Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mırmıra niyet, eşkina kısmet...
Merhaba amatörbalıkçı dostları.
Haftasonu cumartesi gecesi amcaoğullarıyla balık avına gittik. gece12 gibi yola çıktık. önce kursunlu iskeleye uğradık. sikele kalabalıktı ama pek kimsede balık yoktu. oradan çağların iskelesine doğru yola koyulduk. yolda 2 yerde durup olta attık ama nafile. denizde yosun vardı. çağların iskelesinde de aradığımızı bulamayınca saat 3 gibi Gemsaz'a fenerin yanına geçtik. attık oltaları nasibimizi aramaya başladık.yem olarakl borukurdu, klasik 3lü dip oltası 50gr kurşun 3-4 numara mustad owner iğne ile avlandık.
Mırmır yakalarız umuduyla bekelmeye başladık. bi ara benim gergin olta boşaldı. başkada hareketlenme olmayınca oltayı çekmedim. yosun olduğu için oltayı çekmek bihayli zor oluyor. biraz zaman geçince yemleri tazelemek için oltayı çektiğimde ucunda eşkina olduğunu farkettim. eşkina küçüktü ama iğneyi iyice yuttuğu için mecburen alıkoymak zorunda kaldım. o arada Amcaoğlu Hızır da birtane eşkina aldı. sonra ben oltamı tekrar yemleyip denizle buluşturdum ve sandalyemin üzerinde muhtesem deniz havasında uykuma daldım. ne kadar uyudum bilmiyorum ama Hızırın sesiyle uyandım. kendime geldikten sonra oltayı topladım birde ne göreyim ucunda eşkinadan farklı bir balık var. sonradan farkettik ki bu balik minekop. o da iğneyi yutmuş. hatta iğneyi çıkarmaya uğraşırken iğne kırıldı. onuda alıkoymak zorunda kaldık. sabah 8e kadar Gemsazda mırmır gelir umuduyla bekledik ama nafile...
Saat 8 gibi toplanıp Gemlik'e balıkçı barınağına gittik. liman kalabalıktı ama küçük isparilerden başka birşey tutan yoktu. bizde birkaç ispari yakaladıktan sonra saat 10 gibi avımızı sonlandırdık. Amcaoğullarıyla uzun zamandır birlikte avalanmamıştık. sohbeti, gırgırı bol bi av geçirdik.
İnsallah birdahaki avımız Çanakkale'ye olacak.

İğneniz keskin balığınız bol olsun...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

lapinavcısı_brs
A Rh(+) 1982
Bul
Bereketli olsun.Rasgele
Bul
Tebrikler....Alkis
Bul
4 kişi sabaha kadar uğraşıp 1 porsiyon balık tutarsa ya "öğren de gel" derler ya da "hanımı da al gel" derler.

eh bereketli olsun bari...

Kahve

aklıma gelmişken bende bayramdaki av raporumu yazsam iyi olur
Bul
Tebrikler Abdullah, muhabbet iyi olunca balıkların çok önemi yok.
Minakop buralarda da nadir çıkan bir balık, bilmem eskiden nasıldı.
Mırmır bizim buralarda da daha başlamadı. Havlaar biraz daha serinlesin inşallah mırmır da tutarsınız. Afiyet olsun.
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
bereketli olsun abdullah,
balıklar çokda ufağa benzemiyor,
ama ufak balık gelirse kanca çıkmayacak gibiyse en kancaya yakın yerden misinayı kesip balıgı salabilirsin eğer balık hareketliyse yaşayacaktır.
çanakkale avının sonucunu merakla bekliyoruz.rastgele.
Bul
Günaydın. Balıklar güzel görünüyor. Öyle çok ufakta değiller. Avlarınız daim olsun.
Bul
Güzel balıkçılık yapmışsınız tebrik ederim Alkis balıklar güzel.

:Balık küçük veya iğneyi yutmuş ise Bilgi:

Balık iğneyi yutmuşsa misinayı kesin salın gitsin iğne iç organlarına zarar vermemiş ise balık kendi içerinde bulunan kimyasal bi sıvı ile iğneyi kaplar ve kendisine zarar vermemesini sağlar eşkina avcılığını bende çok severek yaparım bi dostumun başına gelen olayı size anlatayım güzel bi balıkçılık yapmışlar baya bi eşkina tutmuşlar gece balıkçılığı yapıldığı için eşkinaları dolapa koymuş 2-3 gün sonra balıkları temizlemek için dolaptan çıkarmış balık temizlerken kalkerimsi kireç gibi bi madde topak şeklinde görmüş bu nedir derken içerisinde iğne olduğunu farketmiş balık kendisine zarar vermemesi için iğneyi kimyasal olarak kaplamış bu gerçekten yaşanan bi olaydır.sizin iğneniz de iç organ lara geçmiş olabilir bi şey diyemem de aklıma geldi bilgi olsun diye yazdım yanlış anlaşılma olmasın lütfen.
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
Tebrikler..Afiyet olsunAlkis
BUCA FAN CLUB TARAFTARLAR DERNEĞİ

KemalİZM'İR !
Bul
bereketli olsun rast gele.Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hedef dışı Eşkina avı..28.08.2016 Samsun... kengin 22 1,497 31-08-2016, 11:22
Son Yorum: kengin
  Marmarada eşkina aradik BABUÇ 16 1,218 29-08-2016, 17:47
Son Yorum: BABUÇ
  mariner8'den neye niyet neye kısmet ! mariner8 16 2,414 16-11-2014, 11:34
Son Yorum: mariner8
  17/11/2013 sirtiye niyet mercana kısmet mariner8 20 2,961 02-12-2013, 10:32
Son Yorum: YaKaMoZ
  14.07.2013 eşkina BALIK and OZAN 21 3,501 23-07-2013, 10:52
Son Yorum: dincobey
  Mırmıra niyet melanura kısmet... YaKaMoZ 23 3,223 04-05-2013, 16:00
Son Yorum: YaKaMoZ
  Cumartesi Eşkina Avı nihatkr 32 4,685 17-04-2013, 13:43
Son Yorum: bahriyeli
  Neye niyet, neye kısmet...:) ishak BALLICA 25 4,244 14-11-2012, 13:45
Son Yorum: bucalıfikret
  Nihatkr,Fotokopici,Balık and Ozan eşkina avı BALIK and OZAN 34 5,514 30-05-2012, 23:37
Son Yorum: ufuktan26
  Turna Meramın Kapanışı Eşkina Açılışı rusan 15 2,928 30-05-2012, 23:30
Son Yorum: ufuktan26

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi