28-09-2010, 17:50
(Son Düzenleme: 17-07-2011, 10:25, Düzenleyen: orhanekmekci.)
Eşimin rahatsızlığı nedeniyle org.görüşemediğim uzun Ahmet eşi ve kızı ile birlikte arap dün öğleden sonra eşime geçmiş olsun benide ziyaret etmek için Karaburuna geldiler,bu benim için büyük süpriz oldu hemşolarıma bir kez daha teşekkürler
geldiklerinde cay faslının yanında muhabbet koyulaştı bir yandan uzunla,arap olta takımları hazırlıklarına başladılar.Gerekli malzemeleri yanımız aldıktan sonra benim teknenin yanına hava güneyden essede denize çıkmaya uygundu yinede ne olur ne olmaz diyerek üç kişi olduğumuz için yakın avlağa gitmeyi kararlaştırdık.
Avlağa varınca tekneyi sabitledim oltaları suyla buluşturduğumuz sırada karşımda avlanmaya başlayan uzunun renginin,konuşmasının değişdiğini hissedim
hemen capayı topladığımız gibi uzunu ava kıyıdan devam etmesi için bıraktık
arapla yeniden ava bıraktığımız yerden yeniden başladık kısa süre sonra hava biraz daha bozdu uzunu tam zamanında kıyıya çıkatığım için rahatladı.Arap,maşallah benim meranın acemiliğini cabuk atlattı önce karagöz sonra ispari ile beraber iskatri
ben bu arada arabı seyrediyom
arkasındanda mercanıda aldı
böyle ballı her tekneye lazım
ben bi kupesde kaldım arap tavalığı cıkardı.Artık akşam karanlığı çökmüşdü rüzgar biraz daha artıp dalga kaldırınca kıyıya döndük.
Uzun kendine geldikten sonra kıyıdan ava devam ediyordu onuda alıp eve döndük.
Kimse kimsenin nasibini yemezmiş
''babacım topla balıkları maşallah
olur ya bakarsın tanrı misafiri falan gelir.
. çok güzeller babacım
''
Tanrı mısafirleri hoşgeldiniz.Afiyetler olsun.
Bugünde kendilerini yolcu ettim,teşekkür ederim hemşolarım.Hayırlı yolculuklar.
Fotoların bugünkü bölümü son fotoda görüldüğü gibi makinamın azizliğine uğradı,kendisine İzmire dönüşümde servisin yolu göründü.

Avlağa varınca tekneyi sabitledim oltaları suyla buluşturduğumuz sırada karşımda avlanmaya başlayan uzunun renginin,konuşmasının değişdiğini hissedim

Uzun kendine geldikten sonra kıyıdan ava devam ediyordu onuda alıp eve döndük.
Kimse kimsenin nasibini yemezmiş
''babacım topla balıkları maşallah

Tanrı mısafirleri hoşgeldiniz.Afiyetler olsun.
Bugünde kendilerini yolcu ettim,teşekkür ederim hemşolarım.Hayırlı yolculuklar.
Fotoların bugünkü bölümü son fotoda görüldüğü gibi makinamın azizliğine uğradı,kendisine İzmire dönüşümde servisin yolu göründü.
Bornova - izmir