Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alabalık Anıları
Değerli Arkadaşlar...

Alabalık avında ,yer yer geçit vermeyen sarp arazi yapıları olduğu bilinmektedir..Tabii böyle durumlarda bazen suyun içinden bazen dışından dağlara tırmanarak yol almak gerekmektedir.
Bu sene yaptığım bir avda ,böyle bir durumda ,kayalık bir yamaca tırmanarak engeli atlamaya çalıştığım sırada,yerler kuru olmasına rağmen kayalıklarda yetişen ,kaktüs türü bir bitkinin oldukça kalın ve etli yaprağına basınca,kayarak kendimi bir anda aşağıya doğru yuvarlanırken buldum..

Düşmeye devam ederken ,önce tutunacak bir yer aradım..O sahne çok komikti..Ben bile gülmüştüm..Bulamayınca tutnmaktan vazgeçip aşağı düşmemi ayarlamaya gayret ettim.Bu arada kafam ,omuzlarım ve dizlerim oldukça darbe almıştı.Düşeceğim yer ,derenin derin bir bölümü olduğu ve üzerimde tulum bulunduğu için ellerimi tulumun kilitlerine götürüp öyle düşmeye çalıştım.Çünkü tulum ağırlık yapar ve su yüzüne çıkamazsam suyun altında tulumu çıkarmaya çalışacaktım.Düştükten sonra sakince yüzmeye çalıştım..Sadece ayaklarım ile dahi yüzdüğümü görünce rahatladım..Yavaşça kıyıya çıkıp hasar tespiti yaptım..Kafam ,omuzlarım,dirseklerim ve dizlerim kan içinde olmasına rağmen sadece basit sıyrıklardı..Usulen şöyle bir temizlenip ava devam ettim.Böyle bir durumda bu kadar telaşsız olmama ben bile hayret ettim.İlk iki resim düştüğüm yerin uzaktan ve son basamağından görüntülerdir..

Yani bu kazayı ,çok şükür ucuz atlattık...

Otomobil ile gidemediğim yollarda yanımda taşıdığım motorsiklet ile devam ediyor ve son noktada onu güzelce saklıyordum..Üçüncü resimde saklı motorsiklet bulunmakta..Bir kere o kadar güzel saklamışım ki GPS olmasa ben bile bulamayacaktım..Happy

Son iki resim de Hüsomun hemşerilerinin ,benim bir arkadaşımın Alabalık çiftliğinde rezervasyon yaptırdıkları güne aittir.Oldukça kalabalık bir guruba balık ayıklamak ve yetiştirmek kolay olmadı..Ama alnımızın akı ile başardık ve çok memnun olarak ayrıldılar..

Ne de olsa hüsomun hemşerisi onlar..Yabancı saymadık...Alkis

Bunlar aklıma gelen bir kaç anı...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Doğa ile iç içe olanların yaşadığı tehlikeler. Ufak sıyrıklarla atlatmak güzel, yine de geçmiş olsun.
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
Geçmiş olsu Ahmet abi.
Av sırasında hepimizin başına bu tür beklenmedik durumlar gelebiliyor.
Hatırladığım kadarıyla yalnız olarak av mahaline dağılıyordunuz. Yalnız olmak avın verimini arttırıyorsada, aslında bu tür olağanüstü durumlar için büyük tehlike. Allah korusun başınızı çarpsanız veya bir yeriniz kırılsa durum daha ciddileşebilir.
Bu yüzden tekne,bot veya kıyı avlarımda en az iki kişi oluyorum. (Her nekadar kafa dengi birini bulmak gerekse deWink )
Selamlarımla....
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Ahmet abi ,oncelikle buyuk gecmis olsun..
bende cok defa yalniz ava cikiyorum...arada aklima gelmiyor degil,insaniz..her sey basimiza gelebilir..
fakat gidiyoruz iste..
motosiklet super kamuflaj olmus...SiyirdimAlkis
bol balikli avlar dilerim
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
cranium yazdı:Doğa ile iç içe olanların yaşadığı tehlikeler. Ufak sıyrıklarla atlatmak güzel, yine de geçmiş olsun.

Teşekkürler Serkan...

Selamlar..
Bul
Bahadır Sarıca yazdı:Geçmiş olsu Ahmet abi.
Av sırasında hepimizin başına bu tür beklenmedik durumlar gelebiliyor.
Hatırladığım kadarıyla yalnız olarak av mahaline dağılıyordunuz. Yalnız olmak avın verimini arttırıyorsada, aslında bu tür olağanüstü durumlar için büyük tehlike. Allah korusun başınızı çarpsanız veya bir yeriniz kırılsa durum daha ciddileşebilir.
Bu yüzden tekne,bot veya kıyı avlarımda en az iki kişi oluyorum. (Her nekadar kafa dengi birini bulmak gerekse deWink )
Selamlarımla....

Sevgili Bahadır...

Senin dediğin anlamda hepimiz bir çok riskin içindeyiz..Ben gerek teçhizat ve malzeme olarak ,gerekse konu ile ilgili bilgi açısından kendi kendime yetecek donanımdayım..Her duruma ve şarta uyum sağlayarak sakince karar verebilirim.Bundan ötesinde hepimiz Allaha emanetiz..Düşünce tarzım bu olduğu için ben son derece rahatım..

Ve bazen düşünürüm..İstanbulda yürürken ormandaki kadar rahat hissetmiyorum kendimi..Büyük şehirde yaşamak dahi ,daha çok tehlike riski barındırıyor..

Gördüğün gibi oldukça güvendeymişim..Happyİlgine teşekkürler...Selamlar...
Bul
Albatros-gr yazdı:Ahmet abi ,oncelikle buyuk gecmis olsun..
bende cok defa yalniz ava cikiyorum...arada aklima gelmiyor degil,insaniz..her sey basimiza gelebilir..
fakat gidiyoruz iste..
motosiklet super kamuflaj olmus...SiyirdimAlkis
bol balikli avlar dilerim
rastgele

Teşekkürler Faruk...

Hepimiz Allaha emanetiz..Gerisini boşver..

Sana da rastgelsin...Sevgiler...
Bul
Gelmiş geçmiş olsun AhmetGulumsekazasız belasız bereketli avlarının devamına inşallah.RastgeleSeerf
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Gelmiş geçmiş olsun AhmetGulumsekazasız belasız bereketli avlarının devamına inşallah.RastgeleSeerf

Teşekkürler Orhan...

Eski topraklar sağlam oluyormuş demek..Devamlı da Alabalık yiyince kemikler çelik gibi olmuş..Kafam kayaya vurunca kaya parçalandı kafam duruyor.Happy

Allah cümlemizi korusun...

Sevgiler...
Bul
Gülü seven dikenine katlanır derler ama yinede dikkatli olmak gerekiyor her an herşey olabilir bu yüzden yalnız olmamaya gayret gösterilmeli, büyük geçmiş olsun diyorum..

Bir kova balık temizle temizle bitmez misafirlerinize karşı hizmet kusursuz olmuş ellerinize sağlık..AlkisAlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Alabalık Anıları 2 aygroup 13 3,295 11-08-2010, 06:23
Son Yorum: yycolak

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi