Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
gözlük buğulanması
şu an için dalışta beni en çok zorlayan konu bu .diyebilirim.yani gözlük camının çok kısa bir sürede buğulanması..tükürrek camları silme en işe yarayan şey diyorlar ama ben bi fayda görmedim.bu konuda bilenler neler söyleyebilir acaba?direk gözlük kalitesiyle alakası da varmı?zira oldukca kaliteli bir gözlük kullanıyorum.
bu konuda bişeyler paylaşan kimse görmedim bugüne dek..
teşekkürler..
Bul
rıfat benim bildiğim kadarayla dediğingibi buğulanmasına karşılık tükürükle yapılıyordu birde gözlüklerin lastikleri sıkı olmasına bak belki ondan kaynaklanmış olabilir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır .Alkis
Bul
Sevgili kardeşim.Kaliteyle ilişkisi var.Bu kötü haber.Ama buğulanma her gözlükte mutlaka olur.Önemli olan önleme cevap vermesi.Dalışa giderken yani yola koyulmadan gözlüğünün camlarına kullandığın diş macunundan bir miktar sürüp iyice yaydıktan sonra bırak.Denize ulaşınca güzelce yıkayıp tak.Bak nasıl buğulanırmış o gözlük......Aaaaaah gençlik ahhhhh....Rast gelsin kardeşim...
Aman deyim dikkat.Önce güvenlik denizin şakası yok.Allah vermesin.Başarılar.
Bul
rıfat öncelikle gözlük yüzüne tam oturmalı hava almamalı,
sakal bıyık olunca bile gözlük tam oturmaz vakum yapmalı yğzğne yani o kadar oturmalı.
birde yalçın abinin dediğini yapmalısın,deniz gözlüklerinde fabrikasyon bir petrol maddesi olurmuş deneme sürecinde bu yağ gibi görünmeyen tabaka bugu yaparmış o nedenle camı çakmakla yakarak temizleyenlerde olurmuş ama bunu yapmanı tavsiye etmem gözlüge zarar verebilirsin.en güzeli diş macunu ile bir güzel ovala camı iyice ovala o yağ tabakası gitsin o zaman bugulanma olmuyor.
kolay gelsin.
Bul
Rıfat dostlar anlatmışlar bende bi kaç kelime ile anlatayım ilk önce paraya kıy kaliteli bi( maske)gözlük al maske seçerken maskeyi kafana takmadan önce boşta iken yüzüne tak burnundan nefes al bak bakalım maske yüzünde duruyormu yoksa hava alıp yüzünden düşüyormu herkezin yüz şekli bir değildir bu yüzden her maske herkese olmaz bu önemli bi denemedir yüzüne uyan maske bulacaksın denemeden maske alma gelelim camların buğulanmamasına tükürük ve yaprak gibi yosunlar olur kıvırcık gibi bunlarlada camını silebilirsin .
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
ben zipkincilik yaptigim yillarda,camin bugulanmasini engellemek icin,yanimizda yarim patates tasiyorduk..camin ic kesmini bununla oguyorduk..ve netice aliyorduk...
evden yarim patates kapmayi unutma Rifat...sonra konusuruz
tabii patatesin kesik kismi ile ovacaksin
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
özellikle yeni maskelerde olur, cam üzerinde ince silikon kalabiliyor..
arkadaşlar zaten gerekenleri söylemiş...
ilave olarak..
maskeyi suya girerken tak yüzün ıslak olmazsa daha iyi..

ben dalış çantamda şampuan bulundururum..hem elbiseleri giyerken kullanırım, hemde maske içine bir damla damlatıp suya girerken yıkarım....buğu sorunu olmaz..
Balık çağırmayı bilmem, onlar beni çağırır...
13-11-1971
Can ARSLAN-İSTANBUL
Bul
Ben de önce çok kaliteli bir diş macunu ve diş fırçası ile ,özenle ovarak o yağlı tabakayı alıyordum..Bu kısa sürede olmuyor..Yaklaşık bir gün bekletmeniz ve en az onbeş dakika kadar ovmanız lazım..

Daha sonra ben de Faruk gibi Yarım patates veya elma ile ovardım..

Ama işin fiziğini öğrenmeyi hiç düşünmedim..En büyük hata buydu..

Cam neden buğulanır sorusu aslında çözümü de gösteriyor.

Dışardaki suyun soğuk ve maske içinin sıcak olması ile ,az da olsa maske içinde olan nefesimizin bir kısmı su buharı barındırdığı için, cama değen iç havadaki su buharı yoğunlaşarak buğu yapıyor..Yani konu malzemelerinin hepsi aynı ısıda olsa ,isteseniz dahi buhar oluşmaz..İster yağ tabakası olsun ister temiz olsun.

Yani en başta ısı farkı..

O halde maskenin ve yüzümüz dahil maske içinin sıcaklığını ne kadar deniz ısısına yaklaştırırsak sorun o kadar kolay çözülecektir..

Sokun maskeyi suya...Sizde girin...Biraz bekleyin..Tüm malzemelerde ısı senkronizasyonu oluşsun..Büyük bir olasılık ile hiç bir şey gerekmeyecektir..
Dalışa başlarken buğu yapan gözlüklerin ,dalışın ileri zamanlarında buğu yapmamasının nedeni de budur..

Siz şanslısınız..Bize bunu demedikleri için de tükürük bezleri iflas ederdi..Siyirdim

Sevgiler...
Bul
aslında maske camına tükürmek ve bunu cama iyicine yaymak en etkili çözüm fakat hep unutulan detay maske camına kuru iken tükürük uygulamak ve bir defa deniz suyu ile çalkalamak ayrıca maske kayışlarının hiç bir zaman sıkı olmaması gerek kayışın tek görevi maskeyi yüzde tutmak maske seçerkende kayışları takmadan maskeyi yüzünüze oturtun burundan vakum yapıp aşağı doğru bakıp kafanızı hızla sağa sola sallayın yüzden kayma yapmıyorsa yüze uygundur.
Dalış Eğitmeni
Bul
işi bilenlerle birlikte olmak güzel Smile
hepinize teşekkür ediyorum,her gün denenecek yeni şeyler öğreniyorum.sağolun.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi