Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balıkçıların yeni kabusu
Balıkçıların yeni kabusu

Küçük bir parazit. Balıkların ağzına yerleşerek yaşamını sürdürüyor. Balıkçıların kabusu oldu çünkü bilim insanları parazitin insan sağlığı üzerinde nasıl bir etkisi olacağı üzerinde kesin bir şey söyleyemiyor. Bu durum balıkçıların işlerini sekteye uğratabilir.
Bilim insanları, ABD ve İngiltere başta olmak üzere Pasifik Okyanusu'nda görülen parazitin yaşamını birkaç yıl daha devam ettirebilmek için balıkların ağzına yerleşerek üremeye devam ettiği gerçeğiyle karşılaştı.
Boyu sadece 3 ile 4 santimetre arasında değişen "Cymothoa exigua" adlı parazit, ağına takıldığı balıkçıların mesleğini bırakmasına neden olacak kadar korkunç bir canlı. Kendisini yem zannederek yutan balıkların diline yapışan parazit, zamanla kanını emdiği dilin çürümesine neden oluyor. Ardından, giderek büyüyen parazit kıskaçlarını yayarak genişliyor ve dilin geri kalan kısmındaki kas yapısıyla bütünleşiyor.
Bu aşamadan sonra balık, dili haline gelen paraziti yönlendirebiliyor. Bu şekilde, balık iki ağızlı bir canlı haline dönüşüyor.
OKYANUSLARIN YENİ KABUSU MU?
ABD’nin California eyaleti açıklarında yaşadığı bilinen Cymothoa exigua, dünyada bir canlının organının yerini alarak yaşayan tek parazit özelliğini taşıyor.
İlk kez 2005 yılında, İngiliz balıkçılar ağzında Cymothoa exigua parazitini tespit ettikleri bir balık tuttular. Bu gelişme, parazitin Pasifik Okyanusu’nu aşarak İngiltere’ye ulaştığı endişesini doğursa da, bu teorinin doğruluğu kesin değil.
Biyologlar parazitin balıklar dışında hangi canlılara yerleştiği konusunda bir bilgiye de sahip değil.
Bilim dünyası, günümüzde balıkçıların kabusu olan parazitin yayılma alanı ve insan sağlığı üzerinde ne gibi olumsuzluklar oluşturabileceği sorularına yanıt arıyor ancak bu konuda hala başarılı olmuş değiller.
(o o)
Bul
o parazıtlerın taa amerıka kıyılarndan buralar akadar gelecegını tahmın etmıyorum.
paylsım ıcın teskurler
Bul
Sevgili adaşım, konu ürkütücü gibi de olsa, piştikten sonra parazit marazit kalmayacağına inanıyorum, Benim açımdan şuda bir gerçek, ben balık yemezsem zaten ölürüm, illaki öleceksem balıktan öleyim bari. Tabiki şaka ama etti, tavuktu derken balığı da lekelemelerinin yollarını arıyorlar demekki, paylaşım için teşekkürler. Seerf
Bul
arkadaşım paylaşımın için teşekkürler.
[SIGPIC][/SIGPIC]1986 Tuzla-İST Mehmet AĞCA
paylaşım için teşekkürler.
Bul
paylasim icin tesekkurler MuratSeerf
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
murki yazdı:Sevgili adaşım, konu ürkütücü gibi de olsa, piştikten sonra parazit marazit kalmayacağına inanıyorum, Benim açımdan şuda bir gerçek, ben balık yemezsem zaten ölürüm, illaki öleceksem balıktan öleyim bari. Tabiki şaka ama etti, tavuktu derken balığı da lekelemelerinin yollarını arıyorlar demekki, paylaşım için teşekkürler. Seerf

aynen katılıyorum Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Eğer doğruysa (ben inanmadım) sadece balıkçıların değil tüm insanlığın sorunu olur.
Bul
Paylaşım için teşekkürler Gulumse ilginç bir bilgi.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
ALTAYLI yazdı:Eğer doğruysa (ben inanmadım) sadece balıkçıların değil tüm insanlığın sorunu olur.
konunun doğru olduğunu sanıyorum da resimlerini yükleyemedim tekrar deneyeyim.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

(o o)
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni gün, Yılsırtı, Mart Dokuzu, Nevruz..... MaVrUşGiL 7 1,744 22-03-2013, 19:12
Son Yorum: bucalıfikret
  Haydi bakalım yeni Amatörler ezberlesin.!!!!! Hamido 25 5,310 10-12-2010, 12:09
Son Yorum: yycolak
  Çaparide yeni moda tüy H.A.R.U.N 26 7,333 09-01-2007, 18:59
Son Yorum: H.A.R.U.N

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi