Yorumları: 2,864
Konuları: 93
Arkadaşlar günaydın. İstanbulda yaşayam bir balık meraklısıyım.
Canlı yem ile levrek tutmaya gideceğim. Ancak yem konusunda karar veremedim. Bolca kefal yavrusu var elimde. İstavrit kadar veya biraz daha ufakları. Ancak bazı arkadaşlarımızın iri teke bazılarınında istavrit ile tuttuğunu duyduk.
Sizce kefal yavrusu levrek avi için iyimidir. Kefal yavrularının boyu sanırım 9 cm ile 12 cm arasnda değişiyor. Yada biraz istavrit ve teke de edinsekmi.
Cevaplar için şimdi den teşekkür ederim.
Saygılar.
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Kefal yavrularının levrek için iyi bir yem oldugunu bılıyorum , teke denemekte de fayda var. Balık hangısıne gelırse daha sonra butun oltaları o yemle atarsınız
Sazanları özledim...
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Eminim bu işi benden iyi bilenlerden cevaplar gelecektir ama elindeki yem dayanıklılık açısından çok iyi çünki kefale ölümcül yara vermediğin taktirde saatlerce aksiyon sağlayabilirsin.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
kefal levreğin en çok sevdiği yemlerdendir ama ben kefalle daha levrek hiç tutmadım (denemediğim için)
eğer durarak avlandıysam teke kullandım levrek tekeye dayanamaz,
durarak balığın sırt yüzgeçinden takarak canlı balıklada av yapılabilinir.
gezerek avda teke ile av yapılacaksa kurşunsuz takım yapıp avlanmak lazım ve tekneyi akıntıya bırakmak lazım yani motorla gezmek olmuyor.
benim levrekteki en verim aldıgım yemim ufak ispari ve izmaritler oldu ama 5-6 cm lik baya ufak olanlara balık çok güzel atlıyor.
birde siyah ve kahverengi ufak kayabalıklarınıda çok sever.
istavrit levreğin en son tercihidir çünkü istavrit herzaman bulur çok nazlı atlar,
hele bugünlerde denizde sardalya,gümüş ve kefal çok var o nedenlede levrek canlı seçerken bulamadıklarını daha fazla tercih eder.
size şimdiden rastgele büyük trofe zevki yaşarsınız inşallah.
LeVrEkCi yazdı:kefal levreğin en çok sevdiği yemlerdendir ama ben kefalle daha levrek hiç tutmadım (denemediğim için)
eğer durarak avlandıysam teke kullandım levrek tekeye dayanamaz,
durarak balığın sırt yüzgeçinden takarak canlı balıklada av yapılabilinir.
gezerek avda teke ile av yapılacaksa kurşunsuz takım yapıp avlanmak lazım ve tekneyi akıntıya bırakmak lazım yani motorla gezmek olmuyor.
benim levrekteki en verim aldıgım yemim ufak ispari ve izmaritler oldu ama 5-6 cm lik baya ufak olanlara balık çok güzel atlıyor.
birde siyah ve kahverengi ufak kayabalıklarınıda çok sever.
istavrit levreğin en son tercihidir çünkü istavrit herzaman bulur çok nazlı atlar,
hele bugünlerde denizde sardalya,gümüş ve kefal çok var o nedenlede levrek canlı seçerken bulamadıklarını daha fazla tercih eder.
size şimdiden rastgele büyük trofe zevki yaşarsınız inşallah.
Sanırım bu durumda şu an için en iyi verimi ya kayabalığı yada teke ile alabilecekmiş gibi görünüyoruz. Balıkçılar burada genelde istavrit ve teke ile avlanıyor. Hiç kefal ile avlanan görmedim. Bizde kefal ile avlanalım dedik. zira iskeleden gece baktığımızda kefale atlayan bolca levrek var burada. Hemde suyun üzerine zıplayıp uçarak avlanıyorlar.
Burda balıkçı arkadaşlarımız aclanırken balığın agzından takıp iki burun deşiği arasından çıkartıyor iğneyi. ve ağzını açmasını engelliyor o şekilde bırakıyor denize. sırt yüzgecinden takan görmedim. Ama onuda denemek lazım. Tabi önce görmek lazım

nasıl takıldığını.
güzel temennilerinize teşekkür ederim. Ama kefal yavrusu sanırım çok verimli olmayacak gibi geldi çeşit yapmak lazım anlaşılan.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bu sene istanbul çevresinden çok levrek haberi geldi ama kadıköy tarafı güzel yerler duydum oralarla ilgilenmek lazım,
levrekleri görecek kadar bolsa teke ile av yapın sonuç alırsınız.
rastgele.
LeVrEkCi yazdı:bu sene istanbul çevresinden çok levrek haberi geldi ama kadıköy tarafı güzel yerler duydum oralarla ilgilenmek lazım,
levrekleri görecek kadar bolsa teke ile av yapın sonuç alırsınız.
rastgele.
Ben 2 hafta öncesinde 1200 gr birtane tutmuştum. Ama bu haftalarda özellikle bizim bulunduğumuz bölgede levrek bol. İrili ufaklı. Balıkcı arkadaşlar çok memnunlar levrek veriminden.
Yorumları: 1,081
Konuları: 43
bence en verimlisi teke birde irisi oldumu
Dalış Eğitmeni
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
canli ispari veya canli teke bence levrek icin en guzel yem...
kefal icin bir sey diyemiyecegiim...
trofe levrekli avlarin olsun
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC]
[SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret
[/SIZE]
Yorumları: 1,190
Konuları: 12
hangi boyda olursa olsun bana göre en verimlisi canlı ispari,liman içinde sonbaharda şamandıralı takımda teke ile verim alındığını duydum,bu sene deneyeceğim