Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zargana-istavrit
Ramazanda tekneye hep uzaktan bakıyorduk,uzun bir aradan sonra Erol arkadaşım ile bu sabah sözleştik ve 07:00 gibi çaparileri sallamaya başladık.1 saat kadar balık alındı, yunusların görülmesiyle beraber av sonlandı.Güneş kendini hissetirmeye başlayınca kıyıladık ve turuncu ipekle zargana topladık.Zargana bol ve iri.Zargana ve istavrit bir nebze özlemimizi giderdi zira bulunduğumuz mevki bu yıl çok kısırdı,saatlerce süren balıkçılıkta 15-20 küçük mezgit bile balığa çıkan arkadaşları mutlu ediyordu.Dönüşte tatar'a rastladık palamut için yeni çapari takımı dizmiş ve onu gezdirmiş;nafile!!henüz buralarda yok..
Daha bereketli avların sizlerin olması dileğiyle..

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
masallah-masallah Mehmet abi..guzel bir balikcilik olmus..bereketli olsunAlkis
hele o zarganalar varya...kizartmasi super olur..afiyetlerSeerf
yarin sabah bende yine turuncu ipegi,paragatimi topladiktan sonra gezdirmeyi dusunuyorum....
daha da bollarina
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Bereketli olsun mehmet abi afiyetle iyi bir av olmuş bizim kısır meraya rağmen.Seerf
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
Nihayet sizden de bir haber çıktı..Balıklar harika..Ellerinize sağlık.Bereketli olsun..Erol a selamlar..

Rastgele..
Bul
Albatros-gr yazdı:masallah-masallah Mehmet abi..guzel bir balikcilik olmus..bereketli olsun
hele o zarganalar varya...kizartmasi super olur..afiyetlerSeerf
yarin sabah bende yine turuncu ipegi,paragatimi topladiktan sonra gezdirmeyi dusunuyorum....
daha da bollarina
rastgele
Teşekkürler kaptan sanada rastgelsin.Zargana tava güzel oldu gerçekten..Seerf
Zargana kovalayacak isen kıyıya yakın paralel gezdir oltayı.Kullandığım takım önceleri makinaya sarılı 0.16 lık ip misinaya bağlı küçük bir fırdöndü arkasında ,kullandığım kamış boyunda 0.20 lik bir misina ve ucuna bağlı ipek şeklindeydi ve tekne arkasından 15 kulaç salardım.Şimdi fırdöndüyü kaldırdım.Tabi deniz çarşaf gibiydi..

HAŞİM77 yazdı:Bereketli olsun mehmet abi afiyetle iyi bir av olmuş bizim kısır meraya rağmen.Seerf
Teşekkürler Haşim..Seerf

aygroup yazdı:Nihayet sizden de bir haber çıktı..Balıklar harika..Ellerinize sağlık.Bereketli olsun..Erol a selamlar..

Rastgele..
Teşekkürler,selamınızı ileteceğim..
Bu sene İstanbul'a sık sık özel işlerim nedeniyle gitmemden ötürü balık avcılığı fırsatım fazla olmadı,tatsız tuzsuz geçen bir kaç avı da ''balıksız av raporları''na ayağım alışmasın diye paylaşmadım..Siyirdim
Bul
Lakerda yazdı:Teşekkürler kaptan sanada rastgelsin.Zargana tava güzel oldu gerçekten..Seerf
Zargana kovalayacak isen kıyıya yakın paralel gezdir oltayı.Kullandığım takım önceleri makinaya sarılı 0.16 lık ip misinaya bağlı küçük bir fırdöndü arkasında ,kullandığım kamış boyunda 0.20 lik bir misina ve ucuna bağlı ipek şeklindeydi ve tekne arkasından 15 kulaç salardım.Şimdi fırdöndüyü kaldırdım.Tabi deniz çarşaf gibiydi..
yani direk ipegi,misineye bagliyorsun ..oylemi?
yarin bizde de denizin carsaf olmasi bekleniyor..
zipkincilik yaptigim yillardan,hangi taslarin onunde gezdiklerini biliyorum...cunku,o taslarin arasindaki gumus baliklarini bekliyorlar..aciga cikmasini....iste oradan benim ipek gececek....
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Aynen öyle kaptan fırdöndüyü kaldırdım.Onu da Erol'dan gördüm bende fırdöndü var onda yoktu,o daha iyi verim alıyordu ben de hemen fırdöndüyü kaldırdım,sonuç daha iyi oldu.Sık sık boşa vuruşlar oluyordu ; tahminim: zargana arada fırdöndüye hamle yapıyor olabilir.
Bul
Lakerda yazdı:Aynen öyle kaptan fırdöndüyü kaldırdım.Onu da Erol'dan gördüm bende fırdöndü var onda yoktu,o daha iyi verim alıyordu ben de hemen fırdöndüyü kaldırdım,sonuç daha iyi oldu.Sık sık boşa vuruşlar oluyordu ; tahminim: zargana arada fırdöndüye hamle yapıyor olabilir.
tmm Mehmet abi...tesekkurler..
aynen uygulanacak..
cevabi bekliyordum..
artik ben kacar..
buradan da iyi geceler
Bul
Sana da iyi geceler kaptan..
Bul
Sizin avlağında keyfi yerine gelmiş kaptanım,bundan sonra daha bollarına inşallahAlkisBereketli afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  13.11.2016 Zargana avı.. kengin 10 1,329 15-12-2016, 08:40
Son Yorum: Ergun ŞİRİN
  akşam suyu istavrit yalova tatar 13 1,494 29-06-2016, 11:35
Son Yorum: Lakerda
  zargana avı ünal1 5 1,206 24-11-2013, 07:22
Son Yorum: orhanekmekci
  24.02.2013 Aliağa - Sargozlar & İstavrit Azmanları Sargoz35 22 3,240 04-03-2013, 01:09
Son Yorum: bahriyeli
  28.07.2012 Darıca İstavrit Avı OZGUR__C 56 7,175 03-08-2012, 23:53
Son Yorum: OZGUR__C
  05/06/2011 kuleli istavrit,sardalya BALIK and OZAN 25 4,184 08-06-2011, 22:11
Son Yorum: ufuktan26
  İstavrit,Sardalya karışık ricky 16 3,217 30-05-2011, 16:37
Son Yorum: araphüso26
  azda olsa İstavrit kzltp 24 4,820 29-01-2011, 20:03
Son Yorum: sevimli34
  YaĞmur altinda İstavrİt srkan_ak 5 2,196 20-12-2010, 18:08
Son Yorum: bucalıfikret
  zargana avı jr doktor 20 4,154 10-11-2010, 15:19