Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sahtelerin Boy Farkları?
konuyu acmadan once forumda bıraz goz gezdırdım ama tatmın edıcı cevap bulamadım.sorum su.
hem sıtede hem ınternetten gordugum duydugum kadarıyla aynı sahtenın bırden fazla cesıdı var.
mesela ornek verım lufer ıcın uygun olan bı sahtenın 5,7.9,13 cm lık boyları mevcut.bu boy farkı nıye?
yanı aralarında ne fark var kı de boylarını farklı yapıyorlar?
ıllakı bı fark var kı cesıtlı boylarını yapmıslar.ama bu farkın nedenını bılmıyorum.
yardımcı olursanız sevınırım.
hepınıze rastgele.
Bul
mustafa yok aslında birbirlerinden farkı .ama yer ,zaman ,ve kullanış ve yüzüş farklılıkları var .bunuda deneyerek ve kullanarak görüyosun ,işte buda aralarındaki fark bir gün biri diğer gün diğeri işe yarıyor yani denemeler için farklılıklar var.yeterlidir sanırım.Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
abı ozaman rapala kullananlarda alacagı her rapalanın ıkı farkl boy cesıdınden alsa ve elınde 5 farklı model olsa toplamda 10 rapala ederGulumse
kı rapala kullananlarda genelde 7-8 cesıt renk vardır ve her bı renkten dedıgım gıbı ıkı farklı boyu olsa ooooSiyirdim
bu hem butceyı sarsar hemde fazla yer kaplar malzeme cantası rapaladan gecılmezGulumse
bılgılendırme ıcın teskkr ederım konu anlasılmıstırSeerf
Bul
mustafa özele yazılanlarıda okuyunca anlarsınSiyirdim
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

Bul
yahu bu rapala ısı cok teferruatlı bı ısmıs.
bı hftadır netten rapalalar ıle ılgılı arastırma yapıyorum oku oku bıtmıyor her seferınde de baska seyler okuyorum.
yuzeni batanı yok gece ıcın yok gunduz ıcın hava kararınca su kulanılır gunes acınca su kullanılır.
arastırmalarıma gore kafamda bı kac model belırledım.cesıtlı renk ve boyutlardan 3 tane alıp deneme yapmak ıstıyorum.
sonucta bu sans ısıdır nezaman hangı rapalanın ıs yapacagı bellı olmaz.
gıdıp at cek yapıp deneme yapacam.
kafaya koydum bu luferı kıs bıtmeden tutacamAffet
Bul
bugun besıktas ıle kabatas arasında balık tutanlara baktım havalarda sogudu luferler ınmeye baslamıstır herkes lufer tutuyordur dedım gıttım yanlarına okadar kısı gordum balık tutan ıclerınden 3-5 kısı lufere yemlı atıyorlardı hıcbırıde tutamamıs.
bırazda sans ısı.belkıde o anda rapala daha ıyı ıs yapardı.
Bul
herhalde akıntı durumuna göre balık nerde gezer bunu bilmen lazım ben boğazı bilmem .ama bazı arkadaşlarımız nerde nasıl akıntı olur ne zaman hangi rapala ile alınır biliyolar. raporlarıda izlersen bunu anlarsın.Siyirdim
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

Bul
abı benım okadar detaya vakıf olabılmem ıcın hergun bogaza balıga gıtmem gerekıyorSiyirdimki bu mumkun degılGulumse
hem evım uzak pendıkte oturuyorum hemde kamısım bogaz ıcın uygun degıl.
aslında kamıs sorun amca oglunda surf kamıs var 200gr atarlı onu alırım ama sureklı gıdemem.
anca alırım oltamı sahtelerımı gıderım besıktas taraflarına kafama gore at cek yaparım artık cok ıyı ıs yapar veya hıc ıs yapmaz orasını bılemem.
ama rastgele gıder atarım artık napalımGulumse
Bul
mustafa kıyıdan at çek avlarda genelde 5 cm lik rapalalar kullanılıyor ama ben tekneden 9 cm likle lüfer ve levrek tutuyorum.
Bul
abı kıyıdan 5cm lık ler kullanılıyor dıyorsunda lufere gore kucuk gelmezmı ıgnelerı.
aynı rapalaya levrek palamut gıbı dıslı balıklarda gelıyomus.
o boydakı balıkalra kucuk gelmezmı?
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi