduğun topragı ıslarsan tam bir haşlama olacağından emin ol.ben genelde 20kğ lık plastik badana kovası kullanıyorum.içinde solucanları 5-6 ay muhafaza ediyorum.kovanın kapağına bıçağın ucunu batırıp çekerek sadece kesikler atarak içerdeki solucanların havasız kalmasını önlüyorum.ip örğü çuvallardan parçayı ıslatıp suyunu sıkarak toprağın üzerini kapatıyorum ki nemli ve serin kalsınlar.kullanacağım kadar solucanı içine toprak doldurulmuş pamuklu çorapla yanımda taşıyorum kova arabamda duruyor av boyunca.illa su bidonu dersen en azından dışını 2-3 kat gazete ile kapat ki içeri güneş almasın.RASTGELE.Seerf
yok abı koyacagım yer gunes gomuyor veserın bı yer.
ya acık konusım babanemın bahcesı var solucanları oradan cıkartıcam. af buyurun onceden babanemın ıneklerı vardı tabı dogal olarak da ahır.yaslandıgı ıcın ıneklerı satalı bı 10 sene kadar oldu ve su anda ahırı sadece odunluk olarak kullanıyor.ahırın duvarları fılan kerpıcten yazın serın oluyor yanı ıcerısı.yanı solucanların haşlama olacagını sanmıyorumSiyirdim
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tatlı su levreği için mepps apo2001 10 1,727 03-07-2016, 22:45
Son Yorum: Ergun ŞİRİN
  Sazan Balığı Mufi 15 6,476 09-05-2013, 23:54
Son Yorum: ersinerden

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi